xml her-bouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:06:12
Quote Anchor link
Beste,

Ik zit met een klein probleem. Ik heb namelijk een set xml files waar ik mee moet werken. Xml file type 1 is perfect, maar type 2 niet. *
Nu wil ik dus, in plaats van alles op 1 regel, ervoor zorgen dat het er uit komt te zien als type 1. Ik heb echter geen idee hoe ik dit moet doen. Ik dacht aan regex, maar dat is over de top. Toen dacht ik om over alle elementen heen te loopen, en zo dan een nieuwe lijst samen te stellen. Dit liep niet zoals ik wou **.

Is er iemand met een idee, hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt :)


*
type 1:
<tag>
<tag>value</tag>
</tag>

type 2:
<tag><tag>value</tag></tag>


**
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class xmlTestje
{
    public function test($xmlFile)
    {
          
        try
        {
            $sxi = new SimpleXMLIterator($xmlFile, NULL, true);
        }

        catch(Exception $e)
        {

            echo $e->getMessage();
        }
                                    
        foreach ( $sxi as $node=>$value )
        {
                    
            if($value->hasChildren())
            {

                //En hier gaat het mis. Ik krijg hier false terug,
                //terwijl er wel children aanwezig zijn. Als ik B.v. doe:
                //$value->children(); Dan krijg ik netjes alle children terug...

                echo $node." :<br />";    
                $this->test($value);  
            }

            else
            {
                echo "$node : $value<br />";  
            }            
        }                      
    }    
}
[
/code]
Gewijzigd op 03/07/2010 21:06:36 door Wesley Overdijk
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:08:37
 

03/07/2010 21:58:52
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/07/2010 21:59:47
Quote Anchor link
Al geprobeerd, wat dus niet echt werkt *zoals je link :P*
 

03/07/2010 22:05:12
Quote Anchor link
Kan je de bestanden geven?
Edit:
Kut ubb parser:
http://php.net/class.domdocument#domdocument.props.formatoutput
Edit2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
$string1
= <<<EOD
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt='Foligno Madonna, by Raphael'/>
  <caption>This is Raphael's "Foligno" Madonna, painted in
    <date>1511</date>–<date>1512</date>.
  </caption>
</painting>
EOD
;
$string2 = <<<EOD
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1" ?><painting><img src="madonna.jpg" alt='Foligno Madonna, by Raphael'/><caption>This isa Raphael's "Foligno" Madonna, paainted hier nog extra tekst dat het echt opvalt in<date>1511</date>–<date>1512</date>.</caption></painting>
EOD
;

$doc = new DOMDocument('1.0', 'iso-8859-1');
$doc->formatOutput = true;
$doc->loadXML($string1);
var_dump($doc->saveXML());
$doc->loadXML($string2);
var_dump($doc->saveXML());

/* Levert:
string(241) "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt="Foligno Madonna, by Raphael"/>
  <caption>This is Raphael's "Foligno" Madonna, painted in
    <date>1511</date>–<date>1512</date>.
  </caption>
</painting>
"
string(276) "<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<painting>
  <img src="madonna.jpg" alt="Foligno Madonna, by Raphael"/>
  <caption>This isa Raphael's "Foligno" Madonna, paainted hier nog extra tekst dat het echt opvalt in<date>1511</date>–<date>1512</date>.</caption>
</painting>
"
*/

?>

Zo wil je het toch?
Gewijzigd op 03/07/2010 22:34:28 door
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

04/07/2010 00:00:18
Quote Anchor link
Niet helemaal. Ik kan de bestanden niet geven, zijn namelijk vertrouwelijke gegevens. Maar het idee is dat het xml bestand alles op 1 regel heeft *de export van het programma dat daar voor zorgt is niet helemaal 100%...*

dus:

<Verzendingen><Verzending><KlantA><fische_12345><a_12345>Voornaam</a_12345><b_12345>Totaal binnengehaald</b_12345><c_12345>Netto inkomen</c_12345></fische_12345></klantA></Verzending></Verzendingen>

Moet worden:

<Verzendingen>
<Verzending>
<KlantA>
<fische_12345>
<a_12345>Voornaam</a_12345>
<b_12345>Totaal binnengehaald</b_12345>
<c_12345>Netto inkomen</c_12345>
</fische_12345>
</klantA>
</Verzending>
</Verzendingen>


Er zit geen vaste opmaak in, en het moet exact op deze manier. *Lang leven koppige software bedrijven*

EDIT:
OMG dit doet wel precies wat ik nodig had. sorry, jou voorbeeld zag er nogal vreemd uit... Maar ja, enorm bedankt!
Gewijzigd op 04/07/2010 00:19:59 door wesley Overdijk
 

04/07/2010 09:37:16
Quote Anchor link
Wesley Overdijk op 04/07/2010 00:00:18:
EDIT:
OMG dit doet wel precies wat ik nodig had. sorry, jou voorbeeld zag er nogal vreemd uit... Maar ja, enorm bedankt!


Inderdaad zag het er wat raar uit, mooi dat het nu gelukt is.
 
Niek s

niek s

07/07/2010 09:52:30
Quote Anchor link
Waarom wil je dat? Toch niet om het later te gaan parsen he? Daar kan je dan namelijk veel beter DOM of SimpleXML voor gebruiken namelijk...
 

07/07/2010 12:40:44
Quote Anchor link
Niek s op 07/07/2010 09:52:30:
Waarom wil je dat? Toch niet om het later te gaan parsen he? Daar kan je dan namelijk veel beter DOM of SimpleXML voor gebruiken namelijk...



Maar als iets helemaal brak is gescript dat het dus wel deze formatting vereist, ga jij het dan omschrijven?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.