XML uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 16:42:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben nu bezig om een XML-bestand uit te lezen en te gebruiken voor mijn website. De structuur van de XML-file ziet er zo uit:

- <films>
- <film>
<filmnr>1000000671</filmnr>
<titel>De Storm</titel>
<details>http://www.luxor.nl/hoogeveen/KTS_filmdetails.asp?EDDDDDDJKE</details>
<genre>Drama</genre>
<acteurs>Sylvia Hoeks, Barry Atsma</acteurs>
<afbeelding>http://www.luxor.nl/ftpimg/films/destormiposter.jpg</afbeelding>
<inhoud>Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt tegen haar wil gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden. Hij is immers verantwoordelijk voor het feit dat ze haar baby moest achterlaten. Het is het begin van een lange zoektocht die hen tegen de evacuatiestroom in uiteindelijk weer terug zal brengen naar Zeeland: een verdronken, surrealistisch landschap van dierlijke en menselijke kadavers. De kans dat hier een baby overleven kan, is microscopisch klein. Toch krijgt Julia aanwijzingen dat haar zoon nog leeft. Maar waar? En bij wie?</inhoud>
- <voorstellingen>
<voorstelling>30-9-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>1-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 19:30</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 14:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 19:30</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 13:30</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>5-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>6-10-2009 20:00</voorstelling>
</voorstellingen>
</film>
- <film>
<filmnr>1000000663</filmnr>
<titel>G-Force NL</titel>
<details>http://www.luxor.nl/hoogeveen/KTS_filmdetails.asp?EDDDDDDJJG</details>
<genre>Avonturenfilm</genre>
<acteurs>Geheim</acteurs>
<afbeelding>http://www.movieunlimited.nl/ftpImg/films/g-force.jpg</afbeelding>
<inhoud>G-Force is een komedie avontuur over de laatste ontwikkelingen van een geheim overheidsproject waarin dieren worden getraind tot superspionnen. Bewapend met de nieuwste technische snufjes, ontdekken de getrainde cavia&#8217;s dat het lot van de hele wereld in hun kleine pootjes ligt. De caviaspionagegroep G-Force bestaat uit: Darwin, de teamleider die hoe dan ook voor iedere missie wil slagen. Blaster, een op hol geslagen wapenexpert, eigenwijs en met een grote voorliefde voor alles wat extreem is. Juarez, niet alleen een sexy dame maar ook een ervaren vechtsportster. Verder wordt het caviateam versterkt door de verkenningsvlieg Mooch en superspeurneus Speckles de mol die tevens de computer- en informatiespecialist van het team is.</inhoud>
- <voorstellingen>
<voorstelling>2-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 14:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 14:00</voorstelling>
</voorstellingen>
</film>
</films>

Ik wil per film een titel, beschrijving en daaronder alle data en tijden.

Ik heb de volgende PHP-file, maar die werk dus ff niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simplexml_load_file(XML-file');


foreach ($films->film as $film) {
    echo '
Titel: '. $film->titel;
    echo "\n";
    echo '
Inhoud: '. $film->inhoud;
    }

?>


maar krijg de volgende fout:


Parse error: syntax error, unexpected T_AS in film.php on line 4


Ik snap er niks meer van. Iemand een idee? Code komt overigens van een tutorial op PHPHULP

Groeten,
Patrick
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Helsloot
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:46:45
 
GaMer B

GaMer B

30/09/2009 16:59:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen... kijk naar de kleuren??
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Heb het al... Maar lag niet alleen aan de kleurtjes hoor.. ;)

Patrick
 
M Ypma

M Ypma

30/09/2009 17:24:00
Quote Anchor link
$films moest $xml zijn hoogst waarschijnlijk :)
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 18:05:00
Quote Anchor link
Goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>$film->titel</h1>";
    echo "$film->acteurs<br />";
    echo "<img src=\"$film->afbeelding\" />";
    echo "$film->inhoud<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

30/09/2009 19:15:00
Quote Anchor link
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.
 
Kevin van der Burgt

kevin van der Burgt

30/09/2009 20:04:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 30.09.2009 19:15:
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.


Heeft dat ook een reden of iets?
 
GaMer B

GaMer B

30/09/2009 20:11:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 30.09.2009 19:15:
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.


Het best:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo '<h1>' . $film->titel . '</h1>';
    echo $film->acteurs . '<br />';
    echo '<img src="' . $film->afbeelding . '" />';
    echo $film->inhoud . '<br />' . PHP_EOL;
    echo '<br/>' . PHP_EOL;
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo '<br/>' . PHP_EOL;
    }

    
    echo '<br/>' . PHP_EOL;
    echo '<br/>' . PHP_EOL;  
    }

?>


Enkele quotes gebruiken voor HTML.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.