XML uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 16:42:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben nu bezig om een XML-bestand uit te lezen en te gebruiken voor mijn website. De structuur van de XML-file ziet er zo uit:

- <films>
- <film>
<filmnr>1000000671</filmnr>
<titel>De Storm</titel>
<details>http://www.luxor.nl/hoogeveen/KTS_filmdetails.asp?EDDDDDDJKE</details>
<genre>Drama</genre>
<acteurs>Sylvia Hoeks, Barry Atsma</acteurs>
<afbeelding>http://www.luxor.nl/ftpimg/films/destormiposter.jpg</afbeelding>
<inhoud>Julia, een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt tegen haar wil gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo, haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden. Hij is immers verantwoordelijk voor het feit dat ze haar baby moest achterlaten. Het is het begin van een lange zoektocht die hen tegen de evacuatiestroom in uiteindelijk weer terug zal brengen naar Zeeland: een verdronken, surrealistisch landschap van dierlijke en menselijke kadavers. De kans dat hier een baby overleven kan, is microscopisch klein. Toch krijgt Julia aanwijzingen dat haar zoon nog leeft. Maar waar? En bij wie?</inhoud>
- <voorstellingen>
<voorstelling>30-9-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>1-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 19:30</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>2-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 14:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 19:30</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 22:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 13:30</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>5-10-2009 20:00</voorstelling>
<voorstelling>6-10-2009 20:00</voorstelling>
</voorstellingen>
</film>
- <film>
<filmnr>1000000663</filmnr>
<titel>G-Force NL</titel>
<details>http://www.luxor.nl/hoogeveen/KTS_filmdetails.asp?EDDDDDDJJG</details>
<genre>Avonturenfilm</genre>
<acteurs>Geheim</acteurs>
<afbeelding>http://www.movieunlimited.nl/ftpImg/films/g-force.jpg</afbeelding>
<inhoud>G-Force is een komedie avontuur over de laatste ontwikkelingen van een geheim overheidsproject waarin dieren worden getraind tot superspionnen. Bewapend met de nieuwste technische snufjes, ontdekken de getrainde cavia&#8217;s dat het lot van de hele wereld in hun kleine pootjes ligt. De caviaspionagegroep G-Force bestaat uit: Darwin, de teamleider die hoe dan ook voor iedere missie wil slagen. Blaster, een op hol geslagen wapenexpert, eigenwijs en met een grote voorliefde voor alles wat extreem is. Juarez, niet alleen een sexy dame maar ook een ervaren vechtsportster. Verder wordt het caviateam versterkt door de verkenningsvlieg Mooch en superspeurneus Speckles de mol die tevens de computer- en informatiespecialist van het team is.</inhoud>
- <voorstellingen>
<voorstelling>2-10-2009 16:00</voorstelling>
<voorstelling>3-10-2009 14:00</voorstelling>
<voorstelling>4-10-2009 14:00</voorstelling>
</voorstellingen>
</film>
</films>

Ik wil per film een titel, beschrijving en daaronder alle data en tijden.

Ik heb de volgende PHP-file, maar die werk dus ff niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simplexml_load_file(XML-file');


foreach ($films->film as $film) {
    echo '
Titel: '. $film->titel;
    echo "\n";
    echo '
Inhoud: '. $film->inhoud;
    }

?>


maar krijg de volgende fout:


Parse error: syntax error, unexpected T_AS in film.php on line 4


Ik snap er niks meer van. Iemand een idee? Code komt overigens van een tutorial op PHPHULP

Groeten,
Patrick
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick Helsloot
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:35:22
 
GaMer B

GaMer B

30/09/2009 16:59:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen... kijk naar de kleuren??
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Heb het al... Maar lag niet alleen aan de kleurtjes hoor.. ;)

Patrick
 
M Ypma

M Ypma

30/09/2009 17:24:00
Quote Anchor link
$films moest $xml zijn hoogst waarschijnlijk :)
 
Patrick Helsloot

Patrick Helsloot

30/09/2009 18:05:00
Quote Anchor link
Goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>$film->titel</h1>";
    echo "$film->acteurs<br />";
    echo "<img src=\"$film->afbeelding\" />";
    echo "$film->inhoud<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

30/09/2009 19:15:00
Quote Anchor link
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.
 
Kevin van der Burgt

kevin van der Burgt

30/09/2009 20:04:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 30.09.2009 19:15:
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.


Heeft dat ook een reden of iets?
 
GaMer B

GaMer B

30/09/2009 20:11:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 30.09.2009 19:15:
Patrick schreef op 30.09.2009 18:05:
Goed:
Beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo "<h1>".$film->titel."</h1>";
    echo $film->acteurs."<br />";
    echo "<img src=\"".$film->afbeelding."\" />";
    echo $film->inhoud."<br/>\n";
    echo "<br/>\n";
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo "<br/>\n";
    }

    
    echo "<br/>\n";
    echo "<br/>\n";  
    }

?>


Vars buiten quotes.


Het best:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$xml
= file_get_contents("XML-file");
$answer = new SimpleXMLElement($xml);

foreach($answer->film as $film) {
    echo '<h1>' . $film->titel . '</h1>';
    echo $film->acteurs . '<br />';
    echo '<img src="' . $film->afbeelding . '" />';
    echo $film->inhoud . '<br />' . PHP_EOL;
    echo '<br/>' . PHP_EOL;
    
    foreach($answer->film->voorstellingen->voorstelling as $voorstelling) {
        echo $voorstelling;
        echo '<br/>' . PHP_EOL;
    }

    
    echo '<br/>' . PHP_EOL;
    echo '<br/>' . PHP_EOL;  
    }

?>


Enkele quotes gebruiken voor HTML.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.