Zlib laat PHP-script stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 19:14:45
Quote Anchor link
Mijn vraag

Ik heb net iets heel vreemd ontdekt. Ik heb een PHP-script die om een of andere reden op een bepaalde result uit mijn database lijkt te stoppen. Dit is de log, waar ik weinig wijzer van word. De code kan ik ook aanleveren als jullie willen, maar ik durf te wedden dat daar niks mis mee is, omdat het op andere results uit de database wel werkt. Zelf op de 1-op-1 testomgeving gaat het goed.

Alleen live weer niet... :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[Tue Mar 16 19:00:55.952887 2021] [deflate:error] [pid 31910:tid 139924382566144] [client ***:***:***:1:753f:3967:77cf:392f:13688] AH01386: Zlib error -2 deflating data ((null)), referer: https://www.*******.nl/*****/index.php?module=********&action=materieelnummers_multiedit

[Tue Mar 16 19:00:55.952903 2021] [proxy_fcgi:error] [pid 31910:tid 139924382566144] (20014)Internal error (specific information not available): [client ***:***:***:1:753f:3967:77cf:392f:13688] AH01075: Error dispatching request to : (passing brigade to output filters), referer: https://www.******.nl/******/index.php?module=********&action=materieelnummers_multiedit


Relevante software en hardware die ik gebruik

Eigen VPS met Directadmin
Cloudflare

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb

Niet gek veel gevonden. Maar het lijkt erop dat zlib zich ergens in verslikt?
Ik heb PHP en Apache al herstart. Ook heb ik het geheugenverbruik op de VPS bekeken, en daar is ook niks mis mee. Maar het probleem blijft.

Toevoeging op 16/03/2021 19:43:08:

php_flag zlib.output_compression On

Gebruikt in php.ini en het werkt weer.
Raar, maar waar....
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:01:54
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/03/2021 20:12:47
Quote Anchor link
Waarom wil je uitvoer comprimeren, uitgaande van HTTPS wordt dat als onveilig gezien?

Als ik het goed begrijp is het probleem data-afhankelijk, verdwijnt het probleem na het aanpassen met die regel in php.ini, heb je het alleen op productie.
Het log is waarschijnlijk dat van Apache.

De tweede foutmelding wordt op internet geassocieerd met een FCGI time-out. Wat zijn de verschillen in configuratie van de webserver in productie en test? En kan je kijken wat de maximale grootte is van de (gedecomprimeerde) data die zlib moet uitpakken? Het kan zijn dat het groter wordt dan het beschikbare geheugen, misschien dat dat de oorzaak is?

Links:
https://stackoverflow.com/questions/33375823/apache-proxfy-fcgi-error-dispatching-request-to
https://serverfault.com/questions/1042034/what-is-the-origin-of-zlibs-zlib-error-2-deflating-data
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 20:24:15
Quote Anchor link
Er zijn geen verschillen, en ik doe niks met zlib() functies. Dus de error komt uit het zlib proces.
En waarom? Geen idee.

De instellingen tussen de productie en testomgeving zijn gewoon gelijk.

Zlib aanzetten in php.ini verhelpt ironisch gezien de error.
Ik kan memory-limit eens hoger zetten, maar wel opvallend is dat het met een kleine result-set gebeurt, terwijl ik vele grotere heb, plus dat ze nog eens netjes worden voorzien van off-set. Dus infeite lijkt het mij verwaarloosbaar.
Gewijzigd op 16/03/2021 20:26:42 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/03/2021 21:07:26
Quote Anchor link
Als er geen verschillen zijn, hoe verklaar je dan dat het op productie fout gaat?
(En wat bedoel je met off-set?)

Richtingen waar ik zo even aan moet denken:
- gaat het elke keer op hetzelfde punt fout? zo nee, wat zijn de andere punten?
- indien niet elke keer: op welke momenten wel?
- gaat het elke keer bij dezelfde gebruiker mis?
- in hoeverre kan traffic hier mee te maken hebben?
- staat er meer opmerkelijks in het log van de webserver?
- draaien er meer processen op de VPS die van invloed kunnen zijn? (denk PHP TS vs. PHP NTS, I/O, ...)
- heb je mogelijkheid om gedetailleerdere logging aan te zetten?
- wat staat er in logbestanden van gerelateerde processen, of systeemlogging?

Misschien kan je (een stukje van) de code delen waar het (elke keer) foutgaat?
Gewijzigd op 16/03/2021 21:08:53 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2021 23:02:17
Quote Anchor link
Het gaat steeds op hetzelfde punt fout, op een bepaalde resultset bij een bepaalde gebruiker, die net als de op de test-site php-fpm draait. met off-set bedoel ik de OFFSET functie in MySQL waarmee ik records over meerdere pagina's splits. Dus elke result zal haast even groot zijn.

De code kan ik geven,maar dat is wat gewoon een standaard query, en foreach die niet zo speciaal zijn in een legacy code. Gezien het op een enkele result fout gaat, lijkt het mij niet aan de code te liggen.

De enige opmerkelijke dingen wat ik tot nu toe gevonden heb waren de genoemde errors. Als ik erop Google kom ik een soortgelijk probleem tegen en andere zoekresultaten op Google zijn niet relevant is omdat het met Python te maken heeft. En echte oplossing was er niet echt....

Ik gok op een heel exotische bug in combinatie met mijn webserver-setup.
Een klein gokje is misschien dat Cloudflare misschien iets raars kan doen (geen idee hoe gzip precies werkt), of ik moet de memory-limit opschroeven, of ik moet PHP/Apache even updaten.

Update 2:
Ik zie wel dat mijn script wat error genereert van een lege array waar ik geen check met is_array doe, wat ook een oorzaak kan zijn. Ik ga deze week eens verder op onderzoek uit.
Gewijzigd op 16/03/2021 23:23:18 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:56:15
Quote Anchor link
Met even sparren kom je soms al verder.
Ben benieuwd naar de afloop.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2021 19:04:58
Quote Anchor link
Ik was er ook benieuwd naar..... alleen liep het uit tot een anti-climax.. :'(


Wil ik het debuggen, krijg ik het niet meer gereproduceerd. Statisch verwerkt hij de HTML-code gewoon, dus daarmee is niks mis. En het dynamisch werkt het PHP-script ook gewoon zoals het hoort.
Geen idee wat er mis was... :S

- Zou het te maken kunnen hebben met Cloudflare en een eventuele overdracht (handshake) tussen client-server-client wat niet lekker soepel verloopt? Ik weet niet of zlib hierin invloed kan hebben, het is een zomaar iets wat bij me in mij opkwam. Ik weet dat Cloudflare zelf ook al zlib gebruikt. Dus het feit dat het in mijn configuratie uitstond, maakte het al vreemd dat ik alsnog die errors in de log tegenkwam.

- Of was het misschien wat rotzooi in de /tmp waar die over struikelde, en wat inmiddels gepurged is?

Volgende keer maar direct de trukendoos openen als het gebeurt...
 
Ad Fundum

Ad Fundum

18/03/2021 16:22:55
Quote Anchor link
Je had het over dat het misschien een bekende bug zou kunnen zijn.
Nu ken ik niet alle ins en outs van jouw situatie, je zou het beste zelf nog even kunnen grasduinen in de details:
https://bugs.php.net/search.php?cmd=display&search_for=zlib&x=0&y=0

Voor de rest maar hopen dat het niet nog een keer voorkomt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.