Joodse school verbiedt Facebook-profiel

Toegevoegd door Reshad F, 15 jaar geleden

Joodse school verbiedt Facebook-profielDe Joodse meisjesschool Beth Rivkah in New York heeft besloten dat leerlingen geen Facebook-profiel mogen hebben. Ze moeten verplicht hun profielen wissen én een boete betalen. Doen ze dit niet dan kunnen ze van school getrapt worden.

Verder moeten de leerlingen een contract ondertekenen waarin ze akkoord gaan om geen socialmedia te gebruiken. Benzion Stock, lid van de administratie bij de school zegt tegen de New York post: "Meisjes worden vermoord op het internet.". Dit in combinatie met het feit, dat de socialmedia meisjes worden aangemoedigd de strenge orthodoxe regels rond de kuisheid te overtreden.

Het internet is geen plek voor een Joods meisje, contacten door middel van socialmedia kunnen leiden tot verkeerde dingen en veroorzaken alleen maar problemen en daarom wil de school dit verbieden, aldus Stocks.

Gerelateerde nieuwsberichten

10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
13/11/2015 Like PHPhulp en win een tablet!
15/10/2015 Welke PHP editor gebruik jij?

 

Er zijn 9 reacties op 'Joodse school verbiedt facebookprofiel'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Albert de Wit
Albert de Wit
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Is wat overdreven. Over dat kuisheid gesproken, helemaal gelijk. Er zijn meisjes op facebook die nog niet niet met hun..... meloenen eruit hangen maar het scheelt niet veel.
Dus ik begrijp ze wel voor een deel
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Mag school hier een boete voor geven? Dit zijn toch privé zaken?
Reshad F
Reshad F
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
lijkt mij eigenlijk ook dat school hier geen boete voor mag geven ik bedoel je moet vrij zijn en kunnen doen wat je wilt ( zolang dit niet in strijd is met de wet ) maar ik denk niet dat het in de wet verboden is om sociaal actief te zijn. en bovendien is een school volgens mij helemaal niet bevoegd om een boete uit te delen toch? maarja aan de andere kant.. het is de USA dus alles kan
Php knipper
php knipper
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
hoe kan een school nu zoiets weigeren. die school werkt zeker nog met postduiven. binnenkort nog pinnekesdraad rond de schoolhekken en een GSM jammer in de buurt en het is een echt gevang.

in verband met kuisheid,
wat je op het net zwiert krijg je er niet gemakkelijk af. Als ze graag hebben dat die foto's na 20 jaar nog op het net staan "ik denk niet dat het plezant is". Tevens googelt een baas van een bedrijf soms wel eens zijn werknemers.
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@php knipper een baas doet dat eigenlijk altijd.
Vincent Huisman
Vincent Huisman
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@jordi, het lijkt mij dat wanneer je die boete niet betaald, je van school gaat. ze zijn dus niet verplicht te betalen
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ja dat lijkt mij ook. Ben ik blij dat ik in nederland woon.
Joakim Broden
Joakim Broden
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als je een contract ondertekend (akkoord gaat met de voorwaarden) met die school mag die je gewoon een boete geven indien hier een geldige reden voor is.

Dit werkt net zoals de KNVB. Als je lid word een voetbal vereniging ga je akkoord met de regels en voorwaarden van de KNVB) krijg je geel of rood? moet je gewoon een boete betalen.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jeroen VD
Jeroen VD
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ja maar je moet alleen betalen wanneer je zelf betaald krijgt, toch? verder heeft iedereen recht op scholing, en mag dat de burger niets kosten, volgens mij ook in amerika

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.