dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 09:53:54
Quote Anchor link
Ik vraag me af in hoeverre jullie de invoer van parameters controleren / dicht timmeren.

Stel je hebt een functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function setPath($key, $path) {
  // hier komt wat code
}
?>


Nu moeten zowel $key als $path een string bevatten. Deze functie wordt uitsluitend gebruikt door de programmeur. Mensen van buitenaf kunnen deze functie niet aanroepen (bijvoorbeeld d.m.v. een formulier).

Nu vraag ik me af of ik moet controleren of zowel $key als $path een string zijn. Of gaat dat te ver? Anders moet je namelijk bij heel veel functies dit soort controles uitvoeren. Enerzijds veel controle structuren / overhead en extra code, anderzijds. De input klopt wel altijd.

Graag jullie meningen!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:35:56
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 10:09:09
Quote Anchor link
Ik doe dat altijd, ik gebruik voor al mijn properties typecasting:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
public function setPath( $key, $path )
{

  $key = (string) $key;
  $path = (string) $path;
  // of als je ze ergens in gebruikt of opslaat in een property dan
  // gebruik ik daar typecasting

}
?>

Behalve natuurlijk als ik ze in een PHP functie gooi en zeker weet dat die altijd een string returned.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 10:29:42
Quote Anchor link
Maar Wouter, dat is niet helemaal wat ik bedoel. Ik bedoel echt een controle in de zin van... "hé, $path moet een string zijn en jij geeft een boolean op!".

Ik wil niet (zoals in jouw voorbeeld) dat een boolean wordt geconverteerd naar een string "1".

Mijn vraag is dus echt of je dit moet doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function setPath($key, $path) {
  if (!is_string($key) || !is_string($path)) {
    // Bericht tonen dat $key en $path een string moeten zijn.
  }
}

?>


Mijn vraag is of je dit soort controles moet inbouwen. Wel gebruiksvriendelijk, maar het betekent ook een hoop extra code en dus meer werk.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 10:56:16
Quote Anchor link
Wat ik belangrijker vind, is dat je de parameters en return goed documenteert.

Vertel de programmeur wat de functie doet, wat elke parameter is, ... en daar ga je uiteraard vertellen wat het type is.

En denk ook eens na wat je zou doen indien iets gebeurt wat je niet verwacht.
Wat zou je effectief doen binnen die if() ?

Een return false terug geven, gebeurt wel vaker.
Maar een echo $error ...
Tja, wat heb je daar echt aan?
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 11:01:42
Quote Anchor link
@Kris, ik denk dat Ozzie een Exception gaat throwen in de if.

Maar inderdaad, die controlles lijken mij onnodig. In elk geval wel voor types. Andere dingen zou je natuurlijk wel kunnen checken, of het bepaalde waardes bevat en wel is wat je verwacht. En een array controleren is ook nog handig, maar of iets een bool, string of int is zou ik niet controleren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 11:02:12
Quote Anchor link
Ik ben zelf niet zo van het "lange" documenteren eerlijk gezegd. Ik geef altijd alleen aan wat de functie doet.

In die if zou ik een exception willen gooien die een bericht toont dat de variabele van het verkeerde type is.

(hoe geef jij aan wat voor type de parameter moet zijn?)

Toevoeging op 29/02/2012 11:02:48:

Wouter J op 29/02/2012 11:01:42:
@Kris, ik denk dat Ozzie een Exception gaat throwen in de if.

correct ;)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 11:46:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/02/2012 11:02:12:
(hoe geef jij aan wat voor type de parameter moet zijn?)


Een voorbeeld, dit staat (als user commentaar) op php.net, bij strpos()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

/**
 *  This function implements all the strn*pos functions, which return the $nth occurrence of $needle
 *  in $haystack, or false if it doesn't exist / when illegal parameters have been supplied.
 *
 *  @param  string  $haystack       the string to search in.
 *  @param  MIXED   $needle         the string or the ASCII value of the character to search for.
 *  @param  integer $nth            the number of the occurrence to look for.
 *  @param  integer $offset         the position in $haystack to start looking for $needle.
 *  @param  bool    $insensitive    should the function be case insensitive?
 *  @param  bool    $reverse        should the function work its way backwards in the haystack?
 *  @return MIXED   integer         either the position of the $nth occurrence of $needle in $haystack,
 *               or boolean         false if it can't be found.
 */

function strnripos_generic( $haystack, $needle, $nth, $offset, $insensitive, $reverse )
{

    //  If needle is not a string, it is converted to an integer and applied as the ordinal value of a character.
...
?>


Er zijn nog andere coding standards voor commentaar, maar deze stijl is wel gebruikelijk.

Trouwens ...
Goede naamgeving helpt ook heel erg.
De namen $needle en $haystack gebruiken telkens je iets zoekt/detecteert in een groter geheel, is ook een goed idee
Gewijzigd op 29/02/2012 11:51:11 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 11:49:37
 
Roel -

Roel -

29/02/2012 11:51:14
Quote Anchor link
Kris, ik bedacht me net: hoe noem je een sql resource als je type?
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 11:58:33
Quote Anchor link
@Roel, een resource. Alle resources zijn resources, een overzicht van alle resources in Core PHP: resource
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 12:05:03
Quote Anchor link
Je kan altijd inspiratie halen uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
gettype($res)
?>


(geeft dus inderdaad "resource")
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:06:07
Quote Anchor link
Oké, thanks.

Als iets een array moet zijn of een object van een bepaalde instantie, zetten jullie dat dan wel bij de parameters of zet je dat allemaal in het commentaar? Bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function(array $array, MyInstance $my_instance) {

}

?>
 
Roel -

Roel -

29/02/2012 12:06:28
Quote Anchor link
Thx, dat moest ik weten. Terug naar het onderwerp!
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 12:25:14
Quote Anchor link
@Ozzie, een array zet ik er wel altijd bij de parameters. Dat omdat strings/ints/bools en arrays totaal verschillen. Precies zoals dat ik kijk of iets een object is.

Even een voorbeeldje van hoe ik een method zou schrijven in PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
/**
 * This class is a example of PHPdoc and typing
 *
 * @author Wouter J
 * @package <Project naam>
 * @subpackage <Namespace naam>
 * @license Creative Commons 0.0
 */

class Example
{
  /**
   * All values that where set in this object
   *
   * @var array
   */

  protected $items = array();

  /**
   * Add an item to the object
   *
   * @param string $key The key of the item
   * @param mixed $value The value of the items
   */

  public function setItem( $key, $value )
  {

    $this->items[$key] = $value;
  }


  /**
   * Add multiple items to the object
   *
   * @param array $items All items with Array key represents the name and the array value the value
   */

  public function setItems( array $items )
  {

    foreach( $items as $key => $value )
    {

      $this->items[$key] = $value;
    }
  }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:28:50
Quote Anchor link
Thanks Wouter. Waarom zet je voor iedere parameter @param?
Waarom bijv. niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
/**
   * Add multiple items to the object
   *
   * $items = array All items with Array key represents ...
   */

?>
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 12:32:13
Quote Anchor link
@Ozzie, dat is de PHPdoc syntax, een standaard die in heel PHP wordt gebruikt. Je zou het bijv. ook nog verder kunnen uitbereiden en dan gebruik je ook andere PHPdoc tags:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
/**
 * Some function who does something
 *
 * @access protected
 */

protected function some()
{

  // do something
}

/**
 * This function does something with the values and return them
 *
 * @param string $prefix The prefix, default is null
 * @return array $items The items
 */

public function doSomething( $prefix = null )
{

  // ...

  return $items;
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:36:11
Quote Anchor link
Oké, thanks. Ik vind het maar onoverzichtelijk... meer commentaar dan code :D
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 12:41:19
Quote Anchor link
Dat komt omdat de functies nu nog heel klein zijn. Bij getters en setters zou ik het ook niet gebruiken, was slechts een voorbeeld. Maar bij grotere functies is het zeker handig om snel een overzicht te krijgen van wat er in komt, wat er uit en wat er mee gebeurd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:56:03
Quote Anchor link
Hmmm, oké... maar even terugkomend op mijn vraag. Goed documenteren dus, en parameters niet controleren op type, met uitzondering van array en instances? Is dat een terechte conclusie?
 
Niels K

Niels K

01/03/2012 10:11:00
Quote Anchor link
Quote:
met uitzondering van array en instances?

Ik neem aan dat je weet dat je die gewoon voor de var kan zetten?

Example:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

class Dier {

    public function addOzzie(Aap $ozzie, array $items) {}
}


?>


Wanneer Ozzie nu geen instance van 'Aap' ( :-) ) is, wordt er een exceptie gethrowd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 10:14:38
Quote Anchor link
Euh jaa, dat is ook precies wat ik bedoelde... lees nog maar een keer ;)

Enne.. bedankt dat je me vergelijkt met een aap he! ;)
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.