dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5

05/04/2012 23:09:47
Quote Anchor link
De slash zou je gemakkelijk kunnen verwijderen met rtrim, ik zou hier niet op gaan controleren met regex.

Wel ben ik een voorstander van een goede fout afhandeling, waarbij een fout goed te traceren is, iedereen maakt namelijk weleens een foutje :), zou je de controle's weghalen, dan kan het met dergelijke foutjes uren kosten om het probleem te achterhalen.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:13:35
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/04/2012 23:22:23
Quote Anchor link
Phoenix, dankjewel voor je reactie. Ik ben vooral een beetje op zoek naar de juiste "balans". Je zou inderdaad rtrim kunnen toepasen, of je doet niks... en er volgt een fout(melding) die de programmeur vervolgens dient op te lossen.

Met ttrim ga je een mogelijke fout tegen, maar is het niet beter om de fout gewoon te laten gebeuren?

Als die extra controles gaan uiteindelijk (zij het minimaal) ten koste van de performance. Mijn vraag is vooral, wanneer wel controleren en wanneer niet. Jij geeft aan dat je een voorstander bent van goede foutafhandeling zodat een fout goed te traceren is. Tegelijkertijd houdt dit dat in dat je dan alles moet gaan controleren, want in elke functie kan wel iets fout worden ingevoerd. Hoe ver moet je gaan?
 

06/04/2012 18:56:38
Quote Anchor link
Hoe ver je wilt gaan is uiteraard aan jezelf.

Zelf zou ik het inbouwen, qua performence is het nauwelijks merkbaar.

Enkele jaren geleden hebben enkele andere programmeurs en ik zelf een eigen mvc framework geschreven voor oa ons eigen cms systeem, en in de eerste versie hadden we dezelfde gedachte, om niet alles te controleren, maar gewoon dit in de documentatie te vermelden, in de daarop volgende versies hebben we steeds meer controles ingebouwd, aangezien dit het debuggen van de applicatie vergemakkelijkt en versneld.

Wel is het zo dat je te ver kunt gaan met het controleren, je moet gewoon voor jezelf afvragen of het nut heeft om erop te controleren of niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 20:20:30
Quote Anchor link
Phoenix... vaak gaat het om eenmalige controles. Als hetgeen dat je wil controleren eenmaal goed staat, dan staat het goed... maar je blijft er dan wel telkens op controleren. Als je 1x een pagina aanroept en er vinden dan 100 controles plaats, dan wordt je site toch ietsje trager. Dus, de conclusie is dat je heel kritisch moet controleren. En dat vind ik dus lastig. Want wat moet je nu precies controleren?

Laten we dan eens een heel concreet voorbeeld verzinnen! Stel, de programmeur moet ergens een domein invullen. Dit domein moet eindigen op een forward slash en mag niet beginnen met "http://" (dat wordt automatisch geprefixt door de variabele $connection). Het domein wordt gesuffixed met $page.

Laten we de variabele die de programmeur moet invullen $domain noemen.

Dan kunnen er een aantal dingen gebeuren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$connection = 'http://';
$page       = 'producten';
$domain     = ''; //invullen door de programmeur    


1) De programmeur vult $domain goed in:
$domain = 'www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl/producten

2) De programmeur vergeet de slash op het eind:
$domain = 'www.mijnsite.nl';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nlproducten

3) De programmeur vult het http:// deel ook in:
$domain = 'http://www.mijnsite.nl/';

De volledige url wordt nu http://http://www.mijnsite.nl/producten

4) De programmeur typt per ongeluk aan het eind 2 slashen in plaats van 1:
$domain = 'www.mijnsite.nl//';

De volledige url wordt nu http://www.mijnsite.nl//producten

Nu is dus de vraag A) of je de variabele $domain moet controleren en B) zo ja, wat moet je dan controleren.

In het bovenstaande voorbeeld is het resultaat bij optie 1 perfect. De url klopt en kan gebruikt worden. Bij optie 2 en 3 klopt de url niet en er zal een fout optreden als deze wordt aangeroepen. Bij optie 4 klopt de url ook niet (er staat een dubbele slash in) , maar deze zal wel werken omdat de server/browser de dubbele slash zal negeren.

Maar de vraag is nu dus, ga je $domain controleren, ja of nee... en als je het gaat controleren WAT ga je dan controleren?

Wat zou je allemaal kunnen controleren?

- is $domain een string? (heeft de programmeur bijvoorbeeld niet toevallig een int of boolean ingevuld?)
- eindigt $domain op een forward slash?
- staan er geen ongeldige tekens in $domain (bijvoorbeel !, @ of spatie)
- begint $domain niet met "http(s)://"
- bevat de complete url geen dubbele slashes?

Zoals je ziet kun je dus op behoorlijk wat zaken een controle uitvoeren, maar hoe zinvol is dit? Dat zou ik graag willen weten. Ik kan er ook voor kiezen om geen enkele controle uit te voeren en als het dan misgaat krijg ik vanzelf wel een foutmelding. Wat is wijsheid?
Gewijzigd op 06/04/2012 20:23:06 door Ozzie PHP
 

06/04/2012 21:47:12
Quote Anchor link
Ja en nee, ik zou dit via een installer laten lopen, die dit valideert, en niet iedere keer als een site bezocht wordt, in het laatste geval is dit een zeer overbodige controle.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/04/2012 23:43:04
Quote Anchor link
Dit was slechts een voorbeeldje. Er zijn zoveel gevallen waarin zoiets niet in een installer kan. Een ander voorbeeld dan. Het is echt even een heel simpel voorbeeld, maar het gaat om het idee.

Stel je hebt een functie showMessage($message, $die = false).
Die functie kun je als volgt maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  echo $message;
  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Maar je kunt 'm ook zo maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public function showMessage($message, $die = false) {
  if (!is_string($message)) {
    die('Het bericht moet een string zijn!');
  }

  if (trim($message) == '') {
    die('Het bericht mag niet leeg zijn!');
  }

  echo $message;
  if (!is_bool($die)) {
    die('De variabele $die moet een boolean zijn!');
  }

  if ($die) {
    die();
  }
}

?>


Wanneer moet je extra controles uitvoeren. Is daar een soort "regel" voor?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.