Directory Password protect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

30/06/2015 20:40:55
Quote Anchor link
Ik heb een vraag over passwords.
Stel je voor, ik maak nou een pagina aan, website.nl/pagina/
Als ik deze directory beveilig met een wachtwoord op de directory via hosting, Is dit veilig?
Kunnen mensen nog steeds op deze pagina komen zonder wachtwoord?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 01:07:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 20:52:51
Quote Anchor link
In de praktijk is het veilig, tenzij je een lek op je website heb waarmee je bestanden kan includeren (ook Local File Inclusion genoemd, of LFI) ) via aanpasbare waardes (zoals $_GET en $_POST).
 

30/06/2015 21:04:03
Quote Anchor link
En bedoel je met website de hele website of alleen de map /pagina?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:07:22
Quote Anchor link
De hele website, en als het helemaal tegenvalt de hele server....

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php "include/".include($_GET['filename'].".php"); ?>

En dan zou je het via deze URL de inhoud kunnen ophalen:
http: //vulnerable_host/preview.php?file=topsecret/index

Dus mocht je gebruik maken van een pagina-systeem om via $_GET de pagina's in te laden, wees dan vooral goed op je hoede!
Gewijzigd op 30/06/2015 21:10:20 door - Ariën -
 

30/06/2015 21:10:02
Quote Anchor link
Bedankt voor je reacties, ik weet voldoende.

Is er een betere manier om zo een pagina te beveiligen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:15:17
Quote Anchor link
Laten we beginnen met het volgende:

WAT probeer je precies te beveiligen?
- bestanden in een directory
- toegang tot scripts die je in staat stellen om "administratieve taken" uit te voeren
- iets anderes?

WAARTEGEN dient dit beveiligd te worden?
- ongeauthoriseerd opvragen (van bijvoorbeeld afbeeldingen of andere documenten)
- ongeauthoriseerd uitvoeren (van de eerdergenoemde "administratieve taken")
- iets anders?
Gewijzigd op 30/06/2015 21:16:52 door Thomas van den Heuvel
 

30/06/2015 21:21:33
Quote Anchor link
ik zal het even uitleggen.
Ik wil dat elke klant een eigen pagina heeft voor zijn/haar info te bekijken.
bijvoorbeeld:

website.nl/klanten/klant1/
website.nl/klanten/klant2/
website.nl/klanten/klant3/

elke klant heeft dan dus zijn eigen index.html waar zijn/haar informatie op staat, waar hij op kan inloggen.
deze paginas hebben elk dus hun eigen wachtwoord.

Ik kies hiervoor omdat ik niet met mysql wil werken.

Hebben jullie betere ideeen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:21:57
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:10:02:
Bedankt voor je reacties, ik weet voldoende.

Is er een betere manier om zo een pagina te beveiligen?

Ik zeg niet dat de manier slecht is, zolang je maar goed orde op zaken stelt en geen gaten in de beveiliging hebt.

Als je echt niet vertrouwt moet je maar een loginsysteem met sessies bouwen, en ja, ook dat is helaas weer te hacken via Cross Site Scripting (XSS). Dus blijf altijd op je hoede en zorg dat je veilig programmeert.

Trouwens, ga je echt serieus voor elke klant een eigen website aanmaken? Het klinkt zeker niet erg handig.
En wat is er mis met MySQL?
Gewijzigd op 30/06/2015 21:23:51 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:26:53
Quote Anchor link
Als klanten elk hun eigen persoonlijke pagina hebben (dit is dus afgeschermd) wat maakt de URL dan uit? :/

Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:21:33:
Ik kies hiervoor omdat ik niet met mysql wil werken.

Dat mag, maar dan maak je het jezelf wel verdomd moeilijk? Hoe wil je dit gaan beheren dan?

Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:21:33:
Hebben jullie betere ideeen?

Wel iets in de vorm van een database gebruiken zodat je informatie gestructureerd kunt opslaan.

EDIT: kun je niet beter 1 voordeur hebben?
/klanten/login
of zelfs
/klanten
?
Gewijzigd op 30/06/2015 21:28:44 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:27:55
Quote Anchor link
Er is anders ook MsSQL, PostgreSQL, Filemaker, Oracle etc... ;-)
 

30/06/2015 21:32:14
Quote Anchor link
Dit doe ik omdat mijn klantenkring erg beperkt is. (40-50 klanten)
Ik ben niet de beste met php/mysql, ik heb enkele leden systemen geprobeerd,
De systemen op internet verkrijgbaar functioneerde niet.
Vanalles geprobeerd uiteraard om het werkend te krijgen maar het waren allemaal oude systemen van 10 jaar oud vol met sql injection.

Daarom heb ik ervoor gekozen om het zo te doen, het is stukken makkelijker voor mij, omdat ik html wel heel goed beheers.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:35:01
Quote Anchor link
Met 40/50 klanten zou een database al zeker op zijn plaats zijn als je alles makkelijk beheerbaar wilt houden, zonder dubbele code of bestanden.

Dat je HTML goed beheerst staat er los van, het gaat erom dat je het niet te complex maakt voor je eigen.
 

30/06/2015 21:37:42
Quote Anchor link
kunnen jullie een redelijk ledensysteem aanraden wat ik kan aanpassen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:39:09
Quote Anchor link
Deze keuze heeft wel consequenties:
- klanten kunnen hun eigen contactgegevens waarschijnlijk niet wijzigen als er niets dynamisch aan deze pagina's is
- als je een layoutwijziging doorvoert en je van losse HTML-bestanden gebruik maakt mag je deze wijziging X <aantal klanten> uitvoeren.

De winst die je nu pakt met een eenvoudige oplossing gaat straks mogelijk in (de moeite die je moet steken in) het onderhoud zitten.

Een oplossing moet zo simpel mogelijk zijn, maar niet simpeler.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:42:44
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:37:42:
kunnen jullie een redelijk ledensysteem aanraden wat ik kan aanpassen?

Inkoppetje: Elke? Als je maar goed checkt of het veilig is.
 

30/06/2015 21:43:31
Quote Anchor link
De ledensystemen die ik kon vinden op sitemasters.be werkten allemaal niet, waren allemaal verouderd
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:47:15
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:43:31:
De ledensystemen die ik kon vinden op sitemasters.be werkten allemaal niet, waren allemaal verouderd

Misschien zal ik die eens wat op gaan schonen :]. Of iig markeren als zijnde verouderd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:48:08
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:43:31:
De ledensystemen die ik kon vinden op sitemasters.be werkten allemaal niet, waren allemaal verouderd

Dan pas je het toch aan? Wat je trouwens zoekt is een CRM-systeem om de informatie over je klanten gestructureerd bij te houden, waarbij de klant inzicht heeft in zijn eigen gegevens.

Ik denk niet dat je hierin iets kant en klaars zal vinden. Maar zelf bouwen is natuurlijk een leuke uitdaging.
 

30/06/2015 22:01:18
Quote Anchor link
Een crm systeem voor mijzelf heb ik, maar hier kan een klant niet op inloggen.
Het is inderdaad een uitdaging ja :D


Toevoeging op 30/06/2015 22:25:49:

Heeft niemand een leuk werkend membersysteem liggen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 22:32:01
Quote Anchor link
Ik heb ooit eentje gebouwd waarbij je kan kiezen op welke locaties je wilt uitloggen, maar je moet er zelf wel het aan en ander aan verbouwen, denk ik. Het is wel een projectje van 8 jaar geleden, maar met SQL injection preventie.
 

01/07/2015 14:02:28
Quote Anchor link
Klinkt goed, Hoeveel wil je er voor hebben?


Toevoeging op 01/07/2015 14:23:50:

- Aar - op 30/06/2015 21:07:22:
De hele website, en als het helemaal tegenvalt de hele server....

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php "include/".include($_GET['filename'].".php"); ?>

En dan zou je het via deze URL de inhoud kunnen ophalen:
http: //vulnerable_host/preview.php?file=topsecret/index


Hier wou ik nog even op terug komen.
De hele website bestaat uit html en css maar heb wel een contact systeem met php.

Hoe kan dit beter?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    foreach ($_GET as $k => $v) {
        if (!is_array($v)) {
            $return[ $k ] = clean_value($v);
        }
    }
    
    //en dan post!
    foreach ($_POST as $k => $v) {
        if (!is_array($v)) {
            $return[ $k ] = clean_value($v);
        }
    }
    return $return;
Gewijzigd op 01/07/2015 14:24:27 door
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.