DIV centreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:05:49
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik krijg het niet voor elkaar dze div te centreren... ik heb align center al gebruikt... Iemand een idee?

Groetjes


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php


<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<
font color="#FFFFFF">Titel</font>
<
/div>

<
div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">
<
img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
<
/div>



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:48:12
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:09:10
Quote Anchor link
@Donny

Volgens mij is position idd absolute, en dan is het width bijvoorbeeld 1000px breed, dan is je margin-left: -500px;

Dus de margin-left is dan de helft van je totale breedte van je div.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:09:55 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 15:14:11
Quote Anchor link
Hoi!

even snel 2 puntjes;

1) Waarom maak je 2x dezelfde div aan?

en

2) Waarom doe je de styling op die manier?

Ik zou je aanraden om alle styling in een apart .css bestand te doen en deze te linken bovenin je html pagina.
Quote:
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" />


Verder om je probleem op te lossen:

http://jsfiddle.net/tbrwb/1/
Gewijzigd op 12/12/2012 15:18:27 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:36:00
Quote Anchor link
Dat JSfiddle gebeuren snap ik voor geen meter... En dat margin de helft minder zetten werkt ook totaal niet...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:39:24
Quote Anchor link
@Donny,

Ik weet ook niet precies hoe de browser hiermee omgaat.

<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">

Twee keer de zelfde id met compleet andere opmaak op dezelfde pagina. Gebruik hiervoor een css sheet, en geef ze beiden een andere id om problemen te voorkomen.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:39:38 door Chris PHP
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:40:17
Quote Anchor link
Ik gebruik voor deze pagina maar 1 pagina: index.php ik zal wel de IDs een andere naam geven :)

Toevoeging op 12/12/2012 15:44:24:

Heb de IDs een andere naam gegeven, maar nog hetzelfde, krijg ze niet gecentreerd...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:45:51
Quote Anchor link
Dit werkt bij mij gewoon

#body {
position: absolute;
width: 1000px;
height: 400px;
margin-left: -500px;
}
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:54:20
Quote Anchor link
Vaag :S Ik heb nu:

<div id="header" style="margin:-375px; position:absolute;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px; background-color:#999; z-index:100;">
test
</div>


En het werkt voor geen meter :S
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:06:32
Quote Anchor link
@Donny Rustig aan, neem een kop koffie, anders gaat het nooit lukken! :)

jsfiddle is alleen om te laten zien wat de code doet.

Als ik jou was zou ik mijn advies volgen en de css is een apart bestand doen, dit houd je code een stuk overzichtelijker.

verder is het enige wat je met margin moet doen:

margin: 0 auto;

die 0 staat voor 0 pixels vanaf de bovenkant, de auto zorgt ervoor dat hij van zowel links als rechts even ver staat (dit geeft dus dat center effect).

http://www.w3schools.com/css/css_margin.asp

probeer is dit (CSS zit hier dus niet in een apart bestand):
Quote:
<style>
#header{
position:fixed;
margin: 0 auto;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
background-color:#999;
}

#header2{
margin: 0 auto;
position:absolute;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
z-index:33;
}
</style>

<div id="header">
<font color="#FFFFFF">Titel</font>
</div>

<div id="header2" align="center">
<img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
</div>


Als het nu nog niet lukt, heb je waarschijnlijk een css conflict. dan zal je eerst moeten uitzoeken waar je al CSS code hebt geschreven waardoor de div'jes links blijven hangen.
Gewijzigd op 12/12/2012 16:15:36 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 16:32:25
Quote Anchor link
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 16:36:25
Quote Anchor link
Dan stop je ermee. Als wij hier alle moeite doen om jou te helpen en jij reageert alleen maar met 'dat werkt niet' of 'ik wordt er ziek van' dan staat dat op z'n zachtst gedrukt onbeleefd.

Waar wordt je ziek van? Begrijp je de code niet? Dan raad ik je aan alles opzij te leggen en eens vanaf 0 te beginnen met leren. Naar mijn idee copy/past je code van her en der en denkt zo dat je het werkend kunt krijgen. Helaas is er ook kennis van zaken voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Precies zoals je met een stapel bakstenen, een keuken, een douche en een bed niet direct een huis hebt.
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:38:39
Quote Anchor link
Donny van Grondelle op 12/12/2012 16:32:25:
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...


hahaha ik herken het, morgen ga je er weer naar kijken en dan zie je het probleem in 5 minuten.

Wat je kan proberen is je site te openen in bijv firefox (chrome heeft deze functie ook volgensmij, IE zou ik niet weten, gebruik ik niet).
Met de rechtermuisknop kan je bij "inspect element" komen.
Vervolgens kan je daarmee je header div opzoeken, en kan je zien welke CSS die div beinvloed.


Verder heeft Wouter J wel een punt, aan "ik snap het niet/Het werkt niet" hebben wij niks. Een probleem omschrijving zou wel degelijk helpen. Blijft de div bijvoorbeeld nog steeds links staan?
Gewijzigd op 12/12/2012 16:51:02 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:03:46
Quote Anchor link
Ik snap dat jullie aan opmerkingen als fuck it niets hebben, maar zit hier al heel de middag mee te kloten...

De Div blijft links staan maar lijkt wel een margin omheen te zitten. Ik heb de EXACTE code van Max- overgenomen en in een apart document gezet en geload. Ook in dit geval blijft de Div aan de linkerkant staan.
 
Reshad F

Reshad F

12/12/2012 17:27:05
Quote Anchor link
Wat snap je niet aan JSFiddle? er staat html code er staat css code..
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:28:20
Quote Anchor link
Wist niet dat het was om dingen te testen :)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 17:42:06
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:51:04
Quote Anchor link
Ga ik zeker doen nadat ik mijn center probleem heb opgelost.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/12/2012 19:14:14
Quote Anchor link
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 19:22:41
Quote Anchor link
Quote:
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Oh? Alle vormen van inline of interne CSS zijn fout, op <style scoped> na. Tevens moet je align="center" nooit als centreer methode voor block elementen gebruiken.

Merk op dat voor horizontaal centreren het opgeven van een breedte (width) + margin: 0 auto; genoeg moet zijn en beter is dan met position: absolute; aan de slag te gaan. En ga je met de position: absolute; techniek aan de slag, dan raad ik je aan dit te gebruiken: http://d-graff.de/fricca/center.html (om problemen met deze methode te voorkomen)
 
Machiel K

Machiel K

12/12/2012 20:18:34
Quote Anchor link
" margin: 0 auto; " doet wonderen.

Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html>
<html>

    <head>
        <title> Titel </title>
        <style>
            #header {
                background-color: #999;
                text-align: left;
                color: #FFFFFF;
                width: 500px; /* De breedte van de div */
                height: 40px; /* De hoogte van de div */
                margin: 0 auto; /* Dit zet de div in het midden */
            }
        </style>
    </head>

    <body>

        <div id="header"> De header </div>

    </body>

</html>


Je < ?php ? > is nergens voor nodig. Dit is als je een script gebruikt.
Gewijzigd op 12/12/2012 20:30:50 door Machiel K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 20:39:03
Quote Anchor link
Harry hogeveen op 12/12/2012 19:14:14:
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)



oke... maar als mijn scherm nou "1000PX" breed is, en de jouwe is 1500, dan staat mijn pagina niet meer in het midden gecentreerd...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.