DIV centreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:05:49
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik krijg het niet voor elkaar dze div te centreren... ik heb align center al gebruikt... Iemand een idee?

Groetjes


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php


<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<
font color="#FFFFFF">Titel</font>
<
/div>

<
div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">
<
img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
<
/div>



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 14:47:56
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:09:10
Quote Anchor link
@Donny

Volgens mij is position idd absolute, en dan is het width bijvoorbeeld 1000px breed, dan is je margin-left: -500px;

Dus de margin-left is dan de helft van je totale breedte van je div.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:09:55 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 15:14:11
Quote Anchor link
Hoi!

even snel 2 puntjes;

1) Waarom maak je 2x dezelfde div aan?

en

2) Waarom doe je de styling op die manier?

Ik zou je aanraden om alle styling in een apart .css bestand te doen en deze te linken bovenin je html pagina.
Quote:
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" />


Verder om je probleem op te lossen:

http://jsfiddle.net/tbrwb/1/
Gewijzigd op 12/12/2012 15:18:27 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:36:00
Quote Anchor link
Dat JSfiddle gebeuren snap ik voor geen meter... En dat margin de helft minder zetten werkt ook totaal niet...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:39:24
Quote Anchor link
@Donny,

Ik weet ook niet precies hoe de browser hiermee omgaat.

<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">

Twee keer de zelfde id met compleet andere opmaak op dezelfde pagina. Gebruik hiervoor een css sheet, en geef ze beiden een andere id om problemen te voorkomen.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:39:38 door Chris PHP
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:40:17
Quote Anchor link
Ik gebruik voor deze pagina maar 1 pagina: index.php ik zal wel de IDs een andere naam geven :)

Toevoeging op 12/12/2012 15:44:24:

Heb de IDs een andere naam gegeven, maar nog hetzelfde, krijg ze niet gecentreerd...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:45:51
Quote Anchor link
Dit werkt bij mij gewoon

#body {
position: absolute;
width: 1000px;
height: 400px;
margin-left: -500px;
}
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:54:20
Quote Anchor link
Vaag :S Ik heb nu:

<div id="header" style="margin:-375px; position:absolute;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px; background-color:#999; z-index:100;">
test
</div>


En het werkt voor geen meter :S
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:06:32
Quote Anchor link
@Donny Rustig aan, neem een kop koffie, anders gaat het nooit lukken! :)

jsfiddle is alleen om te laten zien wat de code doet.

Als ik jou was zou ik mijn advies volgen en de css is een apart bestand doen, dit houd je code een stuk overzichtelijker.

verder is het enige wat je met margin moet doen:

margin: 0 auto;

die 0 staat voor 0 pixels vanaf de bovenkant, de auto zorgt ervoor dat hij van zowel links als rechts even ver staat (dit geeft dus dat center effect).

http://www.w3schools.com/css/css_margin.asp

probeer is dit (CSS zit hier dus niet in een apart bestand):
Quote:
<style>
#header{
position:fixed;
margin: 0 auto;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
background-color:#999;
}

#header2{
margin: 0 auto;
position:absolute;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
z-index:33;
}
</style>

<div id="header">
<font color="#FFFFFF">Titel</font>
</div>

<div id="header2" align="center">
<img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
</div>


Als het nu nog niet lukt, heb je waarschijnlijk een css conflict. dan zal je eerst moeten uitzoeken waar je al CSS code hebt geschreven waardoor de div'jes links blijven hangen.
Gewijzigd op 12/12/2012 16:15:36 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 16:32:25
Quote Anchor link
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 16:36:25
Quote Anchor link
Dan stop je ermee. Als wij hier alle moeite doen om jou te helpen en jij reageert alleen maar met 'dat werkt niet' of 'ik wordt er ziek van' dan staat dat op z'n zachtst gedrukt onbeleefd.

Waar wordt je ziek van? Begrijp je de code niet? Dan raad ik je aan alles opzij te leggen en eens vanaf 0 te beginnen met leren. Naar mijn idee copy/past je code van her en der en denkt zo dat je het werkend kunt krijgen. Helaas is er ook kennis van zaken voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Precies zoals je met een stapel bakstenen, een keuken, een douche en een bed niet direct een huis hebt.
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:38:39
Quote Anchor link
Donny van Grondelle op 12/12/2012 16:32:25:
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...


hahaha ik herken het, morgen ga je er weer naar kijken en dan zie je het probleem in 5 minuten.

Wat je kan proberen is je site te openen in bijv firefox (chrome heeft deze functie ook volgensmij, IE zou ik niet weten, gebruik ik niet).
Met de rechtermuisknop kan je bij "inspect element" komen.
Vervolgens kan je daarmee je header div opzoeken, en kan je zien welke CSS die div beinvloed.


Verder heeft Wouter J wel een punt, aan "ik snap het niet/Het werkt niet" hebben wij niks. Een probleem omschrijving zou wel degelijk helpen. Blijft de div bijvoorbeeld nog steeds links staan?
Gewijzigd op 12/12/2012 16:51:02 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:03:46
Quote Anchor link
Ik snap dat jullie aan opmerkingen als fuck it niets hebben, maar zit hier al heel de middag mee te kloten...

De Div blijft links staan maar lijkt wel een margin omheen te zitten. Ik heb de EXACTE code van Max- overgenomen en in een apart document gezet en geload. Ook in dit geval blijft de Div aan de linkerkant staan.
 
Reshad F

Reshad F

12/12/2012 17:27:05
Quote Anchor link
Wat snap je niet aan JSFiddle? er staat html code er staat css code..
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:28:20
Quote Anchor link
Wist niet dat het was om dingen te testen :)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 17:42:06
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:51:04
Quote Anchor link
Ga ik zeker doen nadat ik mijn center probleem heb opgelost.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/12/2012 19:14:14
Quote Anchor link
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 19:22:41
Quote Anchor link
Quote:
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Oh? Alle vormen van inline of interne CSS zijn fout, op <style scoped> na. Tevens moet je align="center" nooit als centreer methode voor block elementen gebruiken.

Merk op dat voor horizontaal centreren het opgeven van een breedte (width) + margin: 0 auto; genoeg moet zijn en beter is dan met position: absolute; aan de slag te gaan. En ga je met de position: absolute; techniek aan de slag, dan raad ik je aan dit te gebruiken: http://d-graff.de/fricca/center.html (om problemen met deze methode te voorkomen)
 
Machiel K

Machiel K

12/12/2012 20:18:34
Quote Anchor link
" margin: 0 auto; " doet wonderen.

Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html>
<html>

    <head>
        <title> Titel </title>
        <style>
            #header {
                background-color: #999;
                text-align: left;
                color: #FFFFFF;
                width: 500px; /* De breedte van de div */
                height: 40px; /* De hoogte van de div */
                margin: 0 auto; /* Dit zet de div in het midden */
            }
        </style>
    </head>

    <body>

        <div id="header"> De header </div>

    </body>

</html>


Je < ?php ? > is nergens voor nodig. Dit is als je een script gebruikt.
Gewijzigd op 12/12/2012 20:30:50 door Machiel K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 20:39:03
Quote Anchor link
Harry hogeveen op 12/12/2012 19:14:14:
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)



oke... maar als mijn scherm nou "1000PX" breed is, en de jouwe is 1500, dan staat mijn pagina niet meer in het midden gecentreerd...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.