DIV centreren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:05:49
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik krijg het niet voor elkaar dze div te centreren... ik heb align center al gebruikt... Iemand een idee?

Groetjes


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php


<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<
font color="#FFFFFF">Titel</font>
<
/div>

<
div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">
<
img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
<
/div>



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 20:11:38
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:09:10
Quote Anchor link
@Donny

Volgens mij is position idd absolute, en dan is het width bijvoorbeeld 1000px breed, dan is je margin-left: -500px;

Dus de margin-left is dan de helft van je totale breedte van je div.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:09:55 door Chris PHP
 
Max -

Max -

12/12/2012 15:14:11
Quote Anchor link
Hoi!

even snel 2 puntjes;

1) Waarom maak je 2x dezelfde div aan?

en

2) Waarom doe je de styling op die manier?

Ik zou je aanraden om alle styling in een apart .css bestand te doen en deze te linken bovenin je html pagina.
Quote:
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" />


Verder om je probleem op te lossen:

http://jsfiddle.net/tbrwb/1/
Gewijzigd op 12/12/2012 15:18:27 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:36:00
Quote Anchor link
Dat JSfiddle gebeuren snap ik voor geen meter... En dat margin de helft minder zetten werkt ook totaal niet...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:39:24
Quote Anchor link
@Donny,

Ik weet ook niet precies hoe de browser hiermee omgaat.

<div id="header" style="margin:0;padding:0; position:fixed;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px;text-align:left; background-color:#999;">

<div id="header" align="center" style="margin:0;padding:0;position:absolute;left:550px;top:20px;width:750px;height:40px;text-align:left;z-index:33;">

Twee keer de zelfde id met compleet andere opmaak op dezelfde pagina. Gebruik hiervoor een css sheet, en geef ze beiden een andere id om problemen te voorkomen.
Gewijzigd op 12/12/2012 15:39:38 door Chris PHP
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:40:17
Quote Anchor link
Ik gebruik voor deze pagina maar 1 pagina: index.php ik zal wel de IDs een andere naam geven :)

Toevoeging op 12/12/2012 15:44:24:

Heb de IDs een andere naam gegeven, maar nog hetzelfde, krijg ze niet gecentreerd...
 
Chris PHP

Chris PHP

12/12/2012 15:45:51
Quote Anchor link
Dit werkt bij mij gewoon

#body {
position: absolute;
width: 1000px;
height: 400px;
margin-left: -500px;
}
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:54:20
Quote Anchor link
Vaag :S Ik heb nu:

<div id="header" style="margin:-375px; position:absolute;left:0px;top:50px;width:750px;height:40px; background-color:#999; z-index:100;">
test
</div>


En het werkt voor geen meter :S
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:06:32
Quote Anchor link
@Donny Rustig aan, neem een kop koffie, anders gaat het nooit lukken! :)

jsfiddle is alleen om te laten zien wat de code doet.

Als ik jou was zou ik mijn advies volgen en de css is een apart bestand doen, dit houd je code een stuk overzichtelijker.

verder is het enige wat je met margin moet doen:

margin: 0 auto;

die 0 staat voor 0 pixels vanaf de bovenkant, de auto zorgt ervoor dat hij van zowel links als rechts even ver staat (dit geeft dus dat center effect).

http://www.w3schools.com/css/css_margin.asp

probeer is dit (CSS zit hier dus niet in een apart bestand):
Quote:
<style>
#header{
position:fixed;
margin: 0 auto;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
background-color:#999;
}

#header2{
margin: 0 auto;
position:absolute;
width:750px;
height:40px;
text-align:left;
z-index:33;
}
</style>

<div id="header">
<font color="#FFFFFF">Titel</font>
</div>

<div id="header2" align="center">
<img src="images/thumb.PNG" width="100px" height="100px" />
</div>


Als het nu nog niet lukt, heb je waarschijnlijk een css conflict. dan zal je eerst moeten uitzoeken waar je al CSS code hebt geschreven waardoor de div'jes links blijven hangen.
Gewijzigd op 12/12/2012 16:15:36 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 16:32:25
Quote Anchor link
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 16:36:25
Quote Anchor link
Dan stop je ermee. Als wij hier alle moeite doen om jou te helpen en jij reageert alleen maar met 'dat werkt niet' of 'ik wordt er ziek van' dan staat dat op z'n zachtst gedrukt onbeleefd.

Waar wordt je ziek van? Begrijp je de code niet? Dan raad ik je aan alles opzij te leggen en eens vanaf 0 te beginnen met leren. Naar mijn idee copy/past je code van her en der en denkt zo dat je het werkend kunt krijgen. Helaas is er ook kennis van zaken voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Precies zoals je met een stapel bakstenen, een keuken, een douche en een bed niet direct een huis hebt.
 
Max -

Max -

12/12/2012 16:38:39
Quote Anchor link
Donny van Grondelle op 12/12/2012 16:32:25:
Schiet mij maar in een mandje... Ik wordt er helemaal gallisch ziek van...


hahaha ik herken het, morgen ga je er weer naar kijken en dan zie je het probleem in 5 minuten.

Wat je kan proberen is je site te openen in bijv firefox (chrome heeft deze functie ook volgensmij, IE zou ik niet weten, gebruik ik niet).
Met de rechtermuisknop kan je bij "inspect element" komen.
Vervolgens kan je daarmee je header div opzoeken, en kan je zien welke CSS die div beinvloed.


Verder heeft Wouter J wel een punt, aan "ik snap het niet/Het werkt niet" hebben wij niks. Een probleem omschrijving zou wel degelijk helpen. Blijft de div bijvoorbeeld nog steeds links staan?
Gewijzigd op 12/12/2012 16:51:02 door Max -
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:03:46
Quote Anchor link
Ik snap dat jullie aan opmerkingen als fuck it niets hebben, maar zit hier al heel de middag mee te kloten...

De Div blijft links staan maar lijkt wel een margin omheen te zitten. Ik heb de EXACTE code van Max- overgenomen en in een apart document gezet en geload. Ook in dit geval blijft de Div aan de linkerkant staan.
 
Reshad F

Reshad F

12/12/2012 17:27:05
Quote Anchor link
Wat snap je niet aan JSFiddle? er staat html code er staat css code..
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:28:20
Quote Anchor link
Wist niet dat het was om dingen te testen :)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 17:42:06
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:51:04
Quote Anchor link
Ga ik zeker doen nadat ik mijn center probleem heb opgelost.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/12/2012 19:14:14
Quote Anchor link
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 19:22:41
Quote Anchor link
Quote:
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Oh? Alle vormen van inline of interne CSS zijn fout, op <style scoped> na. Tevens moet je align="center" nooit als centreer methode voor block elementen gebruiken.

Merk op dat voor horizontaal centreren het opgeven van een breedte (width) + margin: 0 auto; genoeg moet zijn en beter is dan met position: absolute; aan de slag te gaan. En ga je met de position: absolute; techniek aan de slag, dan raad ik je aan dit te gebruiken: http://d-graff.de/fricca/center.html (om problemen met deze methode te voorkomen)
 
Machiel K

Machiel K

12/12/2012 20:18:34
Quote Anchor link
" margin: 0 auto; " doet wonderen.

Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html>
<html>

    <head>
        <title> Titel </title>
        <style>
            #header {
                background-color: #999;
                text-align: left;
                color: #FFFFFF;
                width: 500px; /* De breedte van de div */
                height: 40px; /* De hoogte van de div */
                margin: 0 auto; /* Dit zet de div in het midden */
            }
        </style>
    </head>

    <body>

        <div id="header"> De header </div>

    </body>

</html>


Je < ?php ? > is nergens voor nodig. Dit is als je een script gebruikt.
Gewijzigd op 12/12/2012 20:30:50 door Machiel K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 20:39:03
Quote Anchor link
Harry hogeveen op 12/12/2012 19:14:14:
Ik denk dat je nog een beetje aan het beginnen bent, en dan kun je van dit soort problemen goed leren.

Wat ik zou doen als ik jou was:

- Eerst even de inline stijl uit de html tags halen en ze in een apart bestand plaatsen, en dat bestand includen. Zoals hierboven al staat geschreven in het topic.

- Dan zou ik zorgen dat je niet 2x hetzelfde id gebruikt, een id kan maar voor 1 html element worden gebruikt, wil je meer elementen benoemen met dezelfde naam, gebruik dan class="header" in plaats van id="header"

En ik heb dit probleem al heel vaak gezien bij anderen en mezelf.
Het is ook juist zo raar dat CSS wel kan floaten naar links, of naar rechts, maar niet in het midden. float:center heeft CSS nog nooit van gehoord, terwijl dat heeel handig zou zijn.
Ze zeggen dat stijl attributen van HTML zelf niet meer moeten worden gebruikt, omdat die verouderd zijn. Je gebruikt nu de font tag, en die is dus verouderd. Als je de tekst wilt kleuren moet je die tussen <span> en </span> zetten. Die span geef je een id of class en met CSS doe je dan de tekst kleuren met color:white
Echter is het wel nog gewoon goed dat je het HTML attribuut align="" gebruikt, maar dan uitsluitend om een div te centreren. Gebruik dan dus align="center"

Als dit nog steeds niet werkt, gebruik dan deze "formule" om divs in het midden te zetten: [de helft van het beeldscherm (50%)] min [breedte van div gedeeld door 2]
Dan heb je de left positie, en kun je deze gebruiken om de div position:absolute te geven.
De top positie kun je zelf aanpassen (dat is hoe hoog de div komt)



oke... maar als mijn scherm nou "1000PX" breed is, en de jouwe is 1500, dan staat mijn pagina niet meer in het midden gecentreerd...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.