persoon class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 16:13:13
Quote Anchor link
>> De bankrekening waarmee persoon zijn maandelijke contributie betaalt (incasso) is daar dé rekening.

Ja, maar dat maakt het dan toch niet ineens een property van de Person class. Dat is wat ik bedoel.

In code:

Je zou toch niet dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = $person->get_bank_account();
?>

Maar eerder zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = new BankAccount($person->getId());
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 15:43:19
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2014 16:13:30
Quote Anchor link
Ozzie, en waar wil je dit dan voor gebruiken? Het is echt zinloos om een klasse te maken waarvoor je nog geen doel hebt. Stel je wilt voor je security systeem van je framework een soort van basis hebben voor de user die je beveiligt, dan gebruik je een UserInterface oid. Maar zomaar een klasse volgooien met allemaal properties die je de ene keer wel en de andere keer niet gebruikt is echt zinloos. Want wat de user klasse dan allemaal nog meer nodig heeft:
- Oogkleur
- Lichamelijke klachten
- Allergiën
- Haarkleur
- Zijn DNA
- Merk kleren
- Favoriete TV show
- Kleur van de auto
- Partner
- Kinderen
- Kleinkinderen
- Overkleinkinderen
- Misschien heeft die overoverkleinkinderen
- Overgrootvader
- Grootvader
- Overgrootmoeder
- Grootmoeder
- Sportvereniging
- Muziekvereniging
- Kerkelijk
- ...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 19:43:19
Quote Anchor link
Hey Wouter. Mja, k snap wat je bedoelt... ik wil een soort basis hebben, maar misschien kan ik er inderdaad beter eerst alleen de dingen inzetten die ik zeker nodig heb.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 14:15:00
Quote Anchor link
Ola,

Nog een vraagje over een User class.

Als je een User class hebt, zit daar dan een class property $password in en een getPassword method?
 
Reshad F

Reshad F

23/04/2014 16:38:25
Quote Anchor link
Hangt er vanaf. Heb je die nodig voor je applicatie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:44:33
Quote Anchor link
@Reshad: dat was mijn vraag... of ik die nodig heb. Stel de gebruiker wil zijn wachtwoord wijzigen. Dan moet ie eerst z'n huidige wachtwoord invoeren. Dat zou ik dan uit de User class kunnen opvragen. Is dat gebruikelijk? Of ga je dan aan de hand van de user-id in de database opzoeken of het wachtwoord klopt?

Beide manieren zullen werken, maar ik vraag me dus af wat de gebruikelijke gang van zaken is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:48:48
Quote Anchor link
Het hangt er vooral van af volgens welk design pattern de class User aan de database hangt. Hoe heb je dat nu opgelost?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Ward, dat moet nog gebeuren. Maar in principe kan ik in de User class stoppen wat ik zelf wil. Het is meer de vraag wat gebruikelijk is. Heeft een User class normaal gesproken een "getPassword" method?
 
Wouter J

Wouter J

23/04/2014 16:54:31
Quote Anchor link
Als ik een site heb zonder wachtwoord heeft ie dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:59:57
Quote Anchor link
Het gevaar van een getPassword() is natuurlijk dat het op een gegeven moment een public function getPassword() wordt. Dan staat de achterdeur al half open.

Je hoeft niet per se een property $Password en een getter getPassword() te hebben. Het kan vereenvoudigd bijvoorbeeld ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
class User
{
    private $UserID;
    private $FirstName;

    public function __construct($user_id = null, $first_name = null)
    {

        $this->UserID = $user_id;
        $this->FirstName = $first_name;
    }
}


class UserMapper
{
    public static function findByUsernameAndPassword($username, $password)
    {

        $dbh = new DB();
        $stmt = $dbh->prepare('
            SELECT
              user_id, first_name
            FROM
              users
            WHERE
              username = :1
            AND
              password = SHA1(:2)
        '
);
        // Enzovoort totdat we een user uit de database te pakken hebben:
        return new User($row['user_id'], $row['first_name']);
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 17:00:38
Quote Anchor link
Dat spreekt voor zich Wouter. Ik ga in dit geval uit van een User met een wachtwoord.
Zijn er situaties waarin je dit wachtwoord wilt opvragen aan het user object?

Dus kan het voorkomen dat je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$password
= $user->getPassword();
?>

De enige situatie die ik me zou kunnen voorstellen dat je dat doet op het moment dat de User zijn wachtwoord wilt wijzigen en om dan te controleren of het huidige wachtwoord klopt met het ingevoerde wachtwoord. Echter, je zou dit ook kunnen controleren door de database te raadplegen. Vandaar dus mijn vraag wat gebruikelijk is.

Toevoeging op 23/04/2014 17:03:32:

@Ward:

Oké. Jij raadt dus aan om niet zo'n method in te bouwen? Dat was inderdaad mijn vraag... of het "gevaarlijk" is om zoiets te doen. Het is naturlijk wel een hash, maar toch...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.