persoon class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 16:13:13
Quote Anchor link
>> De bankrekening waarmee persoon zijn maandelijke contributie betaalt (incasso) is daar dé rekening.

Ja, maar dat maakt het dan toch niet ineens een property van de Person class. Dat is wat ik bedoel.

In code:

Je zou toch niet dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = $person->get_bank_account();
?>

Maar eerder zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = new BankAccount($person->getId());
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:35:15
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2014 16:13:30
Quote Anchor link
Ozzie, en waar wil je dit dan voor gebruiken? Het is echt zinloos om een klasse te maken waarvoor je nog geen doel hebt. Stel je wilt voor je security systeem van je framework een soort van basis hebben voor de user die je beveiligt, dan gebruik je een UserInterface oid. Maar zomaar een klasse volgooien met allemaal properties die je de ene keer wel en de andere keer niet gebruikt is echt zinloos. Want wat de user klasse dan allemaal nog meer nodig heeft:
- Oogkleur
- Lichamelijke klachten
- Allergiën
- Haarkleur
- Zijn DNA
- Merk kleren
- Favoriete TV show
- Kleur van de auto
- Partner
- Kinderen
- Kleinkinderen
- Overkleinkinderen
- Misschien heeft die overoverkleinkinderen
- Overgrootvader
- Grootvader
- Overgrootmoeder
- Grootmoeder
- Sportvereniging
- Muziekvereniging
- Kerkelijk
- ...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 19:43:19
Quote Anchor link
Hey Wouter. Mja, k snap wat je bedoelt... ik wil een soort basis hebben, maar misschien kan ik er inderdaad beter eerst alleen de dingen inzetten die ik zeker nodig heb.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 14:15:00
Quote Anchor link
Ola,

Nog een vraagje over een User class.

Als je een User class hebt, zit daar dan een class property $password in en een getPassword method?
 
Reshad F

Reshad F

23/04/2014 16:38:25
Quote Anchor link
Hangt er vanaf. Heb je die nodig voor je applicatie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:44:33
Quote Anchor link
@Reshad: dat was mijn vraag... of ik die nodig heb. Stel de gebruiker wil zijn wachtwoord wijzigen. Dan moet ie eerst z'n huidige wachtwoord invoeren. Dat zou ik dan uit de User class kunnen opvragen. Is dat gebruikelijk? Of ga je dan aan de hand van de user-id in de database opzoeken of het wachtwoord klopt?

Beide manieren zullen werken, maar ik vraag me dus af wat de gebruikelijke gang van zaken is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:48:48
Quote Anchor link
Het hangt er vooral van af volgens welk design pattern de class User aan de database hangt. Hoe heb je dat nu opgelost?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Ward, dat moet nog gebeuren. Maar in principe kan ik in de User class stoppen wat ik zelf wil. Het is meer de vraag wat gebruikelijk is. Heeft een User class normaal gesproken een "getPassword" method?
 
Wouter J

Wouter J

23/04/2014 16:54:31
Quote Anchor link
Als ik een site heb zonder wachtwoord heeft ie dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:59:57
Quote Anchor link
Het gevaar van een getPassword() is natuurlijk dat het op een gegeven moment een public function getPassword() wordt. Dan staat de achterdeur al half open.

Je hoeft niet per se een property $Password en een getter getPassword() te hebben. Het kan vereenvoudigd bijvoorbeeld ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
class User
{
    private $UserID;
    private $FirstName;

    public function __construct($user_id = null, $first_name = null)
    {

        $this->UserID = $user_id;
        $this->FirstName = $first_name;
    }
}


class UserMapper
{
    public static function findByUsernameAndPassword($username, $password)
    {

        $dbh = new DB();
        $stmt = $dbh->prepare('
            SELECT
              user_id, first_name
            FROM
              users
            WHERE
              username = :1
            AND
              password = SHA1(:2)
        '
);
        // Enzovoort totdat we een user uit de database te pakken hebben:
        return new User($row['user_id'], $row['first_name']);
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 17:00:38
Quote Anchor link
Dat spreekt voor zich Wouter. Ik ga in dit geval uit van een User met een wachtwoord.
Zijn er situaties waarin je dit wachtwoord wilt opvragen aan het user object?

Dus kan het voorkomen dat je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$password
= $user->getPassword();
?>

De enige situatie die ik me zou kunnen voorstellen dat je dat doet op het moment dat de User zijn wachtwoord wilt wijzigen en om dan te controleren of het huidige wachtwoord klopt met het ingevoerde wachtwoord. Echter, je zou dit ook kunnen controleren door de database te raadplegen. Vandaar dus mijn vraag wat gebruikelijk is.

Toevoeging op 23/04/2014 17:03:32:

@Ward:

Oké. Jij raadt dus aan om niet zo'n method in te bouwen? Dat was inderdaad mijn vraag... of het "gevaarlijk" is om zoiets te doen. Het is naturlijk wel een hash, maar toch...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.