Straatnaam inkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:49:58
Quote Anchor link
Voor een opdracht moet ik een SOAP request verzenden met straatnaam er in.
Eerst vraag ik de gebruiker om postcode, waarna ik een API request verstuur naar een postcode naar adres API.
Ik krijg dan o.a. een straatnaam terug.

Volgens de XSD mag het veld maar 24 tekens bevatten.
Echter zijn veel straatnamen in Nederland (verrassend genoeg) langer dan 24 tekens


Heeft iemand een idee hoe ik dat het beste kan aanpakken.
Of heeft iemand ergens een mooi functie in de koelkast staan.

Alvast dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:09:13
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:53:25
Quote Anchor link
substr
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$straatnaam
= 'Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat'; // Pijnacker
echo substr($straatnaam, 0, 24); // Output: Burgemeester Jonkheer He
?>
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:56:28
Quote Anchor link
ik dacht meer aan zo'n output:
Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat -> "BURG J H V DINTERSTR"
of iets in die richting
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:59:48
Quote Anchor link
Hm, ik denk dat je de een lijst moet gaan maken van veel voorkomen woorden en die vervangen in de string
Zoals straat,str burgemeester,burg, van,v etc.
Ik zou anders niet weten hoe je een straatnaam op die manier zou kunnen inkorten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:40:37
Quote Anchor link
Hanteer dan de officiële afkortingsregels uit de Nederlandse norm NEN 5825. In artikel 1 van het Besluit standaardschrijfwijze persoonsgegevens worden deze verplicht gesteld voor de Rijksoverheid.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:50:49
Quote Anchor link
Je bedoelt deze die je kunt kopen voor E40,60?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:55:04
Quote Anchor link
Inderdaad, ik zat al te googelen naar een gratis alternatief. Idioot dat je wel een Nederlandse norm moet aanhouden — die ook nog eens wettelijk verplicht is — maar die norm niet openbaar is.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:59:16
Quote Anchor link
Precies. Altijd maar weer geld uit je zak proberen te krijgen.
Ik was ook al aan het kijken naar BAG/Kadaster. Lijkt me een handig XML bestandje waarin mogelijk ook de afkortingen staan zoals ik begrijp, maar om te kunnen bestellen moet je een abonnement hebben.

Toevoeging op 14/03/2014 14:17:48:

Volgens mij heb ik hier wat gevonden (vanaf pagina 69).
Met afkortings lijst, welke woorden je weg mag laten en andere regels.
Quote:
Inkortingsregels voor straatnamen
Als een officieel door de gemeente vastgestelde straatnaam langer is dan 24 posities,
moet de eerste inkortingsregel worden toegepast. Blijkt na toepassing daarvan de straatnaam
nog steeds de 24 posities te overschrijden, dan treedt de tweede inkortingsregel in
werking, en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle
inkortingsregels zijn toegepast.
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.
Gewijzigd op 14/03/2014 13:59:45 door Michael -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 14:29:15
Quote Anchor link
Michael +1
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 14:35:01
Quote Anchor link
Dankje Ward :) Nou zou dit dus nog op één of andere manier verwerkt moeten worden in een functie/class
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 1
}
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 2
}
etc.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 16:34:32
Quote Anchor link
Bedankt iedereen,

Heb de komende week in ieder geval wat te doen :D
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 17:12:23
Quote Anchor link
Haha inderdaad. Ik was er ook al aan begonnen, maar bij het gedeelte om Romeinse cijfers te vervangen door Arabische kwam ik nog niet uit.
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 17:55:01
Quote Anchor link
Michael - op 14/03/2014 17:12:23:
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.


Ja ga ik doen, is wel handig voor iedereen.
Hier alvast github repo voor iedereen die wilt bijdragen.

https://github.com/jargij/straatnaam-shortener

Uiteindelijke versie zal ik even hierop zetten
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 14:54:52
Quote Anchor link
Jacek, Ik zie dat je er een versie op hebt gezet.
Maar zoals ik snel zie voert dit alle regels in één keer uit (Ook al ie op een gegeven al een lengte van 24 heeft)? En je zet geen romeinse cijfers om?
Ik krijg alleen wel een notice op regel 220 $split[$word] = substr($split[$word], 0, 2); met uiteindelijk execution time exceeded als gevolg.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:01:22
Quote Anchor link
Hij voert niet altijd alle regels uit:

while (strlen($subject) > 24 && $rule <= 6)
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:05:13
Quote Anchor link
Ah oké :) Mooi opgelost op die manier. Alleen ik krijg hem nog niet helemaal werkend. Rond regel 219/220 krijg een execution time exceeded.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:42:03
Quote Anchor link
Je kunt zoeken en vervangen met arrays. Er zitten daarom nu per inkortingsregel te veel losse sleutel/waarde-paren in.

De 2e inkortingsregel is bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    array("NOORD"=>"N"),
    array("NOORDZIJDE"=> "NZ"),
    array("OOST"=>"O"),
    array("OOSTZIJDE" => "OZ"),
    array("WEST" => "W"),
    array("WESTZIJDE" => "WZ"),
    array("ZUID" => "Z"),
    array("ZUIDZIJDE" => "ZZ")
),

Dat kun je reduceren tot één array voor de gehele inkortingsregel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    'NOORD'      => 'N'),
    'NOORDZIJDE' => 'NZ'),
    'OOST'       => 'O'),
    'OOSTZIJDE'  => 'OZ'),
    'WEST'       => 'W'),
    'WESTZIJDE'  => 'WZ'),
    'ZUID'       => 'Z'),
    'ZUIDZIJDE'  => 'ZZ'),
),
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:51:38
Quote Anchor link
Ja precies, Zoals dat laatste heb ik het ook gedaan.
Alleen hij gooit eerst alles in array's en loopt vervolgens overal doorheen.
Ik heb het echt in stappen gedaan. Alleen begrijp ik soms niet helemaal wat ze bedoelen.
Zo zeggen ze
Quote:
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.

Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Vervolgens staat er
Quote:
Inkortingsregel 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

Aangegeven zou dus zijn van rechts naar links.
Vervolgens
Quote:
Inkortingsregel 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Betekent dit dat 'de aangegeven wijze' betekent dat je alleen het laatste woord moet vervangen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 16:14:12
Quote Anchor link
>> Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Ja, zo lees ik die regel ook.

De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 08:28:41
Quote Anchor link
>>> De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.

Dat haal ik er niet uit. Er staat 'op de aangegeven wijze in' en dat is niet van links naar rechts.
Een beetje vreemd dus. Geen idee wat hier nou het juiste is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 08:45:13
Quote Anchor link
INKORTINGSREGEL 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

+

INKORTINGSREGEL 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Uit die twee samen leid ik af dat met “beginwoorden” in regel 8 wordt bedoeld: het eerste woord van links.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.