Straatnaam inkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:49:58
Quote Anchor link
Voor een opdracht moet ik een SOAP request verzenden met straatnaam er in.
Eerst vraag ik de gebruiker om postcode, waarna ik een API request verstuur naar een postcode naar adres API.
Ik krijg dan o.a. een straatnaam terug.

Volgens de XSD mag het veld maar 24 tekens bevatten.
Echter zijn veel straatnamen in Nederland (verrassend genoeg) langer dan 24 tekens


Heeft iemand een idee hoe ik dat het beste kan aanpakken.
Of heeft iemand ergens een mooi functie in de koelkast staan.

Alvast dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:53:49
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:53:25
Quote Anchor link
substr
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$straatnaam
= 'Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat'; // Pijnacker
echo substr($straatnaam, 0, 24); // Output: Burgemeester Jonkheer He
?>
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:56:28
Quote Anchor link
ik dacht meer aan zo'n output:
Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat -> "BURG J H V DINTERSTR"
of iets in die richting
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:59:48
Quote Anchor link
Hm, ik denk dat je de een lijst moet gaan maken van veel voorkomen woorden en die vervangen in de string
Zoals straat,str burgemeester,burg, van,v etc.
Ik zou anders niet weten hoe je een straatnaam op die manier zou kunnen inkorten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:40:37
Quote Anchor link
Hanteer dan de officiële afkortingsregels uit de Nederlandse norm NEN 5825. In artikel 1 van het Besluit standaardschrijfwijze persoonsgegevens worden deze verplicht gesteld voor de Rijksoverheid.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:50:49
Quote Anchor link
Je bedoelt deze die je kunt kopen voor E40,60?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:55:04
Quote Anchor link
Inderdaad, ik zat al te googelen naar een gratis alternatief. Idioot dat je wel een Nederlandse norm moet aanhouden — die ook nog eens wettelijk verplicht is — maar die norm niet openbaar is.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:59:16
Quote Anchor link
Precies. Altijd maar weer geld uit je zak proberen te krijgen.
Ik was ook al aan het kijken naar BAG/Kadaster. Lijkt me een handig XML bestandje waarin mogelijk ook de afkortingen staan zoals ik begrijp, maar om te kunnen bestellen moet je een abonnement hebben.

Toevoeging op 14/03/2014 14:17:48:

Volgens mij heb ik hier wat gevonden (vanaf pagina 69).
Met afkortings lijst, welke woorden je weg mag laten en andere regels.
Quote:
Inkortingsregels voor straatnamen
Als een officieel door de gemeente vastgestelde straatnaam langer is dan 24 posities,
moet de eerste inkortingsregel worden toegepast. Blijkt na toepassing daarvan de straatnaam
nog steeds de 24 posities te overschrijden, dan treedt de tweede inkortingsregel in
werking, en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle
inkortingsregels zijn toegepast.
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.
Gewijzigd op 14/03/2014 13:59:45 door Michael -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 14:29:15
Quote Anchor link
Michael +1
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 14:35:01
Quote Anchor link
Dankje Ward :) Nou zou dit dus nog op één of andere manier verwerkt moeten worden in een functie/class
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 1
}
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 2
}
etc.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 16:34:32
Quote Anchor link
Bedankt iedereen,

Heb de komende week in ieder geval wat te doen :D
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 17:12:23
Quote Anchor link
Haha inderdaad. Ik was er ook al aan begonnen, maar bij het gedeelte om Romeinse cijfers te vervangen door Arabische kwam ik nog niet uit.
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 17:55:01
Quote Anchor link
Michael - op 14/03/2014 17:12:23:
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.


Ja ga ik doen, is wel handig voor iedereen.
Hier alvast github repo voor iedereen die wilt bijdragen.

https://github.com/jargij/straatnaam-shortener

Uiteindelijke versie zal ik even hierop zetten
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 14:54:52
Quote Anchor link
Jacek, Ik zie dat je er een versie op hebt gezet.
Maar zoals ik snel zie voert dit alle regels in één keer uit (Ook al ie op een gegeven al een lengte van 24 heeft)? En je zet geen romeinse cijfers om?
Ik krijg alleen wel een notice op regel 220 $split[$word] = substr($split[$word], 0, 2); met uiteindelijk execution time exceeded als gevolg.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:01:22
Quote Anchor link
Hij voert niet altijd alle regels uit:

while (strlen($subject) > 24 && $rule <= 6)
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:05:13
Quote Anchor link
Ah oké :) Mooi opgelost op die manier. Alleen ik krijg hem nog niet helemaal werkend. Rond regel 219/220 krijg een execution time exceeded.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:42:03
Quote Anchor link
Je kunt zoeken en vervangen met arrays. Er zitten daarom nu per inkortingsregel te veel losse sleutel/waarde-paren in.

De 2e inkortingsregel is bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    array("NOORD"=>"N"),
    array("NOORDZIJDE"=> "NZ"),
    array("OOST"=>"O"),
    array("OOSTZIJDE" => "OZ"),
    array("WEST" => "W"),
    array("WESTZIJDE" => "WZ"),
    array("ZUID" => "Z"),
    array("ZUIDZIJDE" => "ZZ")
),

Dat kun je reduceren tot één array voor de gehele inkortingsregel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    'NOORD'      => 'N'),
    'NOORDZIJDE' => 'NZ'),
    'OOST'       => 'O'),
    'OOSTZIJDE'  => 'OZ'),
    'WEST'       => 'W'),
    'WESTZIJDE'  => 'WZ'),
    'ZUID'       => 'Z'),
    'ZUIDZIJDE'  => 'ZZ'),
),
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:51:38
Quote Anchor link
Ja precies, Zoals dat laatste heb ik het ook gedaan.
Alleen hij gooit eerst alles in array's en loopt vervolgens overal doorheen.
Ik heb het echt in stappen gedaan. Alleen begrijp ik soms niet helemaal wat ze bedoelen.
Zo zeggen ze
Quote:
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.

Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Vervolgens staat er
Quote:
Inkortingsregel 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

Aangegeven zou dus zijn van rechts naar links.
Vervolgens
Quote:
Inkortingsregel 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Betekent dit dat 'de aangegeven wijze' betekent dat je alleen het laatste woord moet vervangen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 16:14:12
Quote Anchor link
>> Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Ja, zo lees ik die regel ook.

De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 08:28:41
Quote Anchor link
>>> De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.

Dat haal ik er niet uit. Er staat 'op de aangegeven wijze in' en dat is niet van links naar rechts.
Een beetje vreemd dus. Geen idee wat hier nou het juiste is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 08:45:13
Quote Anchor link
INKORTINGSREGEL 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

+

INKORTINGSREGEL 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Uit die twee samen leid ik af dat met “beginwoorden” in regel 8 wordt bedoeld: het eerste woord van links.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.