Automatisch Uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 12:44:13
Quote Anchor link
@Randy

Excuus, wellicht niet helemaal duidelijk verwoord wat ik bedoelde. Ik bedoelde of er ook iets wordt gezegd over het ACTIEF automatisch loggen, waardoor je beeldscherm verandert. Dus zonder dat je zelf iets doet, wordt je na 15 minuten uitgelogd en verschijnt er een melding in beeld dat je bent uitgelogd. Wordt daar ook iets over gezegd, of zegt men enkel dat de sessie na 15 minuten niet meer geldig is?

In de ene situatie kom je er dus achter dat je bent uitgelogd omdat er een melding in beeld staat. In de andere situatie kom je er pas achter als je op een link klikt.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 17:10:39
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 12:54:53
Quote Anchor link
>> Jouw quote heeft betrekking op de tijdsduur, maar wordt er eveneens gesproken over automatisch uitloggen?

Dat is inderdaad hetzelfde, want er is een causaal verband: was er 15 minuten geen gebruikersactiviteit, dan is de sessie idle en moet je de gebruiker dus uitloggen (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen).

Je doet er dus verstandig aan de laatste échte gebruikersactiviteit te registreren in de sessie zelf. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een AJAX-applicatie die om de minuut de server pollt een sessie urenlang in stand houdt in een geopend browservenster. Bovendien kun je niet vertrouwen op de garbage collector van PHP (tenzij je die een instelling geeft die niet goed schaalbaar is).

Overigens is één uur rijkelijk lang. Dan "ondersteun" je onbedoeld de situatie die je liever niet ziet: iemand loopt van zijn bureau weg om in de stad te gaan lunchen en laat zo zijn "terminal" open en onbeheerd achter. Voor kritieke applicaties is 15 minuten het maximum, voor niet-kritieke 30 minuten. Bij internetbankieren is het vaak zelfs geen 15 minuten, maar hooguit 5 minuten.

Verder zou ik altijd het actief uitloggen inbouwen én promoten: "Alstublieft beste mensen, log uit, hier heb je daarvoor een knop."
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 13:02:43
Quote Anchor link
>> (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen)

Dit is eigenlijk wat ik bedoelde ...

Is er wel of niet een verplichting om de gebruiker actief "eruit te knikkeren"? Hoe leg ik dit uit ... je kunt dus zeggen dat de sessie na 15 min. is verlopen, maar ... je kunt er ook voor zorgen dat hij dan ACTIEF wordt uitgelogd, dus via een script. Als hij dan na 15 min. terugkomt dan staat er daadwerkelijk op z'n beeldscherm "u bent uitgelogd." Volgens mij is dat wat de topicstarter graag wil.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 13:28:27
Quote Anchor link
Je kunt dezelfde sessie natuurlijk gewoon hergebruiken, zolang daarbij maar aan twee voorwaarden wordt voldaan: de gebruiker moet opnieuw inloggen en de sessie mag tot een geldige nieuwe login niet te veel rechten hebben. De sessie zelf signaleert immers dat deze te lang inactief was. Met andere woorden: dat "actief uitloggen" kan ook in de sessie zelf worden ingebouwd en dan is PHP op de server per definitie beter dan JavaScript op de client.

Vaak is het gewoon makkelijker om dan de hele sessie maar te vernietigen en een nieuwe te starten met een verse login. Dan weet je zeker dat er niet ergens nog iets draait met te veel rechten.

Uiteraard kun je met een setTimeout() in JavaScript een logout.php aanroepen die vervolgens een "u bent uitgelogd" toont. Alle beetjes helpen en dat is ook een vorm van een actieve logout. Doe het dan echter wel goed (probeer het maar eens): na die JavaScript-logout moet je niet met de knop Vorige/Back van de browser bij een webpagina met vertrouwelijke gegevens kunnen komen. En aangezien je altijd in de browsergeschiedenis kunt graven, is uitloggen, geschiedenis (automatisch) wissen én browservenster sluiten uiteindelijk altijd veiliger.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

17/06/2015 14:44:12
Quote Anchor link
Bij phpMyAdmin (XAMPP) wordt ik rücksichtslos eruit geknikkerd en sta ik weer in het inlogscherm.

Melding: 'Geen activiteit voor 1440 seconden of meer, meld a.u.b. opnieuw aan.'

Toevoeging op 17/06/2015 15:15:33:

Momenteel maak ik gebruik van de javascript setTimeout() om gebruikers eruit te knikkeren (wel 3 min. van te voren een melding gegeven dat ze worden uitgelogd). In mijn PHP-script kan ik dit Javascript aan of uit zetten. Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud (Backup/Opschonen van bestanden/o.i.d.). Iedereen moet dan even uit het systeem.
Gewijzigd op 17/06/2015 15:17:01 door Paco de Wulp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 16:11:48
Quote Anchor link
>> Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud ...

In dit soort situaties zou ik niet met javascriptmeldingen gaan werken, maar gewoon vantevoren een melding tonen ("Om 00.00 uur gaan we tijdelijk offline..."). Doe dit soort werkzaamheden ook vooral 's nachts zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.