Automatisch Uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 12:44:13
Quote Anchor link
@Randy

Excuus, wellicht niet helemaal duidelijk verwoord wat ik bedoelde. Ik bedoelde of er ook iets wordt gezegd over het ACTIEF automatisch loggen, waardoor je beeldscherm verandert. Dus zonder dat je zelf iets doet, wordt je na 15 minuten uitgelogd en verschijnt er een melding in beeld dat je bent uitgelogd. Wordt daar ook iets over gezegd, of zegt men enkel dat de sessie na 15 minuten niet meer geldig is?

In de ene situatie kom je er dus achter dat je bent uitgelogd omdat er een melding in beeld staat. In de andere situatie kom je er pas achter als je op een link klikt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:06:10
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 12:54:53
Quote Anchor link
>> Jouw quote heeft betrekking op de tijdsduur, maar wordt er eveneens gesproken over automatisch uitloggen?

Dat is inderdaad hetzelfde, want er is een causaal verband: was er 15 minuten geen gebruikersactiviteit, dan is de sessie idle en moet je de gebruiker dus uitloggen (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen).

Je doet er dus verstandig aan de laatste échte gebruikersactiviteit te registreren in de sessie zelf. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een AJAX-applicatie die om de minuut de server pollt een sessie urenlang in stand houdt in een geopend browservenster. Bovendien kun je niet vertrouwen op de garbage collector van PHP (tenzij je die een instelling geeft die niet goed schaalbaar is).

Overigens is één uur rijkelijk lang. Dan "ondersteun" je onbedoeld de situatie die je liever niet ziet: iemand loopt van zijn bureau weg om in de stad te gaan lunchen en laat zo zijn "terminal" open en onbeheerd achter. Voor kritieke applicaties is 15 minuten het maximum, voor niet-kritieke 30 minuten. Bij internetbankieren is het vaak zelfs geen 15 minuten, maar hooguit 5 minuten.

Verder zou ik altijd het actief uitloggen inbouwen én promoten: "Alstublieft beste mensen, log uit, hier heb je daarvoor een knop."
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 13:02:43
Quote Anchor link
>> (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen)

Dit is eigenlijk wat ik bedoelde ...

Is er wel of niet een verplichting om de gebruiker actief "eruit te knikkeren"? Hoe leg ik dit uit ... je kunt dus zeggen dat de sessie na 15 min. is verlopen, maar ... je kunt er ook voor zorgen dat hij dan ACTIEF wordt uitgelogd, dus via een script. Als hij dan na 15 min. terugkomt dan staat er daadwerkelijk op z'n beeldscherm "u bent uitgelogd." Volgens mij is dat wat de topicstarter graag wil.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 13:28:27
Quote Anchor link
Je kunt dezelfde sessie natuurlijk gewoon hergebruiken, zolang daarbij maar aan twee voorwaarden wordt voldaan: de gebruiker moet opnieuw inloggen en de sessie mag tot een geldige nieuwe login niet te veel rechten hebben. De sessie zelf signaleert immers dat deze te lang inactief was. Met andere woorden: dat "actief uitloggen" kan ook in de sessie zelf worden ingebouwd en dan is PHP op de server per definitie beter dan JavaScript op de client.

Vaak is het gewoon makkelijker om dan de hele sessie maar te vernietigen en een nieuwe te starten met een verse login. Dan weet je zeker dat er niet ergens nog iets draait met te veel rechten.

Uiteraard kun je met een setTimeout() in JavaScript een logout.php aanroepen die vervolgens een "u bent uitgelogd" toont. Alle beetjes helpen en dat is ook een vorm van een actieve logout. Doe het dan echter wel goed (probeer het maar eens): na die JavaScript-logout moet je niet met de knop Vorige/Back van de browser bij een webpagina met vertrouwelijke gegevens kunnen komen. En aangezien je altijd in de browsergeschiedenis kunt graven, is uitloggen, geschiedenis (automatisch) wissen én browservenster sluiten uiteindelijk altijd veiliger.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

17/06/2015 14:44:12
Quote Anchor link
Bij phpMyAdmin (XAMPP) wordt ik rücksichtslos eruit geknikkerd en sta ik weer in het inlogscherm.

Melding: 'Geen activiteit voor 1440 seconden of meer, meld a.u.b. opnieuw aan.'

Toevoeging op 17/06/2015 15:15:33:

Momenteel maak ik gebruik van de javascript setTimeout() om gebruikers eruit te knikkeren (wel 3 min. van te voren een melding gegeven dat ze worden uitgelogd). In mijn PHP-script kan ik dit Javascript aan of uit zetten. Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud (Backup/Opschonen van bestanden/o.i.d.). Iedereen moet dan even uit het systeem.
Gewijzigd op 17/06/2015 15:17:01 door Paco de Wulp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 16:11:48
Quote Anchor link
>> Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud ...

In dit soort situaties zou ik niet met javascriptmeldingen gaan werken, maar gewoon vantevoren een melding tonen ("Om 00.00 uur gaan we tijdelijk offline..."). Doe dit soort werkzaamheden ook vooral 's nachts zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.