Case incensitive

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:18:21
Quote Anchor link
Ik wil een zoekopdracht uitvoeren die zoekt op kleine en hoofdletters en nummers gemengd door elkaar heen. Bv. als je 'z1AfJ90z100826' of 'a1AfJ90Z100826' als zoekopdracht verzend en in de de database staat 'S1AfJ90Z100826' dan krijg ik geen resultaat maar alleen als ik op 'S1AfJ90Z100826' zoek

Ik heb dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
="select * from inkoopfactuurdetails where ";
  $SQL=$SQL."productserienr = '".$snr."' or productserienr = '".$snr2."'";
?>


maar ook dit geprobeerd uit phpmyadmin wat werkt als ik daar zoek maar niet als ik het in mijn script doet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
= 'SELECT * FROM `inkoopfactuurdetails` WHERE `productserienr` LIKE CONVERT(_utf8 '".$snr."' USING latin1) COLLATE latin1_swedish_ci';

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 09:44:33
 
- Raoul -

- Raoul -

06/08/2010 19:27:08
Quote Anchor link
NOOIT shorttags gebruiken !
MySQL code is in hoofdletters!
Ook gehoord van beveiliging?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$SQL
="SELECT * FROM inkoopfactuurdetails WHERE ";
  $SQL=$SQL."productserienr = '".mysql_real_escape_string($snr)."' OR productserienr = '".mysql_real_escape_string($snr2)."'";
?>
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:36:31
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg maar die staan er ook soms in en er moet gezocht worden op alles maar niet uitmaken of je kleine of hoofdletters typt en deze worden ook allebei in de database door elkaar heen gebruikt?

PS wel gehoord van beveiliging maar heb er niet zo veel verstand van, wat kan ik daaraan doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2010 19:42:38
Quote Anchor link
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?
 
- Raoul -

- Raoul -

06/08/2010 19:46:01
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 06/08/2010 19:42:38:
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?

mysql_real_escape_string haalt quotes weg ( ' of " )
 

06/08/2010 19:46:19
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string haalt niet speciale karakters weg, want dat zou je input slopen. Je wilt je input houden zoals je het krijgt. Het zorgt er dus alleen voor dat het wel in je database komt zonder dat je fouten in je queries krijgt (sql injections, of gewoon fouten).
Omdat je WHERE gebruikt, moet de data overeen komen. Als het goed is zou het met LIKE moeten willen. Zie docs, de query: SELECT 'a' LIKE 'A' levert 1 dus is gelijk.

Raoul Blabla op 06/08/2010 19:46:01:
SanThe Nvt op 06/08/2010 19:42:38:
Dennis Ham op 06/08/2010 19:36:31:
mysql_real_escape_string haalt speciale karakters weg


Waar haal je dat vandaan?

mysql_real_escape_string haalt quotes weg ( ' of " )


Godver, lees. mysql_real_ESCAPE_string.
Als het weg zou halen dan zou het wel mysql_remove_shit zijn.
En bovendien escapte het ook nog andere karakters die mogelijk ongeldige queries kunnen opleveren.
Gewijzigd op 06/08/2010 19:51:27 door
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 19:56:23
Quote Anchor link
Haha ik heb dit gelezen mysql_real_escape_string — Escapes special characters in a string for use in an SQL statement. Beetje verkeerd begrepen van het engels.

Ik heb nu dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  $SQL
=$SQL."productserienr LIKE '".mysql_real_escape_string($snr)."' OR productserienr LIKE '".mysql_real_escape_string($snr2)."'";
?>


als ik zoek op 'S1AFJ90Z100826' lukt het maar verander ik de eerste letter in een kleine letter bv 's1AFJ90Z100826' dan krijg ik geen resultaat.
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:07:05
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 06/08/2010 19:27:08:
MySQL code is in hoofdletters!

Je reinste onzin, je mag het door elkaar gebruiken. Waar komt die onzin toch steeds weer vandaan ? Dat het wellicht nettter staat is een keuze maar het het hoeft niet. Laatst riep iemand dat een equi join ook niet meer mocht en dat een inner join sneller is, ook een broodje aap.

Voor wat betreft het probleem is de simpelste oplossing om tijdens de zoekactie even te Upper Casen: where upper(productserienr) = upper('s1afJ90Z100826'). Overigens is dat dan wel weer een dure (trage) zoekactie omdat je door deze syntax geen index-pad krijgt. Meestal heb je daar met kleine mysql databeesjes geen last van. Om toch via een index te zoeken heb je een functional index nodig en ik weet niet of mysql dat ondersteunt. create index op de upper(veldnaam) om het even eenvoudig te zeggen.

Eventueel gewoon alle productserienrs in upper case opslaan en daar een index op bouwen bespaart je de functie: where upper(productserienr) en kan je gewoon doen where productserienr = upper($snr)
Bij de insert dus la werken met upper($snr)
Gewijzigd op 06/08/2010 20:14:20 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:15:38
Quote Anchor link
Dat gaat helaas niet werken want de database is al gevuld met 3 jaar serienummers in kleine- en hoofdletters en een combinatie daarvan.

PS of de MySqL code groot of klein is maakt mij niet zo veel uit als het maar werkt :P
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:21:25
Quote Anchor link
dan is je oplossing om tijdens de zoekactie te uppercasen en dat werkt absoluut, probeer maar:
SELECT * FROM inkoopfactuurdetails WHERE upper(productserienr) = upper($snr);
Dan wordt tijdens de zoekactie even ge-upper-cased terwijl je resultaat gewoon blijft zoals je het ingevoerd hebt. Alle letters worden alleen tijdens het zoeken upper case vergeleken!
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:27:13
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik:
Fatal error: Call to undefined function upper() in *** on line 40

ik heb dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  $SQL
=$SQL."upper(productserienr) = '".upper($snr)."' OR productserienr = '".upper($snr2)."'";
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:28:31 door Dennis Ham
 

06/08/2010 20:28:01
Quote Anchor link
UPPER is een mysql functie.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:31:08
Quote Anchor link
En als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$SQL
=$SQL."upper(productserienr) = upper($snr) OR productserienr = upper($snr2)";
?>


krijg ik deze foutmelding
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/*** on line 42
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:31:52
Quote Anchor link
De tweede en de derde upper moeten in quotes om bij MySQL aan te komen. Nu denkt php dat het er iets mee moet doen. Het zijn zoals Karl zegt: MySQL functies.

Edit:

@Dennis: het is kwestie van syntax, de juiste quootjes op de juiste plaats. De truc met de MySQL upper functie is namelijk wel je oplossing.
Gewijzigd op 06/08/2010 20:34:03 door Aad B
 

06/08/2010 20:33:11
Quote Anchor link
Aad B op 06/08/2010 20:31:52:
De tweede en de derde upper moeten in quotes om bij MySQL aan te komen. Nu denkt php dat het er iets mee moet doen. Het zijn zoals Karl zegt: MySQL functies.


Hiervoor is het dus beter als je gewoon SQL in uppercase schrijft ;-)

@Dennis: Bouw eens foutafhandeling in.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:39:28
Quote Anchor link
Dit gedaan maar krijg nog steeds geen goed resultaat, maar geen foutmelding meer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 $SQL
=$SQL."UPPER(productserienr) = UPPER('$snr') OR productserienr = UPPER('$snr2')";
?>


strtoupper ook geprobeerd wat wel een foutmelding geeft :S
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:41:49
Quote Anchor link
$snr en $snr2 moeten buiten de quotes komen, moeten dus blauw kleuren zoals in je eerste post en dan werkt het!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$SQL
="select * from inkoopfactuurdetails where ";
  $SQL=$SQL."upper(productserienr) = upper('".$snr."') or upper(productserienr) = upper('".$snr2."')";
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:45:49 door Aad B
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:45:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?  
$SQL
=$SQL."UPPER(productserienr) = UPPER('".$snr."') OR UPPER(productserienr) = UPPER('".$snr2."')";
?>

Zo zijn se blauw maar krijg nog steeds resultaat alleen als ik het exact het zelfde laat zoeken
Gewijzigd op 06/08/2010 20:47:04 door Dennis Ham
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:48:29
Quote Anchor link
Er moet nog een upper op de tweede, na de or maar of dat nu je probleem oplost vraag ik me af. De SQL is nu goed en het zou moeten werken. Voeg eens MySQL foutafhandeling toe.
 
Dennis Ham

Dennis Ham

06/08/2010 20:51:12
Quote Anchor link
Die tweede heb ik net veranderd maak maakt niets uit.
Hoe doe ik de foutafhandeling?
 
Aad B

Aad B

06/08/2010 20:55:01
Quote Anchor link
Het werkt in ieder geval wel, hier is een testje (op de command line van MySQL):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
mysql> select emailadres from klant_order where upper(emailadres)=upper('[email protected]');
+--------------+
| emailadres   |
+--------------+
| [email protected] |
+--------------+
1 row in set (0.00 sec)


Foutafhandeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
hier je query afschieten
if(!$sql1)
{

  echo '<br>';
  // Mysql error opvangen
 echo 'Er is een fout opgetreden in de query. <br />';
 echo mysql_error();
 echo '<br>';
 echo $sql1;
}

else
{
hier je code om de gevonde record(s) te tonen
}
?>
Gewijzigd op 06/08/2010 20:57:50 door Aad B
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.