Checkbox formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Martijn L

Martijn L

05/09/2011 23:41:03
Quote Anchor link
Ik heb een vraag over een checkbox.

Na een aantal avonden te hebben besteed aan het zoeken naar mijn antwoord toch maar een topic openen.

Ik had wel een een tutorial gevonden maar die was volgens een aantal mensen heel slecht:
http://www.html-form-guide.com/php-form/php-form-checkbox.html

Wat is mijn vraag?

Hoe verwerk ik data vanuit een checkbox met php.

Wat ik hierbij wil is een beveiliging.

Deze beveiliging moet uit de database kijken of bij het aangevinkte bericht (mogelijk veranderd via een browser) bij die ID van dat bericht ook zijn Gebruikersnaam staat. En als dit niet het geval is de volledige actie afbreken en dit vermelden:

Een van de door jou geselecteerde berichten is niet van jou.

Als je het zou doen met een ander soort formulier zou ik dit hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if(isset($_POST['verwijder'])){
$controles     = mysql_query("SELECT * FROM `berichten` WHERE `ID`='$_POST['berichtnummer']' AND `owner`='{$_SESSION['login']}'");
$controle     = mysql_num_rows($controles);

if($controle < 1){
    echo'
        <tr>
            <td class="mainTxt" colspan="8">
                Een van de door jou geselecteerde auto\'s is niet van jou!.
            </td>
        </tr>
    '
;
}

else{
mysql_query("DELETE FROM `berichten` WHERE `ID`='$_POST['berichtnummer']' AND`gebruiker`='{$_SESSION['login']}'");
    echo'
        <tr>
            <td class="mainTxt" colspan="8">
                Je bericht is verwijderd!.
            </td>
        </tr>
    '
;
}
}

        echo'
                <form method="post">
                    <input type="text" name="berichtnummer" />
                                <br />
                        <input type="submit" name="verwijder" value="verwijder" />
                </form>
        '
;
?>


Ook heb ik een vraag over een aanmerking van iemand die op mij is gegeven maar waar ik geen verbetering bij kreeg.

Volgens dit desbetreffende persoon zijn mijn mysql_query's niet beveiligd. Ik begrijp niet wat hij/zij bedoeld. Als ik hierop op google zoek vind ik hoe je een server kan beveiligen.
Gewijzigd op 06/09/2011 22:55:19 door Martijn L
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:21:45
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2011 23:54:23
Quote Anchor link
Gebruik geen backtics in je query's. Hou $vars buiten de quotes. Je script in nu inderdaad lek => sql-injection. (Gebruik mysql_real_escape_string()). Waarom eerst selecteren en dan pas verwijderen? Als het verwijderen niet lukt (0 records) is dat toch ook duidelijk.
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 00:07:14
Quote Anchor link
- SanThe - backtics beschermen je query toch tegen het gebruik van bijvoorbeeld als je een tabel hebt die update heet SELECT * FROM update dat die dan die tabel selecteert ipv per ongelijk updaten?


Hou $vars buiten de quotes

Bedoel je hierbij $_POST['verwijder']? dus het moet $_POST[verwijder] worden?
En wat is er verkeerd aan.

Ik wil niet eigenwijs zijn maar ben benieuwd.
Dus jij zou zeggen:

$safeid = mysql_real_escape_string($_POST[berichtnummer]);

mysql_query("DELETE FROM `berichten` WHERE `ID`='$safeid' AND`gebruiker`='{$_SESSION['login']}'");
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2011 00:21:38
Quote Anchor link
Het is gewoon niet aan te raden om de reserved words van sql als tabel- of veldnaam te gebruiken. Een vergissing is dan zo gemaakt. $vars buiten quotes, zie mijn voorbeeld. Wat jij nu doet is de quotes om de key weghalen en die moeten juist blijven. Foutafhandeling ontbreekt ook.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= "SELECT * FROM berichten
    WHERE ID = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['berichtnummer']) . "'
    AND owner = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'";
$result = mysql_query($sql);
if(!$result)
{

    // error
}
else
{
    // ga verder
}
?>
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 12:18:29
Quote Anchor link
Dank je voor de zinvolle reactie (niet sarcastisch), heb je misschien ook een uitkomst voor m'n andere vraag?

Ik heb de tijd ik zou mijn query's eerst even moeten aanpassen.
Gewijzigd op 06/09/2011 12:26:12 door Martijn L
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2011 14:04:13
Quote Anchor link
Martijn L op 06/09/2011 12:18:29:
heb je misschien ook een uitkomst voor m'n andere vraag?


Zie ik iets over het hoofd, welke vraag was dat?
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 15:30:47
Quote Anchor link
- SanThe - op 06/09/2011 14:04:13:
Martijn L op 06/09/2011 12:18:29:
heb je misschien ook een uitkomst voor m'n andere vraag?


Zie ik iets over het hoofd, welke vraag was dat?


Hoe verwerk ik data vanuit een checkbox met php.

Wat ik hierbij wil is een beveiliging.

Deze beveiliging moet uit de database kijken of bij het aangevinkte bericht (mogelijk veranderd via een browser) bij die ID van dat bericht ook zijn Gebruikersnaam staat. En als dit niet het geval is de volledige actie afbreken en dit vermelden:

Een van de door jou geselecteerde berichten is niet van jou.

Deze vraag als je hem niet begrijpt probeer ik hem nog anders te formuleren
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/09/2011 18:45:04
Quote Anchor link
Die beveiliging heb je er al in. Door op beide zaken te selecteren. OWNER zal trouwens waarchijnlijk een reserved word zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2011 19:18:16
Quote Anchor link
Klaasjan Boven op 06/09/2011 18:45:04:
OWNER zal trouwens waarchijnlijk een reserved word zijn


Volgens mij niet.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

06/09/2011 19:26:25
Quote Anchor link
En daarbij is er niets mis met backticks, zolang als je maar een MySQL-server gebruikt. Santhe vind gewoon dat het er niet hoort :+).
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 20:28:32
Quote Anchor link
Gereserveerde woorden gebruiken is spelen met vuur.
En wat doet een onervaren 'hoi-ik-gebruik-ob-start-voor-header-error-noob' dan? Natuurlijk, backticks ipv een fatsoenlijke naam!
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

06/09/2011 20:31:05
Quote Anchor link
Gewoon beiden gebruiken, ik vind backticks juist fijn voor de overzichtelijkheid.
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 21:04:23
Quote Anchor link
Klaasjan Boven op 06/09/2011 18:45:04:
Die beveiliging heb je er al in. Door op beide zaken te selecteren. OWNER zal trouwens waarchijnlijk een reserved word zijn


Ja maar dit is voor een ander soort formulier dan dat ik wil.
Ik wil weten hoe je een Checkbox formulier verwerkt via php

En volgens dit overzicht is owner geen reserved word

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/reserved-words.html
Gewijzigd op 06/09/2011 21:06:49 door Martijn L
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/09/2011 21:52:24
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 22:06:00
Quote Anchor link
Ik kan mijn topic niet aanpassen:S overal staat een editknopje behalve daar:S en ja ik ben ingelogd en ja hier staat die wel
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 22:21:29
Quote Anchor link
Gewoon een nieuwe reactie posten.
Je topic aanpassen is nergens voor nodig.
 
Martijn L

Martijn L

06/09/2011 22:32:25
Quote Anchor link
Roel van de Water op 06/09/2011 22:21:29:
Gewoon een nieuwe reactie posten.
Je topic aanpassen is nergens voor nodig.


Ze vonden mijn vraag niet goed geformuleerd dus dan pas ik meestal de vraag aan waardoor de vraag duidelijker wordt?

Maar heeft iemand een goede tut om de gegevens van een checkbox te verwerken via php?
Gewijzigd op 06/09/2011 22:33:08 door Martijn L
 
- SanThe -

- SanThe -

08/09/2011 15:49:37
Quote Anchor link
Maak een checkbox:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="checkbox" name="box" value="blabla">';
?>


Check de checkbox:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_POST['box']))
{

    // aangevinkt
}
else
{
    // niet aangevinkt
}
?>
 
Martijn L

Martijn L

08/09/2011 16:17:19
Quote Anchor link
Nou ik heb een formulier via een checkbox. (ingekort)

En nu wil ik dus als ik meerdere berichten heb aangevinkt dat hij deze verwijderd uit de database.

En ik vraag me af of iemand dit weet hoe dit moet?

Maar aangezien je via chrome en misschien meerdere browsers html kan wijzigen wil ik een beveiliging erin zoals:

Je berichten zijn niet verwijderd omdat een aantal niet van jou waren. Of tenminste dat ze niet verwijderd worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
$sql
        =     "SELECT * FROM berichten
                WHERE ID='"
.mysql_real_escape_string($_POST['berichtnummer'])."' AND owner='".mysql_real_escape_string($_SESSION['login'])."'";
$berichten  = mysql_query($sql);
$berichtnr     = mysql_num_rows($controles);
    echo'
        <table>
    '
;
if($berichtnr < 1){
    echo'
        <tr>
            <td>
                Je hebt geen berichten in je inbox.
            </td>
        </tr>
    '
;    
}

else{
    while($berichtinfo = mysql_fetch_object($berichten)){
        echo'
            <tr>
                <td>
                    '
.$berichtinfo->afzender.'
                </td>
                <td>
                    '
.$berichtinfo->onderwerp.'
                </td>
                <td>
                    <input type="checkbox" name="berichtnummer" value="'
.$berichtinfo->ID.'" />
                </td>
            </tr>
        '
;
    }
}

    echo'
            <tr>
                <td>
                    <input type="submit" value="Verwijder" name="verwijder" />
                </td>
            </tr>
        </table>
    '
;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/09/2011 16:41:30
Quote Anchor link
Dat kan toch zo: (LET OP: Zorg dat elk $berichtinfo->ID wel het juiste nummer heeft)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// formulier
echo '<input type="checkbox" name="berichtnummer[]" value="' . $berichtinfo->ID1 . '" />';
echo '<input type="checkbox" name="berichtnummer[]" value="' . $berichtinfo->ID2 . '" />';
echo '<input type="checkbox" name="berichtnummer[]" value="' . $berichtinfo->ID3 . '" />';
?>


Afhandeling: (LET OP: Hier zit nog geen check op of het wel allemaal getallen zijn)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// totaal aangevinkt
$totaal = count($_POST['berichtnummer'];
$alle_idnummers = implode(',', $_POST['berichtnummer']);
$sql = "DELETE FROM ...
        WHERE owner = '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'
        AND ID IN ("
. $alle_idnummers . ")";
$result = mysql_query($sql);
if(!$result)
{

    // error
}
else
{
    $gelukt = mysql_affected_rows();
    echo 'Aangevinkte records: ' . $totaal . ', waarvan verwijderd: ' . $gelukt;
}

?>

Ben jij dus niet de owner, dan zal het ook niet worden verwijderd.
 
Martijn L

Martijn L

08/09/2011 16:47:55
Quote Anchor link
Dank je voor je uitleg, ik ga het proberen.

En de tut die ik bovenaan heb staan is een totaal verkeerde manier?


Toevoeging op 08/09/2011 17:04:01:

Aangevinkte records: 2, waarvan verwijderd: 2

Dank je voor je hulp.


Toevoeging op 08/09/2011 20:15:44:

Mag ik uit het onderstaande script concluderen dat $game veilig is voor een mysql_query zonder injecties enz.?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    $games
= ctype_digit($_GET['game']);
        if($games     == '1'){
            $sql      = "SELECT * FROM users WHERE game='{$_GET['game']}'";
            $check    = mysql_query($sql);
            if(!$check){
                echo'
                    Error!
                '
;
            }

            else{
                $setsave = mysql_fetch_object($check);
                $game = $setsave->game;
            }
        }

        else{
            echo'
                Je bent bezig met onveilig gedrag. Stop hiermee!
            '
;
        }

?>
Gewijzigd op 08/09/2011 17:03:53 door Martijn L
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.