chmod vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 10:41:35
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over chmod. Ik heb net dit artikel gelezen.

Als ik het goed begrijp dan krijgen bestanden die ik via FTP upload de rechten 644 en mappen de rechten 755.

Ik ben bezig een framework te maken en ik zet alle bestanden in een zip file. Deze zip file zet ik op de server en unzip ik. Volgens het artikel krijgen de bestanden nu automatisch de rechten 644 en mappen de rechten 755. De eigenaar van de bestanden en mappen ben ik en de groep is Apache.

Nu mijn vraag. Een van de mappen is een "upload" map. Als ik het goed begrijp zou deze map dus de rechten 755 hebben. Kan ik deze rechten via chmod veranderen zodat de map schrijfbaar wordt. Volgens mij moet dit lukken omdat de eigenaar hetzelfde is. Ik ben nog niet zover dat ik het zelf al kan uittesten dus vandaar mijn vraag. Hoeplijk weet iemand het antwoord. Een simpel ja of nee volstaat als antwoord.


(Mocht iemand toevallig nog weten of er verschil is in de manier waarop Apache de rechten aanmaakt versus de manier waarop een Windows server dit doet, dan hoor ik het graag... hopelijk werkt dit op dezelfde manier.)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:32:42
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:08:37
Quote Anchor link
Als de rechten 755 zijn van een map met owner ozzie en group apache dan zal apache de rechten niet mogen wijzigen. De daadwerkelijke rechten worden trouwens door het OS gegeven en niet door Apache. Apache doet in feite een verzoek aan het OS om de rechten te wijzigen. Het OS beslist.
Gewijzigd op 12/09/2011 11:09:08 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:18:24
Quote Anchor link
"Als de rechten 755 zijn van een map met owner ozzie en group apache dan zal apache de rechten niet mogen wijzigen."

Als ik nu in mijn index.php een chmod uitvoer op de upload map (met rechten 755) gaat het dan niet lukken? De eigenaar van index.php en de upload map is hetzelfde... is dat niet voldoende?
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 11:27:48
Quote Anchor link
als jij owner rechten heb dan kun je gewoon chmod doen via je ftp programma

met winscp rechter muis op bestand dan eigenschappen en rechten geven. ik neem aan dat het om een linux Os gaat
Gewijzigd op 12/09/2011 11:32:55 door Robert dat ben ik
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:35:25
Quote Anchor link
Reactie verwijderd.
Gewijzigd op 12/09/2011 11:36:30 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:38:36
Quote Anchor link
@Robert, dat is niet wat ik bedoel.

Standaard staan de rechten van de upload map verkeerd. Ik wil weten of je via een php scriptje (via chmod) de rechten van die map kan aanpassen. (Dus niet via een FTP programma.)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:41:24
Quote Anchor link
Zit de upload map in de zip? Zo ja, haal die weg en maak die map met mkdir aan. Dan heb je alle rechten die je wilt.

Toevoeging op 12/09/2011 11:42:53:

Mkdir werkt waarschijnlijk ook niet besef ik mij nu.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 11:45:47
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/09/2011 11:38:36:
@Robert, dat is niet wat ik bedoel.

Standaard staan de rechten van de upload map verkeerd. Ik wil weten of je via een php scriptje (via chmod) de rechten van die map kan aanpassen. (Dus niet via een FTP programma.)


ja je kan via een script, chmod($file,755); doen

of kijk hier is chmod
Gewijzigd op 12/09/2011 11:49:44 door Robert dat ben ik
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:49:48
Quote Anchor link
@SanThe: ja, die zit in de ZIP, maar MKDIR zal waarschijnlijk ook niet werken omdat je die dir dan moet aanmaken in een schrijfbare map :-)))
Maar... als jou nu goed begrijp dan is het niet voldoende dat het bestand waar het chmod script in staat (bijvoorbeeld index.php) dezelfde eigenaar en groep heeft als de upload map. Dus stel eigenaar is Ozzie en groep is Apache voor zowel index.php als de upload map, dan werkt het dus niet?

@Robert: de functie is duidelijk, maar het gaat om de 'eigenaar' en 'groep'.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:53:37
Quote Anchor link
Degene die de chmod aanvraagt is Apache omdat die het script runt en dus niet de owner.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:58:59
Quote Anchor link
Hmm, oké thanks... weet jij nog een andere oplossing misschien? Of is de enige oplossing met de hand aanpassen? Dat heeft niet echt mijn voorkeur namelijk...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 17:14:15
Quote Anchor link
* bump *
 

13/09/2011 18:09:27
Quote Anchor link
Hoe installeer jij je cms? Als je een installer schrijft kan je dit gewoon meegeven in het instalatie bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//overige
chmod('/directory/', 0755);
//rest
?>
Gewijzigd op 13/09/2011 18:10:33 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 18:21:27
Quote Anchor link
Phoenix... ik wil de cms bestanden in 2 zip files stoppen. Een zip file die ik uitpak in het public_html deel en een zip file die ik uitpak een niveau hoger.

Ik snap dat ik chmod moet gebruiken, maar volgens SanThe (zie zijn opmerkingen hierboven) gaat dit niet werken, omdat de groep waarin de upload map mij als eigenaar heeft, terwijl de chmod door Apache wordt uitgevoerd. Als ik het geod begrepen heb allemaal. Of zie ik het verkeerd?
 

13/09/2011 19:49:28
Quote Anchor link
Wij gebruiken al jaren onze installer die dit doet, en zijn tot op heden niet tegen dit probleem aangelopen.

Maar ik kan het eventueel even voor je navragen aan degene die verantwoordelijk is voor dit systeem.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 19:54:36
Quote Anchor link
Als je wil navragen dan graag... zou ik erg fijn vinden. Volgens mij klopt 0755 ook niet, want dat is de standaard.. Die upload map moet ook kunnen schrijven dus dan heb je een andere code nodig.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:17:53
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/09/2011 19:54:36:
Als je wil navragen dan graag... zou ik erg fijn vinden. Volgens mij klopt 0755 ook niet, want dat is de standaard.. Die upload map moet ook kunnen schrijven dus dan heb je een andere code nodig.


Als Apache een map aanmaakt is Apache de owner. Dan is 755 perfect.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 20:21:35
Quote Anchor link
Ja maar apache kan die map toch niet aanmaken..?

Jei zei eerder "Zit de upload map in de zip? Zo ja, haal die weg en maak die map met mkdir aan. Dan heb je alle rechten die je wilt.

Toevoeging op 12/09/2011 11:42:53:

Mkdir werkt waarschijnlijk ook niet besef ik mij nu."

Aaah... ik word gek!
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:24:24
Quote Anchor link
Klopt.
Daarom ben ik ook wel benieuwd naar het antwoord van Phoenix Bird.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 20:26:54
Quote Anchor link
Oké, dan wachten we het antwoord van Phoenix af.

(Stel dat ik die upload map alleen handmatig de juiste rechten kan geven dan moet ik dit namelijk in de handleiding gaan vermelden. Ik hoop dat er een andere manier is.)
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:28:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/09/2011 20:26:54:
(Stel dat ik die upload map alleen handmatig de juiste rechten kan geven dan moet ik dit namelijk in de handleiding gaan vermelden.


Dat zie je wel vaker bij install-instructions.
Gewijzigd op 13/09/2011 20:29:21 door - SanThe -
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.