chmod vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 10:41:35
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over chmod. Ik heb net dit artikel gelezen.

Als ik het goed begrijp dan krijgen bestanden die ik via FTP upload de rechten 644 en mappen de rechten 755.

Ik ben bezig een framework te maken en ik zet alle bestanden in een zip file. Deze zip file zet ik op de server en unzip ik. Volgens het artikel krijgen de bestanden nu automatisch de rechten 644 en mappen de rechten 755. De eigenaar van de bestanden en mappen ben ik en de groep is Apache.

Nu mijn vraag. Een van de mappen is een "upload" map. Als ik het goed begrijp zou deze map dus de rechten 755 hebben. Kan ik deze rechten via chmod veranderen zodat de map schrijfbaar wordt. Volgens mij moet dit lukken omdat de eigenaar hetzelfde is. Ik ben nog niet zover dat ik het zelf al kan uittesten dus vandaar mijn vraag. Hoeplijk weet iemand het antwoord. Een simpel ja of nee volstaat als antwoord.


(Mocht iemand toevallig nog weten of er verschil is in de manier waarop Apache de rechten aanmaakt versus de manier waarop een Windows server dit doet, dan hoor ik het graag... hopelijk werkt dit op dezelfde manier.)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:50:12
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:08:37
Quote Anchor link
Als de rechten 755 zijn van een map met owner ozzie en group apache dan zal apache de rechten niet mogen wijzigen. De daadwerkelijke rechten worden trouwens door het OS gegeven en niet door Apache. Apache doet in feite een verzoek aan het OS om de rechten te wijzigen. Het OS beslist.
Gewijzigd op 12/09/2011 11:09:08 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:18:24
Quote Anchor link
"Als de rechten 755 zijn van een map met owner ozzie en group apache dan zal apache de rechten niet mogen wijzigen."

Als ik nu in mijn index.php een chmod uitvoer op de upload map (met rechten 755) gaat het dan niet lukken? De eigenaar van index.php en de upload map is hetzelfde... is dat niet voldoende?
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 11:27:48
Quote Anchor link
als jij owner rechten heb dan kun je gewoon chmod doen via je ftp programma

met winscp rechter muis op bestand dan eigenschappen en rechten geven. ik neem aan dat het om een linux Os gaat
Gewijzigd op 12/09/2011 11:32:55 door Robert dat ben ik
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:35:25
Quote Anchor link
Reactie verwijderd.
Gewijzigd op 12/09/2011 11:36:30 door - SanThe -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:38:36
Quote Anchor link
@Robert, dat is niet wat ik bedoel.

Standaard staan de rechten van de upload map verkeerd. Ik wil weten of je via een php scriptje (via chmod) de rechten van die map kan aanpassen. (Dus niet via een FTP programma.)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:41:24
Quote Anchor link
Zit de upload map in de zip? Zo ja, haal die weg en maak die map met mkdir aan. Dan heb je alle rechten die je wilt.

Toevoeging op 12/09/2011 11:42:53:

Mkdir werkt waarschijnlijk ook niet besef ik mij nu.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

12/09/2011 11:45:47
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/09/2011 11:38:36:
@Robert, dat is niet wat ik bedoel.

Standaard staan de rechten van de upload map verkeerd. Ik wil weten of je via een php scriptje (via chmod) de rechten van die map kan aanpassen. (Dus niet via een FTP programma.)


ja je kan via een script, chmod($file,755); doen

of kijk hier is chmod
Gewijzigd op 12/09/2011 11:49:44 door Robert dat ben ik
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:49:48
Quote Anchor link
@SanThe: ja, die zit in de ZIP, maar MKDIR zal waarschijnlijk ook niet werken omdat je die dir dan moet aanmaken in een schrijfbare map :-)))
Maar... als jou nu goed begrijp dan is het niet voldoende dat het bestand waar het chmod script in staat (bijvoorbeeld index.php) dezelfde eigenaar en groep heeft als de upload map. Dus stel eigenaar is Ozzie en groep is Apache voor zowel index.php als de upload map, dan werkt het dus niet?

@Robert: de functie is duidelijk, maar het gaat om de 'eigenaar' en 'groep'.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2011 11:53:37
Quote Anchor link
Degene die de chmod aanvraagt is Apache omdat die het script runt en dus niet de owner.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 11:58:59
Quote Anchor link
Hmm, oké thanks... weet jij nog een andere oplossing misschien? Of is de enige oplossing met de hand aanpassen? Dat heeft niet echt mijn voorkeur namelijk...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 17:14:15
Quote Anchor link
* bump *
 

13/09/2011 18:09:27
Quote Anchor link
Hoe installeer jij je cms? Als je een installer schrijft kan je dit gewoon meegeven in het instalatie bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//overige
chmod('/directory/', 0755);
//rest
?>
Gewijzigd op 13/09/2011 18:10:33 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 18:21:27
Quote Anchor link
Phoenix... ik wil de cms bestanden in 2 zip files stoppen. Een zip file die ik uitpak in het public_html deel en een zip file die ik uitpak een niveau hoger.

Ik snap dat ik chmod moet gebruiken, maar volgens SanThe (zie zijn opmerkingen hierboven) gaat dit niet werken, omdat de groep waarin de upload map mij als eigenaar heeft, terwijl de chmod door Apache wordt uitgevoerd. Als ik het geod begrepen heb allemaal. Of zie ik het verkeerd?
 

13/09/2011 19:49:28
Quote Anchor link
Wij gebruiken al jaren onze installer die dit doet, en zijn tot op heden niet tegen dit probleem aangelopen.

Maar ik kan het eventueel even voor je navragen aan degene die verantwoordelijk is voor dit systeem.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 19:54:36
Quote Anchor link
Als je wil navragen dan graag... zou ik erg fijn vinden. Volgens mij klopt 0755 ook niet, want dat is de standaard.. Die upload map moet ook kunnen schrijven dus dan heb je een andere code nodig.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:17:53
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/09/2011 19:54:36:
Als je wil navragen dan graag... zou ik erg fijn vinden. Volgens mij klopt 0755 ook niet, want dat is de standaard.. Die upload map moet ook kunnen schrijven dus dan heb je een andere code nodig.


Als Apache een map aanmaakt is Apache de owner. Dan is 755 perfect.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 20:21:35
Quote Anchor link
Ja maar apache kan die map toch niet aanmaken..?

Jei zei eerder "Zit de upload map in de zip? Zo ja, haal die weg en maak die map met mkdir aan. Dan heb je alle rechten die je wilt.

Toevoeging op 12/09/2011 11:42:53:

Mkdir werkt waarschijnlijk ook niet besef ik mij nu."

Aaah... ik word gek!
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:24:24
Quote Anchor link
Klopt.
Daarom ben ik ook wel benieuwd naar het antwoord van Phoenix Bird.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2011 20:26:54
Quote Anchor link
Oké, dan wachten we het antwoord van Phoenix af.

(Stel dat ik die upload map alleen handmatig de juiste rechten kan geven dan moet ik dit namelijk in de handleiding gaan vermelden. Ik hoop dat er een andere manier is.)
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2011 20:28:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 13/09/2011 20:26:54:
(Stel dat ik die upload map alleen handmatig de juiste rechten kan geven dan moet ik dit namelijk in de handleiding gaan vermelden.


Dat zie je wel vaker bij install-instructions.
Gewijzigd op 13/09/2011 20:29:21 door - SanThe -
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.