Cookie waarschuwing review

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Koen Hollander

Koen Hollander

29/12/2012 11:07:13
Quote Anchor link
Goedendag PHPhulp,

Ik heb vreselijk zitten zweten, maar heb nu een leuk en klein script gemaakt die een cookie melding geeft. Ik wil graag jullie meningen over het script. het is te vinden op Pastebin

Alvast bedankt
Gewijzigd op 29/12/2012 11:07:40 door Koen Hollander
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:41:16
 
Erwin H

Erwin H

29/12/2012 13:08:14
Quote Anchor link
Heb je het al getest? Ik heb namelijk het idee dat je een 'header already sent' foutmelding krijgt als je op de knop klikt. Als je dat namelijk doet zal het script eerst zien dat er nog geen cookie is en dan dus nogmaals het form laten zien. Vervolgens ziet het script dat er op de knop is geklikt en zal proberen een redirect uit te voeren. Dat kan dan alleen niet meer, omdat er al output verstuurd is.

Verder vind ik je includes enigszins opmerkelijk.

c_c_include.php (het echte cookie bericht)
- include 'c_c_global.php';

c_c_global.php
- include 'c_c_config.php';
- include 'c_c_lang_'. $basic['lang'] .'.php';

c_c_lang_nl.php
- include 'c_c_config.php';

c_c_config wordt dus twee keer geinclude.
Verder, in c_c_config wordt gechecked of c_c_include bestaat, waarom? Volgens mij is dat de hele basis waarin ook de belangrijkste functionaliteit wordt uitgevoerd. Als dat bestand dus niet bestaat wordt c_c_config ook niet geinclude. Die test is dus overbodig.

In c_c_global roep je session_start() aan. Alleen, je gebruikt nergens sessies. Die aanroep is dus overbodig.

Ook belangrijk wat mij betreft, je geeft de gebruiker de keuze om de cookie te accepteren.... dat is dus geen keuze. Wat als hij het niet wil?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/12/2012 13:37:27
Quote Anchor link
Erwin H op 29/12/2012 13:08:14:
Ook belangrijk wat mij betreft, je geeft de gebruiker de keuze om de cookie te accepteren.... dat is dus geen keuze. Wat als hij het niet wil?


Dat zie ik, helaas, op veel meer sites. Het is regelmatig 'alles of niets'. :(

In http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/cookie-waarschuwing-maken/87897/1/ staan diverse links waar ik eerder een keuze uit zou maken dan jouw code gebruiken.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/12/2012 13:48:55
Quote Anchor link
@Erwin

Nee hoor die foutmelding bestaat niet.

@Obelix en Idefix

Er staat: Als je door gaat accepteer je dat er cookies worden gebruikt. De site kan absoluut niet draaien zonder cookies. Ik heb een sessie, is dus een cookie. Die begint meteen al. Dan zullen ze de site dus moeten afsluiten als ze die niet accepteren.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/12/2012 14:19:26
Quote Anchor link
Erwin H op 29/12/2012 13:08:14:
Ik heb namelijk het idee dat je een 'header already sent' foutmelding krijgt


Koen Hollander op 29/12/2012 13:48:55:
@Erwin

Nee hoor die foutmelding bestaat niet.

Die foutmelding bestaat wel degelijk. Zoek maar eens met Google
Denk dat je bedoelt dat jij de foutmelding, met deze code, niet krijgt. ;-)

Koen Hollander op 29/12/2012 13:48:55:
@Obelix en Idefix

Er staat: Als je door gaat accepteer je dat er cookies worden gebruikt. De site kan absoluut niet draaien zonder cookies. Ik heb een sessie, is dus een cookie. Die begint meteen al. Dan zullen ze de site dus moeten afsluiten als ze die niet accepteren.


Heb het idee dat je niet begrijpt wat ik (en ook Erwin) bedoel.
Erwin H op 29/12/2012 13:08:14:
Ook belangrijk wat mij betreft, je geeft de gebruiker de keuze om de cookie te accepteren.... dat is dus geen keuze. Wat als hij het niet wil?

Mensen hebben de keuze uit jouw site niet bezoeken of als ze willen bezoeken moeten ze cookies accepteren. Vind dat niet erg vriendelijk.
 
- Raoul -

- Raoul -

29/12/2012 14:25:39
Quote Anchor link
Schrijf eens wat nettere code, Koen.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/12/2012 15:25:40
Quote Anchor link
@Raoul, ik doe het altijd een beetje snel

@Obelix en Idefix, dat bedoel ik indd. Had het verkeerd geformuleerd.

Maar als jullie een cijfer moesten geven, schaal. 1-10. Wat zal het dan zijn?
 
Wouter J

Wouter J

29/12/2012 16:25:21
Quote Anchor link
Quote:
@Raoul, ik doe het altijd een beetje snel

Dan moet je het maar wat langzamer doen, dit is niet te lezen en daardoor maak je het aanpassen en later onderhoud van dit script moeilijker, waardoor je dat beetje tijd die je nu gewonnen hebt nooit meer terug gaat krijgen.

Quote:
Maar als jullie een cijfer moesten geven, schaal. 1-10. Wat zal het dan zijn?

Qua code: 3 - De logica zit niet goed en de netheid is ver te zoeken
Qua bericht: 1 - Hoe wil je dit bericht gaan weergeven? Je kan hem niet op je pagina zetten, want dan heb je al meteen cookies gebruikt. Dus je moet hem op een splash pagina zetten, gevolg dat mensen al wegstappen omdat ze een splash pagina krijgen en als 2e dat je de header location moet veranderen.
Vervolgens kunnen de gebruikers niks anders dan niet naar de site gaan als ze geen cookies willen, je gaat daardoor een groot deel van je bezoekers missen.
 
Erwin H

Erwin H

29/12/2012 16:43:22
Quote Anchor link
Koen Hollander op 29/12/2012 13:48:55:
@Erwin

Nee hoor die foutmelding bestaat niet.

Of is dat omdat je error reporting uit hebt staan?
Laat ik het anders uitleggen. Ik heb het zelf niet getest overigens, want geen zin om het te downloaden in te installeren. Mocht iemand dat wel hebben gedaan en de volgende analyse kunnen weerleggen, prima.

Dit is je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (!isset($_COOKIE['cookie_control_view'])) {
  echo $lang['full_message'];
  echo "<form method='post'>
        <input type='submit' value='"
. $lang['dismiss'] ."'>
        </form><hr>"
;
}


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  setcookie('cookie_control_view', 'false');
  Header ('Location: index.php');
}

?>

Eerste aanroep:
Het cookie bestaat niet, het form wordt dus getoond.
Er is geen POST actie, het cookie wordt dus niet geplaatst.
Als gebruiker klik ik op de button, het form wordt dan naar zichzelf gepost.

Tweede aanroep:
Het cookie bestaat nog steeds niet, het form wordt dus getoond. Als gebruiker denk ik nu 'Hmm, wat gaat er mis".
Nu is er echter wel een POST actie geweest, je script wil dus een cookie plaatsen en wil een redirect uitvoeren.
Voor zowel het plaatsen van het cookie, als voor de redirect moeten er headers verstuurd worden en dat kan niet, want er is al output verstuurd.

Nogmaals, niet getest, maar volgens mij zou bovenstaande gebeuren. Ik vraag me dus echt af of jij het wel hebt getest en wat er gebeurt.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

30/12/2012 13:25:37
Quote Anchor link
Bij mij werkt hij gewoon uitstekend, na 1 klik op de knop gaat dat balkje meteen weg en komt hij ok niet meer terug. Ik zie ook geen foutmeldingen in het script.
 
- Raoul -

- Raoul -

30/12/2012 14:03:27
Quote Anchor link
Koen, tijd om je code te herschrijven naar een een iets logischere en nettere code?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

31/12/2012 07:45:04
Quote Anchor link
Bedankt voor al jullie eerlijke reacties. Ik zal ze bekijken, gaan inspringen en hem zo net mogelijk maken. Nogmaal bedankt
 
Dylan PHP

Dylan PHP

31/12/2012 14:59:13
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik lap die hele coockie wetgeving aan mijn laars :-) Er is geen haan die hiernaar kraait, en voor gebruikers is het alleen maar storend.
 
Moose -

Moose -

31/12/2012 15:00:09
Quote Anchor link
Dylan PHP op 31/12/2012 14:59:13:
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik lap die hele coockie wetgeving aan mijn laars :-) Er is geen haan die hiernaar kraait, en voor gebruikers is het alleen maar storend.


Cool, ga nu maar mijn auto wassen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.