CronJob

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:22:37
Quote Anchor link
Beste leden,


Ik wil graag een bestand elke maand draaien d.m.v cronjob

Maar ik weet totaal niet hoe ik dat kan doen.

Ik heb al gekeken op CronJob.nl maar werd er niet wijzer van.


Ik gebruik DirectAdmin.


Alvast bedankt voor het helpen.


Met Vriendelijke Groet,
A.Bijlsma
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:30:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:23:26
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:24:09
Quote Anchor link
Ik snap dat dus niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:24:48
Quote Anchor link
leg uit....
Waar loop je vast?
Gewijzigd op 03/01/2012 00:26:13 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:29:37
Quote Anchor link
Heb nog een keer gedaan is dit goed?

0|0|1|*|*|
/usr/local/bin/php -q -f /home/user/domains/site.net/plaats/cron_month.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:31:05
Quote Anchor link
Het ziet er goed uit, en probeer het eens.
Houd ook je hoofdmailbox van je account eens in de gaten ;-)
Gewijzigd op 03/01/2012 00:31:23 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:31:32
Quote Anchor link
Al gedaan nu wachten tot eind deze maand :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:33:01
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook een test cron-job maken die over enkele minuten iets aflevert. Dan weet je ook of het werkt.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:33:42
Quote Anchor link
Nog een vraag:

Kan je 2 databases oproepen zeg maar?

Dus je hebt

DBLogin: user_db
DBnaam1: user_1
DBnaam2: user_2

Kan je dan de 2 DBnamen gebruiken in een php script zodat de cronjob 2 databases doet?
Gewijzigd op 03/01/2012 00:34:33 door Dylan Zoethout
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:34:21
Quote Anchor link
Ja... kwestie van proberen d.m.v. trial and error.
Gewijzigd op 03/01/2012 00:34:39 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:35:47
Quote Anchor link
Heb m'n vraag verbeterd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:37:33
Quote Anchor link
Ja, oké.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:38:18
Quote Anchor link
Mag ik hier antwoord dan op :P :
Kan je dan de 2 DBnamen gebruiken in een php script zodat de cronjob 2 databases bijwerkt?

Zoja, hoe?
Gewijzigd op 03/01/2012 00:38:55 door Dylan Zoethout
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:38:56
Quote Anchor link
Ik zei toch 'ja'?

Toevoeging op 03/01/2012 00:42:03:

Je kan bij je mysql_query een identifier gebruiken om een andere mysql_connect te gebruiken.

Maar wat wil je precies, en waarom heb je twee databases?

Een table prefix kan ook, als er meerdere databases onder je username hangt.
database1.leden
database2.advertenties
Gewijzigd op 03/01/2012 00:47:41 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:45:32
Quote Anchor link
Heb twee databases, omdat ik een nederlandse en engelse site heb met zelfde functies.
MAar apparte database voor engelsen en nederlanders.

Maar dan moet ik 2 databases gaan cronjobben op een bepaalde moment.

Maar ik kan nu enkel 1 database doen.

Heb 1 config bestand met db gegevens voor dat dat is deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$host
= "localhost";
$userdb = "user_db";
$passdb = "******";
$database1 = "user_db1";

mysql_connect($host, $userdb, $passdb) or die(mysql_error());
mysql_select_db($database1) or die(mysql_error());

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:47:12
Quote Anchor link
Anthony Bijlsma op 03/01/2012 00:45:32:
Heb twee databases, omdat ik een nederlandse en engelse site heb met zelfde functies.
MAar apparte database voor engelsen en nederlanders.

Dan zijn twee verschillende databases behoorlijk overbodig. Hier kan je makkelijk één database voor gebruiken.

Verdiep je eens in Normalisatie, op deze voet kan je niet verder door gaan.

On nog een simpel idee te geven, zonder die identifiers...
- Aar - op 03/01/2012 00:38:56:

Een table prefix kan ook, als er meerdere databases onder je username hangt.
database1.leden
database2.advertenties


maar het antwoord is en blijft: NORMALISATIE!
Gewijzigd op 03/01/2012 00:49:10 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:49:02
Quote Anchor link
Ik wil Engels en Nederlandse taal graag van elkaar weghouden.

Want anders is het een rommel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:49:40
Quote Anchor link
Anthony Bijlsma op 03/01/2012 00:49:02:
Ik wil Engels en Nederlandse taal graag van elkaar weghouden.

Want anders is het een rommel.

kan toch in 1 database. Bij elk item/page etc... houd je in een veld bij of het bij de NL versie hoort, of de EN versie.

Zo hoef je bij een update niet meer twee database-structuren te onderhouden, en synchroon te houden.
Gewijzigd op 03/01/2012 00:50:47 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:51:00
Quote Anchor link
Nee, dat doe ik liever niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 00:51:59
Quote Anchor link
Anthony Bijlsma op 03/01/2012 00:51:00:
Nee, dat doe ik liever niet.

Beargumentatie?

Ik kan je zeggen, je schiet je zo behoorlijk in je voet als je het gescheiden houdt in meerdere databases, en er komt een moment dat je er veel spijt van gaat hebben....

Trust me....

Dus, op naar 1 database.
Gewijzigd op 03/01/2012 00:53:23 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

03/01/2012 00:53:53
Quote Anchor link
Max blijft 2 databases.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.