Datum berekenen d.m.v. modulo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:53:55
Quote Anchor link
Ja ja, een belachelijke opdracht. Dat vind ik zelf ook. Maar dit is een opdracht voor school. Meteen in de eerste week van de opleiding na het leren van echo "Hello World!". Krijgen we dus dit voor onze kiezen.

Anyway, kan iemand mij de formule geven of uitleggen? Ik moet een variabele aanmaken met daarin 8 cijfers.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date = 14071987; ?>


De indeling is dan zo: ddmmyyyy.
Deze waarden moet ik dan gebruiken om in de

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $day; $month; $year; ?>


variabelen te proppen. Ik mag alleen maar de divide (/) en de modulo (%) operators gebruiken. Ik geef toe, bizar.. Ik script al jaren in php maar ik kom hier echt niet uit.


Let op! Ik mag GEEN date of time functies gebruiken.

Als iemand me hiermee kan helpen? Graag!
Bedankt
Gewijzigd op 11/02/2012 15:54:39 door Dominique de Graaff
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:40:44
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 15:54:56
Quote Anchor link
explode?
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 15:57:43
Quote Anchor link
Bedankt, maar helaas dat mag niet. Ik mag alleen maar / en % gebruiken. Thats it. Ik heb al neergezet in het resultaat (voor het aftekenen) dat dit niet mogelijk is. Maar misschien is het wel mogelijk en sta ik daar met een mond vol tanden (betwijfel of de rest van m'n klas het gaat lukken hoor, daar niet van). Maar vandaar dat ik hier even kom polsen of jullie een oplossing weten?
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:02:01
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Het komt waarschijnlijk door het weekeind maar ik snap je vraag niet helemaal. Je moet op basis van 14071987 in de variabele $date de huidige datum en tijd berekenen? En daarbij mag je alleen % en / gebruiken?

Of bedoeld je, in heb een timestamp en op basis daarvan moet ik drie variabelen vullen. Eentje met de datum, eentje met de dag en eentje met de tijd?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:04:07 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:05:17
Quote Anchor link
Ja klopt. Bizar he? Een persoon uit mijn klas had de opdracht al gemaakt, en gebruikte toen (op mijn advies) de date() en time() functies. Maar onze docent zei toen dat dit niet mocht. We moesten beter lezen: Alleen % en /. Ik word er eerlijk gezegd een beetje pissig van want het slaat nergens op. Je kunt het volgens mij niet berekenen want 14071984 naar bijv 01081984 is onberekenbaar met deze operators.

We zitten pas in blok 1, hoofdstuk 1 opdracht nummer 8. We hebben net leren "printen" van "hello world!". Vandaar dat ik dit zelf ook een hele bizarre opdracht vind. Ga er zeker wat van zeggen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit expres is gedaan zodat zij straks uit kunnen leggen dat het niet kan. Maarja ik vraag het liever eerst even om mij heen voordat ik meteen zeg: "het kan niet!".

edit 1:
Wil er trouwens wel even aan toevoegen dat ik al jaren php schrijf. Van OOP (hmvc structuren e.t.c.). Ik dacht: piece of cake voor dit vak, maar dan krijg je dus zo iets. Heel bizar :P.

edit 2:
Nee, geen timestamp.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:08:21 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:07:25
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Wat moet het nu uiteindelijk worden? Mijn eerste, of mijn tweede antwoord? :-)

Daarnaast kan je met een timestamp gewoon rekenen? Je kan dat toch gewoon omzetten naar dagen / uren / seconden ? Ik zie het probleem niet echt?

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:09:54 door Niels K
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:08:19
Quote Anchor link
Verre van belachelijk als je het mij vraagt, zeer goede vingeroefening juist. En zeker niet
Quote:
het slaat nergens op


Denk eens na wat je met / en % doet, en dan helemaal als je het met 10, 100, 1000 etc doet. Daar moet je toch wel uit kunnen komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:08:34
Quote Anchor link
Heel even de code weggehaald. Het is beter om wat tips te geven dan gelijk de code voor te kauwen. Ook al bedoel je het goed.[/modedit]
Gewijzigd op 11/02/2012 16:11:40 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:10:33
Quote Anchor link
Beste Niels,

Het eerste antwoord.

En Erwin H:
Nee, ik kom er niet uit, vandaar dat ik hier om hulp vraag. Ik weet dat je met / deelt en met % de rest van de deling krijgt. Maar dan nog, met alleen de uitleg die ik boven in geef moest ik het doen.
 
Eddy B

Eddy B

11/02/2012 16:10:53
Quote Anchor link
SanThe, werkelijk geniaal. Had ik nooit opgekomen.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2012 16:13:42
Quote Anchor link
@dominique, je geeft zelf het antwoord al als je je tekst nog eens leest.
En dat om hulp vragen begrijp ik prima, het probleem is alleen, als ik je ook maar een tip geef heb ik je probleem opgelost en leer jij er nog niets van.
Gewijzigd op 11/02/2012 16:21:21 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:15:04
Quote Anchor link
SanThe bedankt,

Ik snap nu dat je het getal moet delen door 1000000 om de dagen te krijgen.
Dat je om de maand te krijgen die deling weer moet delen door 10000 (immers 071984 zijn tienduizenden. en de laatste spreekt voor zich.

Erwin,

Voor mij sloeg het nergens op omdat ik niet weet waar ik moet beginnen. Een klein voorbeeldje of een formule van de eerste som zou handig geweest zijn (in het boek!). Soms kom je er gewoon niet uit en dan vraag je het even. Ik kwam er niet uit.

Ik vraag nooit zomaar om oplossingen. Ik ben iemand die het liever zelf leert. De stap om het hier te vragen is daarom ook niet zomaar genomen. Wees daar maar niet bang om. Soms is een voorbeeldje juist een goede manier om te leren. Ik pluis die code dan uit. Maar ook een simpele formule in tekst (niet in script) was voor mij al goed. Dan had ik het als nog zelf moeten schrijven.

Bedankt in elk geval
Gewijzigd op 11/02/2012 16:17:00 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:15:12
Quote Anchor link
Beste Dominique,

Ik heb heel even de code van SanThe weggehaald aangezien ik van mening ben dat je dit probleem toch echt zelf moet oplossen. Zoals je aangeeft programmeer je al jaren PHP dus dan moet dit niet al te moeilijk zijn.

Op basis van de tips van Erwin moet je dit (gemakkelijk) op kunnen lossen.

Veel succes!

Edit:

Ik zie dat je de code van SanThe toch gezien hebt. Jammer, maar niets aan te doen. Ik moet wel toegeven dat ansich voor een beginner een moeilijke opdracht is. Maar als je de werking van die operators snapt ben je wel een stap verder.

Niels
Gewijzigd op 11/02/2012 16:16:47 door Niels K
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:18:35
Quote Anchor link
Ik heb de code niet gekopieerd. Dus ik kan er niet meer bij :). Maar het heeft me wel geholpen te begrijpen hoe je dit zou kunnen uitrekenen. Bedankt.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:20:01
Quote Anchor link
Hoi Dominique,

Hartstikke mooi, daar ging het ons om. Veel plezier met het uitleggen aan je andere klasgenoten ;-)

Fijn weekeind,

Niels
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:24:37
Quote Anchor link
Met 123 % 10 krijg je de restwaarde als je 123 door 10 deelt. In dit geval is de restwaarde 3. En als je 123 / 10 doet krijg je een gewone deling. Oplossing zal 12.3 zijn. Daar moet je dus nog even een geheel getal van maken.
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:26:34
Quote Anchor link
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)
 
- SanThe -

- SanThe -

11/02/2012 16:32:33
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 11/02/2012 16:26:34:
Toevoeging op SanThe. Het afronden van een getal kan met de volgende functies:

floor (Naar beneden afronden)
ceil (Naar boven afronden)


Round()
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2012 16:33:48
Quote Anchor link
Je kan het ook met alleen modulo en delen operators doen. (ik weet niet of ik het script hier mag plaatsen dus doe het niet, en heb het script van Santhe niet gezien dus weet niet wat die had)
 
Dominique de Graaff

Dominique de Graaff

11/02/2012 16:36:19
Quote Anchor link
Ik merk echter wel wanneer ik ik de dag op 07 of 06 zet, dat er een heel ander getal wordt gegeven. Wanneer ik er een string van maak werkt het wel goed, maarja dat mocht niet. Er stond bij dat het expliciet een integer waarde moest zijn.

Goed dan schrijven ze maar gewoon 7041986 ipv 07041986.

@Wouter,
Klopt, ik ken het. round, floor en ceil ken ik ook ;)
Gewijzigd op 11/02/2012 16:38:20 door Dominique de Graaff
 
Niels K

Niels K

11/02/2012 16:38:01
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

Natuurlijk mag je wel stukjes scripts plaatsen om zo gebruikers te helpen. Graag zelfs. Maar op het moment dat SanThe het stukje code plaatste had Erwin de werking van de operators / % uitgelegd. Op basis daarvan had de topic starter de oplossing kunnen maken. Daarom had ik heel even het stukje code van SanThe weggehaald. Simpelweg om Dominique de ruimte te geven en de werking van de functies te kunnen begrijpen om zo de oplossing te vinden.

Als toevoeging zal ik heel even de code van SanThe plaatsen. Die had ik bewaart omdat ik later in dit topic de oplossing van SanThe nog wilde plaatsen om te laten zien hoe het ook kan.

Code van Santhe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$date
= 14071987;

$day = floor($date / 1000000);
$month = floor(($date % 1000000) / 10000);
$year = $date % 10000;

echo $day . '-' . $month . '-' . $year;

?>


Ik ben benieuwd naar hoe jij het zou doen.

Niels
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.