drop-downlijst direct opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:05:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een php bestand met daar in een gegenereerde lijst. Het bevat veen x aantal regels vanuit een database tabel(1).
Iedere regel bevat een form. En op dat form heb ik een hidden id. Die gebruik ik om een record te kunnen selecteren.
Maar op ieder form heb ik ook een drop-down veld/lijst. Deze is gegenereerd uit een andere database tabel(2). De id daarvan wil ik opslaan in tabel(1).

Hiervoor wil ik een MySQLi commando gebruiken met het SQL statement UPDATE.

Maar mijn vraag is nu, hoe kan ik query direct starten als ik mijn keuze heb gemaakt in de dropdown. Ik wil dan eigenlijk geen ander knopje hoeven in te drukken.

ALvast vriendelijk bedankt.

Frits van Leeuwen
Gewijzigd op 01/11/2023 18:59:50 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 09:56:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2023 23:32:02
Quote Anchor link
Met jQuery is dit niet hee lastig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select id="selectbox">
  <option value="optie1">Optie 1</option>
  <option value="optie2">Optie 2</option>
  <option value="optie3">Optie 3</option>
</select>
<div id="result"></div>


En de Javascript code. Vergeet niet jQuery toe te voegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
$(document).ready(function() {
  $('#selectbox').change(function() {
    // Haal de geselecteerde waarde op
    var selectedValue = $(this).val();
    
    // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
    $.ajax({
      url: 'ajax_select.php',
      type: 'GET',
      data: { option: selectedValue },
      dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
      success: function(data) {
        // Verwerk de succesvolle respons hier
        $('#result').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
      },
      error: function(xhr, status, error) {
        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
      }
    });
  });
});


Ik raad wel aan om in je ajax_select.php goede controle te bouwen op de invoervalidatie. Een UPDATE-query moet hopelijk geen probleem zijn voor je. En maak ook goede foutafhandeling aan de hand van je return-waarde bij je succes-event.
Gewijzigd op 08/10/2023 23:33:06 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:58:34
Quote Anchor link
- Ariën - bedankt voor de snelle reactie.
Ik kan er nu niet direct mee aan de slag, maar ik hoop dat morgen wel te kunnen. Mijn FORM is met $_POST Is dat geen probleem? Ik zie immers dat je GET gebruikt in de code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 00:26:30
Quote Anchor link
Dan gebruik je POST i.p.v. GET
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 11:22:26
Quote Anchor link
In php heb ik de volgende code nu staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                        <option value='0'> </option>";
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='resultselect_necessary_packaging'></div>";


Ik voeg die code op elke regel in, zodat ik een HTML tabel kan genereren.

Dat werkt prima. Maar als ik dan de volgende code er in zet start de pagina niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
    $(document).ready(function() {
        $('#verpakkingen').change(function() {
            // Haal de geselecteerde waarde op
            var selectedValue = $(this).val();

            // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
            $.ajax({
                url: 'necessary_packaging.php',
                type: 'POST',
                data: { option: selectedValue },
                dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
                success: function(data) {
                    // Verwerk de succesvolle respons hier
                    $('#resultselect_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                },
                error: function(xhr, status, error) {
                    alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                }
            });
        });
    });


Verder heb ik deze code er in staan om afte vangen wat er moet gebeuren als de dropdown gebruikt wordt. (maar ik heb nu wel het vermoede dat het anders moet)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 11:43:04
Quote Anchor link
Wordt de AJAX-request uitgevoerd? Heb je dat al gecontroleerd in de browser?
Heb je de jQuery library al ingeladen?

Verder vergeet je ook je data in je query te escapen!!


Vanwaar een metatag voor de redirect? Die heb je niet nodig voor AJAX.
Gewijzigd op 09/10/2023 11:45:11 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 13:16:03
Quote Anchor link
Ik heb alles in 1 bestand staan. Zonder de jquery code start de pagina en zie ik netjes de tabel met overal het drop-down veld er bij. Ik kan daar een selectie maken, maar na verversen van de pagina is dat weer weg.

Is de volgorde van belang waarin ik de boel open?

De volgende 2 regels heb ik staan in de HTML header. Daarmee laad ik toch de jquery?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery-ui.min.css" type="text/css" media="all">
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery.ui.theme.min.css" type="text/css" media="all">


De jquery code staat vrijwel boven aan in dit php bestand.


Die metatag kan inderdaad nu weg. (Is nu weg)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 15:16:21
Quote Anchor link
Dat is geen jQuery, maar stylesheets voor de theme van het additionele jQueryUI.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 17:13:02
Quote Anchor link
Oke... En de volgende regel heb ik vrijwel onderaan staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text/javascript" src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/jquery-ui.min.js" ></script>

Als dit ook niets is, zou je me kunnen vertellen wat voor regel ik waar moet plaatsen?
Gewijzigd op 09/10/2023 17:19:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 17:29:18
Quote Anchor link
JqueryUI is geen jQuery.

Kijk hier eens: https://releases.jquery.com/

Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.
Gewijzigd op 09/10/2023 17:30:38 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2023 19:01:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/10/2023 17:29:18:
Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.

Waarom?

Persoonlijk en professioneel hekel ik dergelijke CDNs.
Er zijn zelfs speciale populaire browserplugins tegen die CDN's, zoals Decentralyyes.
En met reden, want jQuery.com is van een anoniem bedrijf in California, in de VS.
Dan geldt wederom dat Europa er geen verdrag meer mee heeft, sinds 'Safe Harbour' en 'Privacy Shield', dus je begeeft je juridisch op dun ijs.
Ik zou het ten alle tijde afraden.

De workaround is simpel, gewoon zelf de laatste versie downloaden en via je eigen server hosten, dan is het hele probleem opgelost. Geldt ook voor al die gratis lettertypen in die 'gratis' Wordpress templates. Gewoon niet doen. Is slecht.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 19:12:48
Quote Anchor link
Ik ben het met Ad Fundum eens.
Maar als ik op de link klik om jquery te downloaden, krijg ik een heleboel code tekst in beeld. Hoe kan ik dan jquery zelf hosten? Ik heb nu de tekst maar opgeslagen op mijn computer met de naam code.jquery.com_jquery-3.7.1.min. Daarna heb ik deze naar de server overgezet met de naam en gaf het de naam jquery-3.7.1.min.js. Deze naam gaf ik omdat ik meer bestanden zag met een sortgelijke naam. Ik denk eerdere versies. (3.4.1 en 3.5.1) Ze staan vanuit de hoofdmap van de site in de map /js/jquery

Nu hou ik over de vraag hoe ik dat dan moet gebruiken. Dus hoe laad ik het en hoe roep ik het aan.
Gewijzigd op 09/10/2023 19:32:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 19:21:33
Quote Anchor link
Net zoals je een html-bestand kan hosten. Opslaan als een .js file, en aanroepen in je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="jquery.min.js"></script>


Basis van HTML eigenlijk ;-)
Gewijzigd op 09/10/2023 19:22:18 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 21:30:36
Quote Anchor link
Bedankt voor zo ver. Met de informatie die ik hier kreeg ben ik verder gegaan en probeerde het aan de praat te krijgen.
Ik heb ook op internet door gezocht en vond wel een paar kleine verbeterpunten, Waardoor nu de pagina in beeld blijft.

Maar verder kom ik nu niet. De fout die ik nu heb, is de volgende:
Ik kan in mijn drop-downlist een keuze maken. Deze blijft in beeld zolang ik de pagina niet ververs.
Het is voor mij duidelijk dat er niets wordt bewaard in een tabel. Hierdoor zijn mijn drop-downvelden altijd leeg na een refresh.

Ik zet de code nog even op een rij.

Ik heb 1 bestand. Daar in staat de volgende php-code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
    $TotaalTabel_packings = "";
    $i_packings = 1;
  
    $query_packings = "SELECT id, name, height, width, depth, location
                        FROM prstshp_collect_packings
                        ORDER BY name,height,width,depth;";    
    $result_packings = mysqli_query( $con,$query_packings );
    $n_packings = mysqli_num_rows( $result_packings );
    
    $selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                <option value='0'> </option>";
    
    $query_necessary_packaging = "SELECT id, producttype, quantity, id_packing
                        FROM prstshp_collect_productstype_packing
                        ORDER BY quantity, producttype;";                
    $result_necessary_packaging = mysqli_query( $con,$query_necessary_packaging );
    $n_necessary_packaging = mysqli_num_rows( $result_necessary_packaging );
    
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='result_update_necessary_packaging'></div>";
        
    while ( $rows = mysqli_fetch_array( $result_necessary_packaging, MYSQLI_ASSOC ) )
    {
        $id = $rows["id"];
        $producttype = $rows["producttype"];
        $quantity = $rows["quantity"];
        $id_packing = $rows["id_packing"];
        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "<form name = 'form_necessary_packaging".$id."' method = 'POST' action='necessary_packaging.php'>
                                    <tr class='normaaal_tabel'>
                                        <td><input type = 'hidden' name = 'id'  value = '".$id."'> ".$quantity."x ".$producttype."</td>
                                        <td>";
        $TotaalTabel_necessary_packaging .=    $selectielijst_packings;
        
            
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "</td><td>";
                                    
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="
                    <button type = 'submit' name = 'Verwijderen' class = 'button_administratie' alt = 'Verwijderen' >
                        <img src = 'img/administratie/delete.png' alt = 'Verwijderen' name = 'Verwijderen".$id."' class = 'check_administratie' style = 'float:left' >
                    </button>";                        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="</td></tr></form>";
        $id = "";
    }
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
    }
    if(isset($_POST['Verwijderen'])){
        $id = $_POST['id'];
        
        $query_del_necessary_packaging = "Delete FROM prstshp_collect_productstype_packing WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        mysqli_query($con, $query_del_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_del_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }


In de header van de HTML staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <script src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/jquery-3.7.1.min.js" ></script>
    <script>
        $(document).ready(function() {
            $('#verpakkingen').change(function() {
                // Haal de geselecteerde waarde op
                var selectedOption = $(this).val('id');

                // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
                $.ajax({
                    url: 'necessary_packaging.php',
                    type: 'POST',
                    data: { option: selectedOption  },
                    success: function(data) {
                        // Verwerk de succesvolle respons hier
                        $('$result_update_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                    },
                    error: function(xhr, status, error) {
                        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                    }
                });
            });
        });
    </script>


En in de body van dde HTML heb ik dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                                <table class = "Tabelregel" >
                                    <tr>
                                    <th><label for="aantal x producttype">aantal x producttype</label></th>
                                    <th><label for="Benodigde verpakking">Benodigde verpakking</label></th>
                                    <th>   </th>
                                    </tr>
                                    <?php echo $TotaalTabel_necessary_packaging; ?>
                                </table>


Ik heb even de code er uitgelicht om niet teveel afgeleid te worden door de rest van de code in het bestand. Ik vermoed dat aan de hand van de gegeven stukjes code, jullie wel een indruk hebben wat er waar mis gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 21:35:43
Quote Anchor link
Het eerste wat we willen weten is of necessary_packaging.php uitgevoerd wordt, en de response. Kijk eens in de debugtool van je browser in de netwerktab.

Als voorbeeld:
Afbeelding
Gewijzigd op 10/10/2023 21:39:35 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:16:27
Quote Anchor link
necessary_packaging.php is het bestand dat deze codes heeft. Alles staat in het zelfde bestand, dus die roep ik ook aan.
Ik gebruik MS Edge, Ik kan wel de tool openen om dan Netwerk te kiezen, maar ik begrijp daar niet veel van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:20:18
Quote Anchor link
Wat zie je daar dan?
Zie je daar de URL's die vanuit je site worden opgevraagd? En zo ja, ook je necessary_packaging.php?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:48:35
Quote Anchor link
Ik zie mijn eigen URL. Maar omdat ik de pagina niet heb gekoppeld, moet ik necessary_packaging.php aan de URLplakken om hem te openen. Dan zie ik de pagina in de tool genooemd worden.
maar ik zie in de tool niets gebeuren als ik een keuze maak. Behalve als ik een keuze maak op de eerste regel in de tabel. Niet dat hij het gegeven onthoud, maar gebeurt meer dan op andere regels.

Toevoeging op 10/10/2023 22:49:37:

Is het een idee dat ik de link naar het necessary_packaging.php geef?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:51:14
Quote Anchor link
Dan vrees ik dat er geen AJAX request wordt ingeladen.

Heb je de jQuery ingeladen?
En kan je anders even een testcase link laten zien?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:56:04
Quote Anchor link
Ik heb mijn code laten zien. Daarin staat toch dat jquery geladen wordt?
En ik zag die ook in de tool voorbij komen. Zelf denk ik dat er iets mis is met de code.
Zal ik je in een PM de link sturen?
Het is allemaal in test. je kan er niets mee verzieken.
Gewijzigd op 10/10/2023 22:57:08 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:57:53
Quote Anchor link
Niet via PM, daar kunnen anderen niet bij.
Graag via dit topic, en als het om gevoelige data gaat, beperk je het enkel tot wat nodig is.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.