drop-downlijst direct opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:05:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een php bestand met daar in een gegenereerde lijst. Het bevat veen x aantal regels vanuit een database tabel(1).
Iedere regel bevat een form. En op dat form heb ik een hidden id. Die gebruik ik om een record te kunnen selecteren.
Maar op ieder form heb ik ook een drop-down veld/lijst. Deze is gegenereerd uit een andere database tabel(2). De id daarvan wil ik opslaan in tabel(1).

Hiervoor wil ik een MySQLi commando gebruiken met het SQL statement UPDATE.

Maar mijn vraag is nu, hoe kan ik query direct starten als ik mijn keuze heb gemaakt in de dropdown. Ik wil dan eigenlijk geen ander knopje hoeven in te drukken.

ALvast vriendelijk bedankt.

Frits van Leeuwen
Gewijzigd op 01/11/2023 18:59:50 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:01:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2023 23:32:02
Quote Anchor link
Met jQuery is dit niet hee lastig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select id="selectbox">
  <option value="optie1">Optie 1</option>
  <option value="optie2">Optie 2</option>
  <option value="optie3">Optie 3</option>
</select>
<div id="result"></div>


En de Javascript code. Vergeet niet jQuery toe te voegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
$(document).ready(function() {
  $('#selectbox').change(function() {
    // Haal de geselecteerde waarde op
    var selectedValue = $(this).val();
    
    // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
    $.ajax({
      url: 'ajax_select.php',
      type: 'GET',
      data: { option: selectedValue },
      dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
      success: function(data) {
        // Verwerk de succesvolle respons hier
        $('#result').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
      },
      error: function(xhr, status, error) {
        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
      }
    });
  });
});


Ik raad wel aan om in je ajax_select.php goede controle te bouwen op de invoervalidatie. Een UPDATE-query moet hopelijk geen probleem zijn voor je. En maak ook goede foutafhandeling aan de hand van je return-waarde bij je succes-event.
Gewijzigd op 08/10/2023 23:33:06 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:58:34
Quote Anchor link
- Ariën - bedankt voor de snelle reactie.
Ik kan er nu niet direct mee aan de slag, maar ik hoop dat morgen wel te kunnen. Mijn FORM is met $_POST Is dat geen probleem? Ik zie immers dat je GET gebruikt in de code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 00:26:30
Quote Anchor link
Dan gebruik je POST i.p.v. GET
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 11:22:26
Quote Anchor link
In php heb ik de volgende code nu staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                        <option value='0'> </option>";
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='resultselect_necessary_packaging'></div>";


Ik voeg die code op elke regel in, zodat ik een HTML tabel kan genereren.

Dat werkt prima. Maar als ik dan de volgende code er in zet start de pagina niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
    $(document).ready(function() {
        $('#verpakkingen').change(function() {
            // Haal de geselecteerde waarde op
            var selectedValue = $(this).val();

            // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
            $.ajax({
                url: 'necessary_packaging.php',
                type: 'POST',
                data: { option: selectedValue },
                dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
                success: function(data) {
                    // Verwerk de succesvolle respons hier
                    $('#resultselect_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                },
                error: function(xhr, status, error) {
                    alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                }
            });
        });
    });


Verder heb ik deze code er in staan om afte vangen wat er moet gebeuren als de dropdown gebruikt wordt. (maar ik heb nu wel het vermoede dat het anders moet)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 11:43:04
Quote Anchor link
Wordt de AJAX-request uitgevoerd? Heb je dat al gecontroleerd in de browser?
Heb je de jQuery library al ingeladen?

Verder vergeet je ook je data in je query te escapen!!


Vanwaar een metatag voor de redirect? Die heb je niet nodig voor AJAX.
Gewijzigd op 09/10/2023 11:45:11 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 13:16:03
Quote Anchor link
Ik heb alles in 1 bestand staan. Zonder de jquery code start de pagina en zie ik netjes de tabel met overal het drop-down veld er bij. Ik kan daar een selectie maken, maar na verversen van de pagina is dat weer weg.

Is de volgorde van belang waarin ik de boel open?

De volgende 2 regels heb ik staan in de HTML header. Daarmee laad ik toch de jquery?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery-ui.min.css" type="text/css" media="all">
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery.ui.theme.min.css" type="text/css" media="all">


De jquery code staat vrijwel boven aan in dit php bestand.


Die metatag kan inderdaad nu weg. (Is nu weg)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 15:16:21
Quote Anchor link
Dat is geen jQuery, maar stylesheets voor de theme van het additionele jQueryUI.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 17:13:02
Quote Anchor link
Oke... En de volgende regel heb ik vrijwel onderaan staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text/javascript" src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/jquery-ui.min.js" ></script>

Als dit ook niets is, zou je me kunnen vertellen wat voor regel ik waar moet plaatsen?
Gewijzigd op 09/10/2023 17:19:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 17:29:18
Quote Anchor link
JqueryUI is geen jQuery.

Kijk hier eens: https://releases.jquery.com/

Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.
Gewijzigd op 09/10/2023 17:30:38 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2023 19:01:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/10/2023 17:29:18:
Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.

Waarom?

Persoonlijk en professioneel hekel ik dergelijke CDNs.
Er zijn zelfs speciale populaire browserplugins tegen die CDN's, zoals Decentralyyes.
En met reden, want jQuery.com is van een anoniem bedrijf in California, in de VS.
Dan geldt wederom dat Europa er geen verdrag meer mee heeft, sinds 'Safe Harbour' en 'Privacy Shield', dus je begeeft je juridisch op dun ijs.
Ik zou het ten alle tijde afraden.

De workaround is simpel, gewoon zelf de laatste versie downloaden en via je eigen server hosten, dan is het hele probleem opgelost. Geldt ook voor al die gratis lettertypen in die 'gratis' Wordpress templates. Gewoon niet doen. Is slecht.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 19:12:48
Quote Anchor link
Ik ben het met Ad Fundum eens.
Maar als ik op de link klik om jquery te downloaden, krijg ik een heleboel code tekst in beeld. Hoe kan ik dan jquery zelf hosten? Ik heb nu de tekst maar opgeslagen op mijn computer met de naam code.jquery.com_jquery-3.7.1.min. Daarna heb ik deze naar de server overgezet met de naam en gaf het de naam jquery-3.7.1.min.js. Deze naam gaf ik omdat ik meer bestanden zag met een sortgelijke naam. Ik denk eerdere versies. (3.4.1 en 3.5.1) Ze staan vanuit de hoofdmap van de site in de map /js/jquery

Nu hou ik over de vraag hoe ik dat dan moet gebruiken. Dus hoe laad ik het en hoe roep ik het aan.
Gewijzigd op 09/10/2023 19:32:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 19:21:33
Quote Anchor link
Net zoals je een html-bestand kan hosten. Opslaan als een .js file, en aanroepen in je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="jquery.min.js"></script>


Basis van HTML eigenlijk ;-)
Gewijzigd op 09/10/2023 19:22:18 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 21:30:36
Quote Anchor link
Bedankt voor zo ver. Met de informatie die ik hier kreeg ben ik verder gegaan en probeerde het aan de praat te krijgen.
Ik heb ook op internet door gezocht en vond wel een paar kleine verbeterpunten, Waardoor nu de pagina in beeld blijft.

Maar verder kom ik nu niet. De fout die ik nu heb, is de volgende:
Ik kan in mijn drop-downlist een keuze maken. Deze blijft in beeld zolang ik de pagina niet ververs.
Het is voor mij duidelijk dat er niets wordt bewaard in een tabel. Hierdoor zijn mijn drop-downvelden altijd leeg na een refresh.

Ik zet de code nog even op een rij.

Ik heb 1 bestand. Daar in staat de volgende php-code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
    $TotaalTabel_packings = "";
    $i_packings = 1;
  
    $query_packings = "SELECT id, name, height, width, depth, location
                        FROM prstshp_collect_packings
                        ORDER BY name,height,width,depth;";    
    $result_packings = mysqli_query( $con,$query_packings );
    $n_packings = mysqli_num_rows( $result_packings );
    
    $selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                <option value='0'> </option>";
    
    $query_necessary_packaging = "SELECT id, producttype, quantity, id_packing
                        FROM prstshp_collect_productstype_packing
                        ORDER BY quantity, producttype;";                
    $result_necessary_packaging = mysqli_query( $con,$query_necessary_packaging );
    $n_necessary_packaging = mysqli_num_rows( $result_necessary_packaging );
    
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='result_update_necessary_packaging'></div>";
        
    while ( $rows = mysqli_fetch_array( $result_necessary_packaging, MYSQLI_ASSOC ) )
    {
        $id = $rows["id"];
        $producttype = $rows["producttype"];
        $quantity = $rows["quantity"];
        $id_packing = $rows["id_packing"];
        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "<form name = 'form_necessary_packaging".$id."' method = 'POST' action='necessary_packaging.php'>
                                    <tr class='normaaal_tabel'>
                                        <td><input type = 'hidden' name = 'id'  value = '".$id."'> ".$quantity."x ".$producttype."</td>
                                        <td>";
        $TotaalTabel_necessary_packaging .=    $selectielijst_packings;
        
            
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "</td><td>";
                                    
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="
                    <button type = 'submit' name = 'Verwijderen' class = 'button_administratie' alt = 'Verwijderen' >
                        <img src = 'img/administratie/delete.png' alt = 'Verwijderen' name = 'Verwijderen".$id."' class = 'check_administratie' style = 'float:left' >
                    </button>";                        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="</td></tr></form>";
        $id = "";
    }
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
    }
    if(isset($_POST['Verwijderen'])){
        $id = $_POST['id'];
        
        $query_del_necessary_packaging = "Delete FROM prstshp_collect_productstype_packing WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        mysqli_query($con, $query_del_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_del_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }


In de header van de HTML staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <script src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/jquery-3.7.1.min.js" ></script>
    <script>
        $(document).ready(function() {
            $('#verpakkingen').change(function() {
                // Haal de geselecteerde waarde op
                var selectedOption = $(this).val('id');

                // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
                $.ajax({
                    url: 'necessary_packaging.php',
                    type: 'POST',
                    data: { option: selectedOption  },
                    success: function(data) {
                        // Verwerk de succesvolle respons hier
                        $('$result_update_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                    },
                    error: function(xhr, status, error) {
                        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                    }
                });
            });
        });
    </script>


En in de body van dde HTML heb ik dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                                <table class = "Tabelregel" >
                                    <tr>
                                    <th><label for="aantal x producttype">aantal x producttype</label></th>
                                    <th><label for="Benodigde verpakking">Benodigde verpakking</label></th>
                                    <th>   </th>
                                    </tr>
                                    <?php echo $TotaalTabel_necessary_packaging; ?>
                                </table>


Ik heb even de code er uitgelicht om niet teveel afgeleid te worden door de rest van de code in het bestand. Ik vermoed dat aan de hand van de gegeven stukjes code, jullie wel een indruk hebben wat er waar mis gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 21:35:43
Quote Anchor link
Het eerste wat we willen weten is of necessary_packaging.php uitgevoerd wordt, en de response. Kijk eens in de debugtool van je browser in de netwerktab.

Als voorbeeld:
Afbeelding
Gewijzigd op 10/10/2023 21:39:35 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:16:27
Quote Anchor link
necessary_packaging.php is het bestand dat deze codes heeft. Alles staat in het zelfde bestand, dus die roep ik ook aan.
Ik gebruik MS Edge, Ik kan wel de tool openen om dan Netwerk te kiezen, maar ik begrijp daar niet veel van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:20:18
Quote Anchor link
Wat zie je daar dan?
Zie je daar de URL's die vanuit je site worden opgevraagd? En zo ja, ook je necessary_packaging.php?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:48:35
Quote Anchor link
Ik zie mijn eigen URL. Maar omdat ik de pagina niet heb gekoppeld, moet ik necessary_packaging.php aan de URLplakken om hem te openen. Dan zie ik de pagina in de tool genooemd worden.
maar ik zie in de tool niets gebeuren als ik een keuze maak. Behalve als ik een keuze maak op de eerste regel in de tabel. Niet dat hij het gegeven onthoud, maar gebeurt meer dan op andere regels.

Toevoeging op 10/10/2023 22:49:37:

Is het een idee dat ik de link naar het necessary_packaging.php geef?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:51:14
Quote Anchor link
Dan vrees ik dat er geen AJAX request wordt ingeladen.

Heb je de jQuery ingeladen?
En kan je anders even een testcase link laten zien?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:56:04
Quote Anchor link
Ik heb mijn code laten zien. Daarin staat toch dat jquery geladen wordt?
En ik zag die ook in de tool voorbij komen. Zelf denk ik dat er iets mis is met de code.
Zal ik je in een PM de link sturen?
Het is allemaal in test. je kan er niets mee verzieken.
Gewijzigd op 10/10/2023 22:57:08 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:57:53
Quote Anchor link
Niet via PM, daar kunnen anderen niet bij.
Graag via dit topic, en als het om gevoelige data gaat, beperk je het enkel tot wat nodig is.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.