drop-downlijst direct opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2023 10:20:46
Quote Anchor link
Klopt.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 01:23:00
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

12/10/2023 11:18:52
Quote Anchor link
We zijn weer een stap verder de goede richting in.
Met de volgende code krijg ik in iedergeval op iedere regel een alert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <script src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/jquery-3.7.1.min.js" ></script>
    <script>
        $(document).ready(function() {
            $('.verpakkingen').change(function() {
                var selectedValue = $(this).val();

                // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als POST-parameter
                $.ajax({
                  url: 'ajax_select.php',
                  type: 'POST',
                  data: { option: selectedValue },
                  dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
                  success: function(data) {
                    // Verwerk de succesvolle respons hier
                    $('#result_packings').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                  },
                  error: function(xhr, status, error) {
                    alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                  }
                });
            });
        });
    </script>


Alleen nu krijg ik als melding in de alert: Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request:
verder staat er niets achter.

Maar natuurlijk zou het nog beter zijn als er een MYSQLi UPDATE uitgevoert wordt.
Gewijzigd op 12/10/2023 11:20:07 door Frits van Leeuwen
 
Ivo P

Ivo P

12/10/2023 11:44:57
Quote Anchor link
vermoedelijk geeft je ajax request geen (valide) json terug.

kijk in de netwerktab van je browser (in de buurt van je console scherm) wat de response dan was.

bijvoorbeeld leeg, een stuk html of een php danwel mysql error
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

12/10/2023 16:13:30
Quote Anchor link
Bedankt Ivo P
Ah..... daar zag ik al snel dat ik de url in ajax niet had aangepast.
Nu zie ik teminste wel de toevoeging bij de fout alert staan.

Unexpected token '<',"
<!doctype "... is not valid JSON

Ook deze fout heb ik er inmiddels uit gehaald. Maar helaas geen gegevens die bewaard blijven. Als ik nu mijn keuze maak in de drop-down lijst, verdwijnd deze weer als ik het scherm ververs.
Gewijzigd op 12/10/2023 17:29:11 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2023 18:06:12
Quote Anchor link
Dan wordt de query niet uitgevoerd. Bouw dus foutafhandeling in op je query, en stuur een returnwaarde mee als het wel of niet gelukt is.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

12/10/2023 19:07:12
Quote Anchor link
Klinkt logisch, maar ik heb geen idee hoe ik dat doe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2023 20:37:24
Quote Anchor link
Niet zo heel lastig. Gewoon met if en else controleren wat de query doet.
En die output zie je in de response van je browser, waar je zoals hier gezegd is, je AJAX kan debuggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(mysqli_query($conn,"UPDATE... SET... WHERE") {
echo "Geupdated";
}
else {
echo "Niet geupdated: ".mysqli_error($conn);
?>
Gewijzigd op 12/10/2023 20:38:19 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

12/10/2023 22:03:35
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik een Rest client om dit te testen. Insomnia REST.

Dan bouw je apart je request op in het linker deel van het scherm, en na de SEND knop, zie je rechts de response.
Dan kun je 1 op 1 zien wat er gebeurt, of er in je json bericht rare teksten staan (geupdate en niet-geupdate is natuurlijk geen valide json, dus je krijgt een error in je aanroepende javascript)

Het is alleen wel even leren welke http-headers je mee moet sturen.
het liefst doe je dit als je niet ingelogd moet zijn, al kun je de cookie-headers ook nog wel onderscheppen in je browser.

Misschien niet voor beginners, maar je kunt er wel voordeel van hebben.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

12/10/2023 22:07:05
Quote Anchor link
Dat zou een goede optie kunnen zijn, maar ik denk dat ik eerst wil weten of dat de query goed over komt. Want ik vermoed dat daar de boel al helemaal fout gaat.
In De UPDATE query wil ik eindigen met "WHERE ID=" en dan het id nummer dat ik in het aangeklikte formulier in een hidden veld heb geplaatst. De update zelf is alleen het id nummer dat uit de selectie rold plaatsen in id_packing.
Het is een eenvoudige query en dus ook makkelijk te controleren als ik hem ergens kan lezen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2023 22:10:18
Quote Anchor link
Ja, probeer het eens uit. je kan hem zelfs in je response laten zien.
Als je de site live zet haal je dit er uiteindelijk wel uit. Want niemand hoeft wijzer te worden van je databaseindeling.
En vergeet niet te escapen met mysqli_real_escape_string()
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

12/10/2023 23:05:26
Quote Anchor link
Je zegt het allemaal zo makkelijk. Ik voel me echt een beginner. En dat terwijl ik dacht wel redelijk wat te kunnen. Maar misschien ben ik er telang uit en is het een kwestie van er weer in komen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2023 23:45:17
Quote Anchor link
Misschien is het even een idee om dit topic even vanaf begin af aan door te lezen? Want het is geen rocketscience meer, gezien we het nodige al uitgelegd hebben. We kunnen ook in herhaling vallen, maar dat lijkt mij weer zo zonde. ;-)

En anders is het even een idee om dit even in de ijskast te zetten, en te kijken hoe de basis van PHP en SQL werkt. Ik heb een idee dat je teveel hooi op je vork neemt.
Gewijzigd op 12/10/2023 23:46:14 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.