drop-downlijst direct opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:05:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een php bestand met daar in een gegenereerde lijst. Het bevat veen x aantal regels vanuit een database tabel(1).
Iedere regel bevat een form. En op dat form heb ik een hidden id. Die gebruik ik om een record te kunnen selecteren.
Maar op ieder form heb ik ook een drop-down veld/lijst. Deze is gegenereerd uit een andere database tabel(2). De id daarvan wil ik opslaan in tabel(1).

Hiervoor wil ik een MySQLi commando gebruiken met het SQL statement UPDATE.

Maar mijn vraag is nu, hoe kan ik query direct starten als ik mijn keuze heb gemaakt in de dropdown. Ik wil dan eigenlijk geen ander knopje hoeven in te drukken.

ALvast vriendelijk bedankt.

Frits van Leeuwen
Gewijzigd op 01/11/2023 18:59:50 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 00:14:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/10/2023 23:32:02
Quote Anchor link
Met jQuery is dit niet hee lastig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select id="selectbox">
  <option value="optie1">Optie 1</option>
  <option value="optie2">Optie 2</option>
  <option value="optie3">Optie 3</option>
</select>
<div id="result"></div>


En de Javascript code. Vergeet niet jQuery toe te voegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
$(document).ready(function() {
  $('#selectbox').change(function() {
    // Haal de geselecteerde waarde op
    var selectedValue = $(this).val();
    
    // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
    $.ajax({
      url: 'ajax_select.php',
      type: 'GET',
      data: { option: selectedValue },
      dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
      success: function(data) {
        // Verwerk de succesvolle respons hier
        $('#result').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
      },
      error: function(xhr, status, error) {
        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
      }
    });
  });
});


Ik raad wel aan om in je ajax_select.php goede controle te bouwen op de invoervalidatie. Een UPDATE-query moet hopelijk geen probleem zijn voor je. En maak ook goede foutafhandeling aan de hand van je return-waarde bij je succes-event.
Gewijzigd op 08/10/2023 23:33:06 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/10/2023 23:58:34
Quote Anchor link
- Ariën - bedankt voor de snelle reactie.
Ik kan er nu niet direct mee aan de slag, maar ik hoop dat morgen wel te kunnen. Mijn FORM is met $_POST Is dat geen probleem? Ik zie immers dat je GET gebruikt in de code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 00:26:30
Quote Anchor link
Dan gebruik je POST i.p.v. GET
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 11:22:26
Quote Anchor link
In php heb ik de volgende code nu staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                        <option value='0'> </option>";
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='resultselect_necessary_packaging'></div>";


Ik voeg die code op elke regel in, zodat ik een HTML tabel kan genereren.

Dat werkt prima. Maar als ik dan de volgende code er in zet start de pagina niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
    $(document).ready(function() {
        $('#verpakkingen').change(function() {
            // Haal de geselecteerde waarde op
            var selectedValue = $(this).val();

            // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
            $.ajax({
                url: 'necessary_packaging.php',
                type: 'POST',
                data: { option: selectedValue },
                dataType: 'json', // Het verwachte datatype van de respons
                success: function(data) {
                    // Verwerk de succesvolle respons hier
                    $('#resultselect_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                },
                error: function(xhr, status, error) {
                    alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                }
            });
        });
    });


Verder heb ik deze code er in staan om afte vangen wat er moet gebeuren als de dropdown gebruikt wordt. (maar ik heb nu wel het vermoede dat het anders moet)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 11:43:04
Quote Anchor link
Wordt de AJAX-request uitgevoerd? Heb je dat al gecontroleerd in de browser?
Heb je de jQuery library al ingeladen?

Verder vergeet je ook je data in je query te escapen!!


Vanwaar een metatag voor de redirect? Die heb je niet nodig voor AJAX.
Gewijzigd op 09/10/2023 11:45:11 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 13:16:03
Quote Anchor link
Ik heb alles in 1 bestand staan. Zonder de jquery code start de pagina en zie ik netjes de tabel met overal het drop-down veld er bij. Ik kan daar een selectie maken, maar na verversen van de pagina is dat weer weg.

Is de volgorde van belang waarin ik de boel open?

De volgende 2 regels heb ik staan in de HTML header. Daarmee laad ik toch de jquery?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery-ui.min.css" type="text/css" media="all">
    <link rel="stylesheet" href="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/themes/base/minified/jquery.ui.theme.min.css" type="text/css" media="all">


De jquery code staat vrijwel boven aan in dit php bestand.


Die metatag kan inderdaad nu weg. (Is nu weg)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 15:16:21
Quote Anchor link
Dat is geen jQuery, maar stylesheets voor de theme van het additionele jQueryUI.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 17:13:02
Quote Anchor link
Oke... En de volgende regel heb ik vrijwel onderaan staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text/javascript" src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/ui/jquery-ui.min.js" ></script>

Als dit ook niets is, zou je me kunnen vertellen wat voor regel ik waar moet plaatsen?
Gewijzigd op 09/10/2023 17:19:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 17:29:18
Quote Anchor link
JqueryUI is geen jQuery.

Kijk hier eens: https://releases.jquery.com/

Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.
Gewijzigd op 09/10/2023 17:30:38 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2023 19:01:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/10/2023 17:29:18:
Gebruik bij voorkeur de externe CDN locatie.

Waarom?

Persoonlijk en professioneel hekel ik dergelijke CDNs.
Er zijn zelfs speciale populaire browserplugins tegen die CDN's, zoals Decentralyyes.
En met reden, want jQuery.com is van een anoniem bedrijf in California, in de VS.
Dan geldt wederom dat Europa er geen verdrag meer mee heeft, sinds 'Safe Harbour' en 'Privacy Shield', dus je begeeft je juridisch op dun ijs.
Ik zou het ten alle tijde afraden.

De workaround is simpel, gewoon zelf de laatste versie downloaden en via je eigen server hosten, dan is het hele probleem opgelost. Geldt ook voor al die gratis lettertypen in die 'gratis' Wordpress templates. Gewoon niet doen. Is slecht.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

09/10/2023 19:12:48
Quote Anchor link
Ik ben het met Ad Fundum eens.
Maar als ik op de link klik om jquery te downloaden, krijg ik een heleboel code tekst in beeld. Hoe kan ik dan jquery zelf hosten? Ik heb nu de tekst maar opgeslagen op mijn computer met de naam code.jquery.com_jquery-3.7.1.min. Daarna heb ik deze naar de server overgezet met de naam en gaf het de naam jquery-3.7.1.min.js. Deze naam gaf ik omdat ik meer bestanden zag met een sortgelijke naam. Ik denk eerdere versies. (3.4.1 en 3.5.1) Ze staan vanuit de hoofdmap van de site in de map /js/jquery

Nu hou ik over de vraag hoe ik dat dan moet gebruiken. Dus hoe laad ik het en hoe roep ik het aan.
Gewijzigd op 09/10/2023 19:32:32 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2023 19:21:33
Quote Anchor link
Net zoals je een html-bestand kan hosten. Opslaan als een .js file, en aanroepen in je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="jquery.min.js"></script>


Basis van HTML eigenlijk ;-)
Gewijzigd op 09/10/2023 19:22:18 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 21:30:36
Quote Anchor link
Bedankt voor zo ver. Met de informatie die ik hier kreeg ben ik verder gegaan en probeerde het aan de praat te krijgen.
Ik heb ook op internet door gezocht en vond wel een paar kleine verbeterpunten, Waardoor nu de pagina in beeld blijft.

Maar verder kom ik nu niet. De fout die ik nu heb, is de volgende:
Ik kan in mijn drop-downlist een keuze maken. Deze blijft in beeld zolang ik de pagina niet ververs.
Het is voor mij duidelijk dat er niets wordt bewaard in een tabel. Hierdoor zijn mijn drop-downvelden altijd leeg na een refresh.

Ik zet de code nog even op een rij.

Ik heb 1 bestand. Daar in staat de volgende php-code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
    $TotaalTabel_packings = "";
    $i_packings = 1;
  
    $query_packings = "SELECT id, name, height, width, depth, location
                        FROM prstshp_collect_packings
                        ORDER BY name,height,width,depth;";    
    $result_packings = mysqli_query( $con,$query_packings );
    $n_packings = mysqli_num_rows( $result_packings );
    
    $selectielijst_packings = "<select name='verpakkingen' id='verpakkingen' alt='verpakkingen'>
                                <option value='0'> </option>";
    
    $query_necessary_packaging = "SELECT id, producttype, quantity, id_packing
                        FROM prstshp_collect_productstype_packing
                        ORDER BY quantity, producttype;";                
    $result_necessary_packaging = mysqli_query( $con,$query_necessary_packaging );
    $n_necessary_packaging = mysqli_num_rows( $result_necessary_packaging );
    
    while ($row_packings = mysqli_fetch_row($result_packings)) {
        $selectielijst_packings .= "<option value='".$row_packings[0]."'>".$row_packings[1].": ".$row_packings[2]."x".$row_packings[3]."x".$row_packings[4]."</option>";
    }
    $selectielijst_packings .= "</select><div id='result_update_necessary_packaging'></div>";
        
    while ( $rows = mysqli_fetch_array( $result_necessary_packaging, MYSQLI_ASSOC ) )
    {
        $id = $rows["id"];
        $producttype = $rows["producttype"];
        $quantity = $rows["quantity"];
        $id_packing = $rows["id_packing"];
        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "<form name = 'form_necessary_packaging".$id."' method = 'POST' action='necessary_packaging.php'>
                                    <tr class='normaaal_tabel'>
                                        <td><input type = 'hidden' name = 'id'  value = '".$id."'> ".$quantity."x ".$producttype."</td>
                                        <td>";
        $TotaalTabel_necessary_packaging .=    $selectielijst_packings;
        
            
        $TotaalTabel_necessary_packaging .= "</td><td>";
                                    
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="
                    <button type = 'submit' name = 'Verwijderen' class = 'button_administratie' alt = 'Verwijderen' >
                        <img src = 'img/administratie/delete.png' alt = 'Verwijderen' name = 'Verwijderen".$id."' class = 'check_administratie' style = 'float:left' >
                    </button>";                        
        $TotaalTabel_necessary_packaging .="</td></tr></form>";
        $id = "";
    }
    if(isset($_POST['verpakkingen'])){
        $id = $_POST['id'];
        $id_packing_choosen=$_POST['verpakkingen'];
        $query_update_necessary_packaging = "UPDATE prstshp_collect_productstype_packing SET id_packing='$id_packing_choosen' WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        $result_update_necessary_packaging = mysqli_query($con, $query_update_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_update_necessary_packaging = "";
    }
    if(isset($_POST['Verwijderen'])){
        $id = $_POST['id'];
        
        $query_del_necessary_packaging = "Delete FROM prstshp_collect_productstype_packing WHERE id = '$id';";
        // Voer de query uit
        mysqli_query($con, $query_del_necessary_packaging);
        
        $id = "";
        $query_del_necessary_packaging = "";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='0'>";
    }


In de header van de HTML staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
    <script src="https://geschenkenlaantje.nl/js/jquery/jquery-3.7.1.min.js" ></script>
    <script>
        $(document).ready(function() {
            $('#verpakkingen').change(function() {
                // Haal de geselecteerde waarde op
                var selectedOption = $(this).val('id');

                // Voer een AJAX-verzoek uit met de geselecteerde waarde als GET-parameter
                $.ajax({
                    url: 'necessary_packaging.php',
                    type: 'POST',
                    data: { option: selectedOption  },
                    success: function(data) {
                        // Verwerk de succesvolle respons hier
                        $('$result_update_necessary_packaging').html('De request is met succes uitgevoerd: ' + JSON.stringify(data));
                    },
                    error: function(xhr, status, error) {
                        alert('Fout bij het uitvoeren van de AJAX-request: ' + error);
                    }
                });
            });
        });
    </script>


En in de body van dde HTML heb ik dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                                <table class = "Tabelregel" >
                                    <tr>
                                    <th><label for="aantal x producttype">aantal x producttype</label></th>
                                    <th><label for="Benodigde verpakking">Benodigde verpakking</label></th>
                                    <th>   </th>
                                    </tr>
                                    <?php echo $TotaalTabel_necessary_packaging; ?>
                                </table>


Ik heb even de code er uitgelicht om niet teveel afgeleid te worden door de rest van de code in het bestand. Ik vermoed dat aan de hand van de gegeven stukjes code, jullie wel een indruk hebben wat er waar mis gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 21:35:43
Quote Anchor link
Het eerste wat we willen weten is of necessary_packaging.php uitgevoerd wordt, en de response. Kijk eens in de debugtool van je browser in de netwerktab.

Als voorbeeld:
Afbeelding
Gewijzigd op 10/10/2023 21:39:35 door - Ariën -
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:16:27
Quote Anchor link
necessary_packaging.php is het bestand dat deze codes heeft. Alles staat in het zelfde bestand, dus die roep ik ook aan.
Ik gebruik MS Edge, Ik kan wel de tool openen om dan Netwerk te kiezen, maar ik begrijp daar niet veel van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:20:18
Quote Anchor link
Wat zie je daar dan?
Zie je daar de URL's die vanuit je site worden opgevraagd? En zo ja, ook je necessary_packaging.php?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:48:35
Quote Anchor link
Ik zie mijn eigen URL. Maar omdat ik de pagina niet heb gekoppeld, moet ik necessary_packaging.php aan de URLplakken om hem te openen. Dan zie ik de pagina in de tool genooemd worden.
maar ik zie in de tool niets gebeuren als ik een keuze maak. Behalve als ik een keuze maak op de eerste regel in de tabel. Niet dat hij het gegeven onthoud, maar gebeurt meer dan op andere regels.

Toevoeging op 10/10/2023 22:49:37:

Is het een idee dat ik de link naar het necessary_packaging.php geef?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:51:14
Quote Anchor link
Dan vrees ik dat er geen AJAX request wordt ingeladen.

Heb je de jQuery ingeladen?
En kan je anders even een testcase link laten zien?
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

10/10/2023 22:56:04
Quote Anchor link
Ik heb mijn code laten zien. Daarin staat toch dat jquery geladen wordt?
En ik zag die ook in de tool voorbij komen. Zelf denk ik dat er iets mis is met de code.
Zal ik je in een PM de link sturen?
Het is allemaal in test. je kan er niets mee verzieken.
Gewijzigd op 10/10/2023 22:57:08 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2023 22:57:53
Quote Anchor link
Niet via PM, daar kunnen anderen niet bij.
Graag via dit topic, en als het om gevoelige data gaat, beperk je het enkel tot wat nodig is.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.