Film verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Developer

Bedrijfsomschrijving You will work in a big financial organization in Utrecht. The domain where you will be working is responsible for supporting the global business systems. This includes process automation in the areas of CRM, Client Onboarding, Client Data Management, Document- and Case Management. You will be working in the team which is responsible for the development of new applications and improving existing applications for the architecture. Within this team you are going to implement a complex system on premise and in the Cloud. Functieomschrijving Are you a Senior Java Developer, who has experience within corporate environments? Do you have

Bekijk vacature »

Full-stack .NET developer gezocht, Goeree-Overflak

Ben je een .NET software developer en op zoek naar een professionele werkomgeving binnen een wat groter innovatief en ambitieus bedrijf? Waar sprake is van een uitgebreid applicatielandschap met elke dag nieuwe uitdagingen, waar alles mogelijk is, binnen een goede collegiale sfeer? Lees dan verder! Voor een bedrijf in Goeree-Overflakke zijn we momenteel op zoek naar een ervaren software developer. De IT afdeling bestaat uit circa 60 mensen waarvan zo'n 15 developers. Voor de recente architectuur wordt gebruikt gemaakt van de nieuwste technieken waaronder .NET Core, Docker en Angular. Echter bestaat het applicatielandschap uit een groot aantal verschillende applicaties waarbij

Bekijk vacature »

Stage Web Developer

Wie zijn wij? pili's visie is om voor iedereen een wereld vol services te creëren gedreven door techniek. We streven ernaar om de plek te worden waar je professionals kan vinden, boeken en betalen op basis van gemak, transparantie en vertrouwen. We bouwen momenteel ons SaaS ecosysteem voor service professionals waarin zij hun klanten en zaken op 1 plek beter kunnen beheren. We digitalizeren de services sector en zijn van plan om nog meer functionaliteit toe te voegen zodat uiteindelijk iedereen de juiste vakman kan vinden en iedere professional zijn services eenvoudig en op een unieke manier kan aanbieden op

Bekijk vacature »

.NET Developer / nieuwe technieken / Nijmegen / &e

Bedrijfsomschrijving Deze ambitieuze en informele organisatie groeit ontzettend hard en daarom zoeken zij uitbreiding voor het development team. Dit zorgt ervoor dat jij als .NET ontwikkelaar op leuke en uitdagende maatwerk projecten komt te werken voor gave klanten in diverse branches. Allemaal om de user experience te overtreffen! Bij deze organisatie ligt er veel focus op de persoonlijke ontwikkeling en groei van hun medewerkers. Ze hebben ambities en daarom zoeken zij mensen die uit hetzelfde hout gesneden zijn. Mensen die graag in een informele setting werken waarbij aan alle randvoorwaarden wordt gedacht om optimaal te kunnen presteren. Je komt in

Bekijk vacature »

Ervaren .NET C# ontwikkelaar, inhouse, complex maa

Ben je als ervaren ontwikkelaar op zoek naar een analytische omgeving? Waar hoogopgeleiden en ervaren collega’s jouw kennis naar een hoger niveau kunnen tillen? Waar je met een leuk team samen aan innovatieve producten werkt? Dan zou de deze organisatie wel eens goed bij je kunnen passen. Voor een organisatie in Delft zoeken we momenteel een ervaren .NET C# ontwikkelaar. De organisatie richt zich op innovatieve en complexe maatwerk systemen met een maatschappelijke raakvlak. Hierbij moet je (afhankelijk van je niveau) mee kunnen denken met functionele en architectonische vraagstukken. De projecten kunnen uiteenlopend zijn en het is maar net wat

Bekijk vacature »

BI Developer gezocht met kennis van Qlik! (interne

Bedrijfsomschrijving Voor een leuke klant ben ik zoekende naar een BI Developer met kennis van SQL en Qlik. Deze organisatie is actief op het gebied van onderzoeksdata, marketing en data analytics. Ze werken wereldwijd voor grote klanten zoals Twitter en Disney op het gebied van Data Analytics en Marketing Analytics. Je kunt hierbij denken aan advies over inzet van reclame, zoals bijvoorbeeld Out of Home media, Online advertenties, Licenties, Evenementen, Onderzoeksrapporten en nog veel meer. Functieomschrijving Je gaat je als BI Developer onder andere bezighouden met het maken van dashboards en rapportages (in QlikSense) ten behoeve van de klanten van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops are bizarre fast and super tight. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a Medior PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimally as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little C # or Javascript. Want to become an PHP Developer at Coolblue? Else will explain how to do that. You enjoy doing this Writing PHP code, but can also find your way in C

Bekijk vacature »

.NET Developer Zorg-ICT

Complexe software ontwikkelen: dat is jouw ding! Voor onze vestiging in Hoogeveen zoeken wij fanatieke junior en senior .NET Developers die met de laatste Microsoft-tools en -technieken willen werken. Jij bent gemotiveerd en draagt graag verantwoordelijkheid voor je 'eigen' software, die wordt ingezet in ziekenhuizen door heel Nederland. Jouw baan Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, ondersteunen en onderhouden van jouw eigen module. Dit gaat om complexe ICT-producten die feilloos moeten functioneren binnen de complexe omgeving van een zorgorganisatie. Je werkt zelfstandig of in een klein team. ChipSoft maakt gebruik van een zelf ontwikkeld multi tier framework. Tijdens een

Bekijk vacature »

Front-End developer met uitzicht op zee

Bedrijfsomschrijving Voor een mooie klant op een toffe locatie ben ik op zoek naar een Front-end developer. Ze bouwen en ontwerpen webapplicaties en websites van A tot Z dus van design tot aan functionaliteit. Binnen dit bedrijf krijg je veel vrijheid om je creativiteit te tonen. Hier werken ze aan hele leuke projecten in SCRUM verband. Er wordt hier veel van je gevraagd maar je krijgt hier staat wel een hele toffe baan tegenover. De gezellige en ontspannen sfeer zorgt voor de nodige humor op de werkvloer. Bij dit bedrijf werken circa 40 mensen en is nog steeds groeiende. Naast

Bekijk vacature »

Systeembeheerder VMware Welkomstbonus € 5.000

Systeembeheerder VMware senior Welkomstbonus van € 5.000,- Bij T2 zorgen we goed voor elkaar en doen wij leuke dingen met leuke mensen. We zorgen voor uitdagende opdrachten zodat jij jezelf onbeperkt kan blijven ontwikkelen. Ben jij een ervaren systeembeheerder VMware en wil je het beste uit jezelf halen? Dan ben je van harte welkom bij T2 en ontvang je onze welkomstbonus ter waarde van € 5.000,-. Er werken leuke mensen bij T2, die op een professionele en informele wijze met hun carrière en collega’s omgaan. Dat is de basis voor succes! Het is vanzelfsprekend dat je met de nieuwste technieken

Bekijk vacature »

.NET Developer PACS / Multimedia

.NET Developer PACS / Multimedia Wil jij met jouw ontwikkelskills medisch specialisten het optimale uit beeldmateriaal laten halen? Dan is dit jouw droombaan! Ter versterking van ons PACS-team in Amsterdam zoeken wij een ontwikkelaar die verantwoordelijkheid krijgt over zijn ‘eigen’ software. Jouw baan In deze functie ga je medische apparatuur (ECG\echo\OCT\MRI\Etc) integreren in ons EPD. Jij houdt je daarnaast bezig met het maken van software om de verschillende output-formaten van de apparatuur te ondersteunen en te presenteren aan medische specialisten. Tevens ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, ondersteunen en onderhouden van je eigen PACS-tools (Picture Archiving and Communication System).

Bekijk vacature »

.NET Developer / Angular / React

Bedrijfsomschrijving Als onderdeel van een grote IT-dienstverlener is deze organisatie nu gegroeid tot een organisatie van bijna 30 man groot. Iedereen binnen deze organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen, beheren, onderhouden van bedrijfskritische applicaties. De organisatie ontwikkelt applicaties voor o.a. diverse grote zorgverzekeraars, maar ook de wat kleinere lokale bedrijven worden door deze organisatie ondersteund. In tegenstelling tot de moederorganisatie, werken de medewerkers bij deze organisatie gemiddeld drie tot vier dagen in de week gewoon op het eigen kantoor in Utrecht. Samen met een vast team ben je dus verantwoordelijk voor verschillende projecten die je veelal op één en

Bekijk vacature »

Medior C#.Net Developer

Bedrijfsomschrijving Deze organisatie is werkzaam in de e-commerce branche. Het is een snel groeiende internationale organisatie met ambitieuze medewerkers en ambitieuze groeiplannen. Het is een dynamische omgeving met veel uitdagende projecten. De organisatie is volledig overgegaan op de Agile werkwijze. Naast de twee huidige scrumteams zijn zij bezig met het opzetten van een derde scrumteam. Daarom zijn ze op zoek naar een fullstack .NET Software Engineer / Developer. Ze zoeken een Software Engineer / Developer die het leuk vindt applicaties helemaal opnieuw op te bouwen en zich bezig te houden met doorontwikkeling. Maar die het daarnaast ook leuk vindt om

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière bij Coolblue, door meteen mee te werken in een team. Hoe word ik Junior PHP Developer bij Coolblue? Als junior PHP developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een van de development teams. Omdat je jezelf graag nog verder wilt ontwikkelen, kijk je veel met je collega’s mee en volg je verschillende trainingen. Maar in de sprints pak je ook je eigen stories op, om meteen Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. “Ook junior developer worden bij Coolblue? Else de Boer legt je uit hoe je dat

Bekijk vacature »

Software Developer / full-stack

Bedrijfsomschrijving Voor een organisatie binnen de zakelijke dienstverlening zijn wij op zoek naar een Software Developer met goede kennis van zowel Java als front-end technieken als Angular. Het betreft een organisatie bestaande uit ongeveer 100 mensen die klaar staan voor ruim twee duizend klanten. De organisatie staat bekend om het feit dat zij met hun kwalitatief goede dienst een van de snelste zijn. Dit valt op in de markt en dit bewerkstelligen zij door alles zoveel mogelijk te automatiseren. IT, en software development in het bijzonder, wordt als erg belangrijk gezien. Het complexe applicatie landschap is geheel maatwerk en geschreven

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:49:18
Quote Anchor link
Beste phph'ers,

bij het maken van een film-database ben ik druk bezig geweest met het uploaden van een film, wat nu immers ook gelukt is. Maar nu is het de vraag; hoe kan ik ze verwijderen? Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?

groet jeremy
 
PHP hulp

PHP hulp

24/01/2021 11:16:22
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 10:50:11
Quote Anchor link
En wat heb je al geprobeerd om het uit te zoeken?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 10:54:57
Quote Anchor link
De naam uit de database kun je makkelijk doen met een DELETE query.
Echter het bestand verwijderen zul je los van je DELETE query moeten doen. Aangezien dat geen entry is in je db, maar een fysiek bestand.

Tevens, als je dit in een live situatie gaat gebruiken (bij een hosting bedrijf). Raad ik het niet aan films naar je server te uploaden! Dan kan ik je bijna garanderen dat je binnen 5 dagen aan je datalimiet zit.

Gebruik daar of een FTP server, een fileshare site, een streaming server of video hosting service (youtube, etc) voor.

Let op dat uploaden naar je host data kost. Dat een video cachen naar de pc van de bezoeker data kost. Als je het lokaal gaat gebruiken om een prive DB bij te houden van je films kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
Gewijzigd op 23/05/2012 10:56:05 door Chris PHP
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 10:56:13
Quote Anchor link
Dat kan je met unlink() doen.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 10:57:22
Quote Anchor link
Chris het is inderdaad voor een prive DB, dus geen hosting kosten etc.
Maar inderdaad die DELETE query kan ik gebruiken, maar hoe bedoel je: kun je toch gewoon een link naar met het pad erbij doen?
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:01:42
Quote Anchor link
Je hebt toch je film niet in de database staan, maar netjes op het bestandssysteem?

Kan je wat meer vertellen?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:01:49
Quote Anchor link
@Jeremy,

Stel je webserver draait op C:\webser en je films staan op E:\films. Dan 'share' je de map E:\films en kun je hierheen verwijzen. Dan kun je zelfs in heel je netwerk deze films kijken (mits de pc aanstaat).

Dus dan wordt het bijvoorbeeld \\pc001\films\batman.avi en als je hier dan gewoon een hyperlink van maakt zal hij de film gelijk openen.

Mocht je een NAS hebben, kun je altijd en overal bij je films, aangezien je daar dan geen pc meer voor aan hoeft te hebben staan :D

P.S. als je met Win7 en Win XP machines door elkaar werkt in je netwerk, zorg dan dat je hosts file is aangepast. Anders je pc/NAS een fixed IP geven en i.p.v. \\pc001\films\batman.avi doe je dan \\192.168.1.102\films\batman.avi
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:02:02
Quote Anchor link
Als jou filmpje op jou server staat, dan kan je met unlink() gewoon die file verwijderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// select filename van database
// fetch result


unlink('pathtofilename/'.$row['filename'];
//delete query uitvoeren
?>
Gewijzigd op 23/05/2012 11:02:15 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:04:48
Quote Anchor link
@Bart,

ik neem aan dat hij niet de film weg wil gooien. Waarom zou hij uberhaubt de film 2x op een locatie moeten zetten? Alles is lokaal, dus dan kan hij beter linken dan uploaden naar zijn lokale webserver root. Is onnodige ruimte verspilling lijkt me.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:08:16
Quote Anchor link
Nou ik denk dat bart wel gelijk heeft, de filmpjes staan al lokaal, maar ze worden door de upload pagina naar een rootmap gebracht, en dan moeten ze dus wel verwijdert worden uit die map. Ik denk dat ik wel verder kom met jouw scriptje bart. Ik ga er mee aan de slag en ik laat jullie wat weten.

Chris en bart, beide bedankt!
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:10:34
Quote Anchor link
Of ik ben niet helemaal wakker of ik heb te weinig koffie op :)
Quote:
Ik zet bij het uploaden de film in een map in de root, en de naam van de film in de database, hoe krijg ik nu de naam uit de database en de film uit de map?


Volgens mij vraagt de TS toch echt hoe hij dit moet doen.
Hij heeft de files op zijn fileserver staan.
Jij geeft hem een advies om het extern te verhuizen.
Niet ik ook de TS niet ;)

Dus in zijn geval nu, is unlink volgens mij de enige juiste oplossing.

EDIT was wat laat met posten..
Gewijzigd op 23/05/2012 11:12:11 door Bart V B
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:13:45
Quote Anchor link
@Jerry,

Waarom wil je de bestanden 2x op je schijf hebben? Je hebt nu he films ergens op een schijf staan, en nu wil je zo ook nog eens kopieren naar je webserver root. Dat is toch ongeloofelijk oneffcient en zonde van je ruimte?

Wat is je reden dat je dubbel kopieren boven linken naar een bestaand bestand kiest?

Toevoeging op 23/05/2012 11:15:24:

@Bart,

Nee alles staat lokaal, ik raad niet aan om iets externs te verhuizen.

Hij heeft op een schijf de films staan (lokaal). Waarom zou hij ze dan nog een keer moeten kopieren/plaatsen in zijn webserver root? Dat is toch volkomen onlogisch.

Hij kan toch simpelweg de map waar de films nu al instaan delen en daarheen linken.
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:17:13
Quote Anchor link
Om te voorkomen dat de films dus echt daadwerkelijk verwijdert worden. Het is gewoon een schoolopdracht, dat het onlogisch is kan ik later bij de docent neerleggen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:21:34
Quote Anchor link
Als je alleen een hyperlink include naar een bestand, is het onmogelijk om die te verwijderen.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
 
Jerry php

Jerry php

23/05/2012 11:22:23
Quote Anchor link
een film site te maken :)
 
Bart V B

Bart V B

23/05/2012 11:23:11
Quote Anchor link
Sorry Chris, ik lees nergens dat hij de files op meerdere plaatsen heeft staan.
Alleen dat hij ze upload naar de root map.
uploaden is natuurlijk een breed woord in deze.
Zou me ook kunnen voorstellen dat de TS daar bedoeld ik download een film, en plaats ze in de rootmap van mijn file server. :)
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

23/05/2012 11:24:05
Quote Anchor link
/me kijkt even naar je post-hostorie.
Een opdracht die al 5 maanden loopt?

/me: nieuwsgierig is... ;-)
Gewijzigd op 23/05/2012 11:24:18 door - Ariën -
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 11:25:50
Quote Anchor link
Bart,

Hij zegt ook nergens dat hij ze op meerdere plaatsen heeft staan, maar dat gebeurd dus wel als je ze van een lokale schrijf gaat uploaden naar je web root (ook gewoon lokaal).

Dat is toch het zelfde als een film van je D schijf naar je E schijf kopieren dus niet verplaatsen.
 
Jerry php

Jerry php

24/05/2012 10:09:47
Quote Anchor link
Ik ben er een beetje mee aan de slag gegaan en het is aardig gelukt, alleen kom ik nu bij het laatste deel, het daadwerkelijk verwijderen. Ik heb een pagina gemaakt waar de gebruiker alle films krijgt te zien, en dan klikt de gebruiker op de film die wegmoet, en dan wordt hij doorgestuurd naar de daadwerkelijke verwijder pagina, ik stuur in de link de naam van de film mee, maar hoe kan ik het nu verwijderen? Want dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

        $moviename
= $_GET['movie_name'];
        
        unlink($moviename.mp4);
        
?>

hij krijgt wel de moviename mee, maar ik heb geen idee hoe ik hem nu uit de map in de root kan verwijderen.
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2012 10:13:44
Quote Anchor link
Wat staat er in je $_GET?

En nog een tip: Variabelen butien quotes: Je staat nu een variabele te verbinden met een ongedefineerde constante.
 
Chris PHP

Chris PHP

24/05/2012 10:29:48
Quote Anchor link
Een aantal dingetjes waarom het niet werkt.

1) Staat dit script in de zelfde map/folder als de films?
2) $moviename.mp4 gaat niet werken, .mp4 is nu geen tekst maar PHP code.

Om het jezelf makkelijker te maken raad ik aan ook gewoon de extentie mee te geven in de get.

Dus ipv pagina.pphp?movie_name=batman doe je dan pagina.php?movie_name=batman.mp4

Als je films in een andere map/folder staan als dit script zal het nooit gaan werken, aangezien hij nu naar een bestand zoekt in de zelfde folder als het script.

Toevoeging op 24/05/2012 10:30:31:

P.S. zou je antwoord kunnen geven op mijn eerdere vraag? Hieronder nogmaals.

Heeft de leeraar je specifiek odracht gegeven om films naar de root te zetten, of om een film collectie app/site te maken?
Gewijzigd op 24/05/2012 10:31:18 door Chris PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.