Google Maps

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 10:58:15
Quote Anchor link
even kijken hoor
Nu moet ik eerst mijn query aanpassen.
ben nog niet zo snel met scripten
laat het hore wanneer het gelukt is

Toevoeging op 26/05/2012 11:12:46:

IS HET NIET HANDIGER EEN ARRAY TE MAKEN?
$dbResult = mysql_query($selectAdresQuery);
//print "resultaat: $result"; // TEST

if (!$dbResult) {
print 'Select query kon niet worden uitgevoerd.';

}
else {

$row = mysql_fetch_assoc($dbResult);
print '<pre>'; print_r($row); print '</pre>'; // TEST TEST

$i = 0;
while($row = mysql_fetch_assoc($dbResult)) {

$straten[$i] = $row['straat'];
$nummers[$i] = $row['nummer'];
$plaatsen[$i] = $row['plaats'];
$landen[$i] = $row['land'];
$i++;
}
}

Toevoeging op 26/05/2012 11:20:17:

ik weet niet hoe ik de query moet schrijven
ik kom er niet uit
het is voor jullie misschien makkelijk
maar het lukt me niet
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 05:47:12
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/05/2012 11:22:38
Quote Anchor link
plaats ten eerste eens [code.] en [/code.] , zonder de punten, om je code heen. leest wat makkelijker

Toevoeging op 26/05/2012 11:23:59:

ik ga je niet voorzeggen wat je precies moet doen. probeer eens in 1 zin op te schrijven wat je precies nodig hebt. houd dan met alles rekening wat je kunt bedenken. punten mogen niet!
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 11:24:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$dbResult = mysql_query($selectAdresQuery);
//print "resultaat: $result"; // TEST

if (!$dbResult) {
print 'Select query kon niet worden uitgevoerd.';

}
else {

$row = mysql_fetch_assoc($dbResult);
print '<pre>'; print_r($row); print '</pre>'; // TEST TEST

$i = 0;
while($row = mysql_fetch_assoc($dbResult)) {

$straten[$i] = $row['straat'];
$nummers[$i] = $row['nummer'];
$plaatsen[$i] = $row['plaats'];
$landen[$i] = $row['land'];
$i++;
}
}
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/05/2012 11:31:41
Quote Anchor link
ik heb het even omgeschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$dbResult
= mysql_query($selectAdresQuery);
//echo 'resultaat: ' . $result; //TEST

if ($dbResult === false)
{

    echo 'Select query kon niet worden uitgevoerd.';
}

else
{
    $row = mysql_fetch_assoc($dbResult);
    echo '<pre>' . print_r($row) . '</pre>'; // TEST TEST
    for($i = 0; $row = mysql_fetch_assoc($dbResult); $i++)
    {

        $straten[$i] = $row['straat'];
        $nummers[$i] = $row['nummer'];
        $plaatsen[$i] = $row['plaats'];
        $landen[$i] = $row['land'];
    }
}

?>

zaten een paar niet echt foutjes in, maar dat kon netter. bekijk het eens, wat ik veranderd heb

Toevoeging op 26/05/2012 11:32:17:

en nu de query nog! probeer die zin eens te maken.
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 11:34:11
Quote Anchor link
ja ik weet dat alleen de zon voor niets op komt, MAAR ik ben nu 3 dagen bezig om uberhaupt een kaart te voorschijn te toveren. Tutorials bekeken en gelezen.
Ik heb ALLE output tevoorschijn gekregen in mijn adresboek. Queries geschreven en uitgelezen. ALLES
en nu die stomme google map nog
Krijg ik een mooi script (hierboven) maar nu lukt het me niet de Query uit te lezen
want ik heb alles in een array gestopt. (van Gunther)
Nu staat alle in een $adres '' en moet ik weer helemaal om.
 
Wouter J

Wouter J

26/05/2012 11:35:03
Quote Anchor link
Het kan nog steeds beter, je fetcht nu onnodig 2 keer de data. Ook begrijp ik niet waarom je de while in een for loop hebt veranderd? De while is echt beter 10x beter. Of je moet het zoiets maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$fetchedRows
= mysql_fetch_assoc($dbResult);
echo '<pre>'.print_r($fetchedRows).'</pre>'; // test test

for ($i = -1; $row = $fetchedRows[++$i]; ) {
    $straten[] = $row['Straten'];
}

?>
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 11:37:06
Quote Anchor link
ik probeer het script van Gunther uit te lezen
en gunter gebruikt geen array
dus de $row gaat het niet mee lukken.
Weet dat het simpel is maar
ben de weg nu echt even kwijt
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/05/2012 11:38:13
Quote Anchor link
wouter, waarom is de while hier beter? ik heb nu 3 regels samengevat in 1 regel, zonder dat daar de functionaliteit in het geding kwam. vind ik dan beter.

die fetches zijn inderdaad beter.
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 11:41:47
Quote Anchor link
er leiden toch vele wegen naar Rome?
maar....

hie lees ik nu
$straat = '';
$huisnummer = '';
$postcode = '';
$gemeente = '';
$provincie = '';
$land = '';

uit?
zoals het in het script van gunter staat?



Toevoeging op 26/05/2012 11:42:38:

sorry
ik kan ook al niet meer typen
hoe lees ik nu de query uit met gebruik te maken van het script van Gunter
 
Wouter J

Wouter J

26/05/2012 11:43:32
Quote Anchor link
Jeroen, sorry. Toen ik begon met schrijven had ik die $i++ en $i=0 over het hoofd gezien, beide opties kunnen en zijn goed.
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 11:45:28
Quote Anchor link
het draadje dwaalt van het onderwerp af
heeft 1 van de heren voor mij misschien ook een goede tip?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/05/2012 11:49:57
Quote Anchor link
bekijk eens wat er in het script van gunther gebeurt! hij zet gewoon alles achter elkaar in een link dmv de contenatie-operator (de punt). dus de waardes van bovengenoemde variabelen kun je eenvoudig in die link zetten, waardoor je de custom link hebt, die je nodig hebt. wat jij dus zult moeten doen zijn databasevariabelen in die link zetten.
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 11:57:28
Quote Anchor link
ik ga het vast vinden ...
en dan voor eens en altijd plaats ik dat hele script hier
zodat anderen niet zoals ik, in 3 dagen 3 jaar ouder worden

sjonge met dat scripten denk je iets te hebben opgelost om aan de andere kant weer helemaal vast te lopen

oke ik ga aan het werk en hou mijn mond verder
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

26/05/2012 13:08:21
Quote Anchor link
Als je toch nog via de coördinaten wilt doen, dan kan je dit script gebruiken. Je moet het script niet elke keer runnen, dat zou te veel snelheid kosten. Je moet het telkens nadat je iets hebt toegevoegd aan de database runnen. Je moet wel een tabel maken enzo, maar ik hoop dat je toch wel een beetje van deze code kunt verstaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
$mysql_host
= "";
$mysql_user = "";
$mysql_pass = "";
$mysql_db   = "";
define("MAPS_HOST", "maps.google.com");
// KEY via https://code.google.com/apis/console
define("KEY", "YOUR_GOOGLE_MAPS_API_KEY");

// Opens a connection to a MySQL server
$connection = mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass);
if (!$connection) {
  die("Not connected : " . mysql_error());
}


// Set the active MySQL database
$db_selected = mysql_select_db($mysql_db, $connection);
if (!$db_selected) {
  die("Can\'t use db : " . mysql_error());
}


// Select all rows in the places table
$query = "SELECT * FROM places";
$result = mysql_query($query);
if (!$result) {
  die("Invalid query: " . mysql_error());
}


// Initialize delay in geocode speed
$delay = 0;
// Set base url for the API
$base_url = "http://" . MAPS_HOST . "/maps/geo?output=xml" . "&key=" . KEY;
// Iterate through the rows, geocoding each address
while ($row = @mysql_fetch_assoc($result)) {
  $geocode_pending = true;

  while ($geocode_pending) {
    $address = $row['straat'] . $row['nummer'] . $row['plaats'] . $row['land'];
    $id = $row['ID'];
    $request_url = $base_url . "&q=" . urlencode($address);
    $xml = simplexml_load_file($request_url) or die("url not loading");

    $status = $xml->Response->Status->code;
    if (strcmp($status, "200") == 0) {
      // Successful geocode
      $geocode_pending = false;
      $coordinates = $xml->Response->Placemark->Point->coordinates;
      $coordinatesSplit = explode(",", $coordinates);
      // Format: Longitude, Latitude, Altitude
      $lat = $coordinatesSplit[1];
      $lng = $coordinatesSplit[0];

      $query = sprintf("UPDATE places " .
             " SET lat = '%s', lng = '%s' " .
             " WHERE ID = '%s' LIMIT 1;",
             mysql_real_escape_string($lat),
             mysql_real_escape_string($lng),
             mysql_real_escape_string($id));
      $update_result = mysql_query($query);
      if (!$update_result) {
        die("Invalid query: " . mysql_error());
      }

      else
      {
          echo $address . " OK!<br />";
      }
    }
else if (strcmp($status, "620") == 0) {
      // sent geocodes too fast
      $delay += 100000;
    }
else {
      // failure to geocode
      $geocode_pending = false;
      echo "Address " . $address . " failed to geocoded. ";
      echo "Received status " . $status . "
\n"
;
    }

    usleep($delay);
  }
}

?>
Gewijzigd op 26/05/2012 13:09:50 door Koen Vlaswinkel
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 13:46:25
Quote Anchor link
ik kan het een beetje lezen
toevoeging van een tabel places in je database

maar moet ik de coordinaten opslaan in een xml bestand?
 
G P

G P

26/05/2012 13:49:52
Quote Anchor link
Ineke, 'k heb je een pm gestuurd ;)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

26/05/2012 14:02:10
Quote Anchor link
Je hoeft niet perse een nieuwe tabel te maken, je kan ook de kolommen lat en lng aan je bestaande tabel toevoegen. Als je dit script dan draait wordt het adres opgehaald op regel 38 en worden de coördinaten toegevoegd aan lat en lng bij regel 53-55. Dan kan je voor de coördinaten dus de kolommen lat en lng gebruiken.
 
Ineke kleinloog

ineke kleinloog

26/05/2012 14:17:43
Quote Anchor link
dus als ik het goed begrijp kan ik de exacte coordinaten toevoegen aan de bijv. de vestigingen tabel. Dat zijn dus 2 coordinaten.
Ik kan niet goed lezen waar de coordinaten worden uitgelezen

en de $id = $row['ID'];
die gebruik ik niet dus die kan ik dan toch gewoon weglaten?
of is dat de vestigings_id? (in mijn geval)

ik probeer het te begrijpen/lezen maar pittig
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

26/05/2012 14:38:41
Quote Anchor link
In jouw geval is dat dus vestigings_id, maar dan moet je ook op regel 55 de query aanpassen voor vestigings_id, anders worden alle records in de database aangepast. De coördinaten worden uitgelezen op regels 46-51. Ze worden eerst uit Google's XML bestand gehaald en dan worden ze gesplit met de functie explode. Ze worden namelijk uit het XML bestand op http://maps.google.com/maps/geo?output=xml&q=Amsterdam gehaald. Je kan zien dat daar de coördinaten in een regel staan, dus daarom worden ze gesplitst. Meer uitleg over dit script op https://developers.google.com/maps/articles/phpsqlgeocode, waar ik het script ook vandaan heb.
 
G P

G P

26/05/2012 16:40:39
Quote Anchor link
Het probleem is opgelost via online support. Het script is goed maar foutief geplaatst, daarom kon er dus niets getoond worden.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.