Htaccess werkt niet :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wessel Johnson

Wessel Johnson

01/09/2007 18:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben al een tijdje bezig met m'n site en ik gebruik dus htaccess, dat werkte allemaal prima op mn localhost. Dus ik probeerde het online, en het werkte niet. Het bestand stond WEL in de lijst met bestanden van m'n site. Als htaccess niet werkt krijg ik meestal een melding. Nu dus niet. Mijn vraag: moet ik een of ander bestand configureren of "aanzetten" zodat dit werkt of is er iets goed min (zal vast niet)?

Alvast bedankt,
Wessel

Edit:

Online site: http://www.wesselb.nl
Geen commentaar op de layout aub, dat komt later ;)

Htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^~(.*)$ index.php?p_id=$1

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:41:23
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/09/2007 19:08:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar deze tutorial en controleer of de instellingen goed staan...
 
Martijn

Martijn

01/09/2007 19:11:00
Quote Anchor link
Met .htaccess heb je een webserver nodig die Apache gebruikt. Dit kun je controleren door het volgende scriptje even te uploaden en hem daarna te openen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP echo phpinfo(); ?>


Want volgens mij kan dat wel eens de oorzaak zijn.

EDIT: ^--- wat hij zei :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

01/09/2007 19:23:00
Quote Anchor link
@Blanche, Martijn
Ik heb het geleerd van die tut XD en de instellingen op mn server staan goed, ik heb geen idee waar het aan zou kunnen liggen.

Voor de PHPINFO: http://www.wesselb.nl
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

01/09/2007 19:28:00
Quote Anchor link
@martijn, als je met de webdeveloper toolbar in firefox werkt kan je zien bij de response headers dat het de volgende server betreft:
Server: Apache/2.0.53 (Fedora)

@wesselB, heb je al vaker htaccess gebruikt op die server?
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

01/09/2007 19:31:00
Quote Anchor link
Nee, dit is de eerste keer
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

02/09/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Iemand een idee?

(Ik van iets gehoord dat het met de config van mn site heeft te maken)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/09/2007 13:30:00
Quote Anchor link
escape dat golfje eens
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

02/09/2007 13:46:00
Quote Anchor link
Zal ik proberen.

PS: het werkte wel op mn loclahost :S

Edit:

werkt niet.. =S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

02/09/2007 14:52:00
Quote Anchor link
Misschien staat allowoverwrite niet goed in de httpd.conf.
Kan je wel andere dingen doen met je htaccess?
 
Rien van Hulten

Rien van Hulten

02/09/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Ik heb hier ook een keer last van gehad. Waarschijnlijk heb je een onjuiste RewriteBase. Zet dit maar eens in je .htaccess, waarbij je rootdir zelf nog moet veranderen (de goede rootdir vind je in je phpinfo()).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /~rootdir/
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

03/09/2007 07:18:00
Quote Anchor link
@M-D
Waar kan ik de httpd.conf wijzigen op mn site, nog nooit gedaan, alleen op localhost? XD

@Rien
Zal ik even naar gaan kijken, moet nu naar school. Alvast bedankt, want dit kan het zijn. :)

Edit:
typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

03/09/2007 19:38:00
Quote Anchor link
@Rien
Waar zou ik dan moeten kijken in phpinfo(); ik kan het niet vinden :(

PS: /./ Als rootdir werkt niet.

Edit:
Ahh cmon ;) M'n vorige post was in de ochtend en nu is het avond :| Das een halve dag, toch :D


Edit:
Weer een edit. Dat komt ervan als je niet mag bumpen =P

Ik heb ergens gelezen dat ik het moet ontgrendelen ofzo op mn site in de httpd.conf, maar ik heb geen idee waar die staat. Vervolgens moest ik mn server opnieuw opstarten met een command, en dat weet ik al helemaal niet.
Dus ik blijf maar hopen dat iemand snel met de goude tip komt :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
- SanThe -

- SanThe -

03/09/2007 19:44:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

04/09/2007 15:59:00
Quote Anchor link
Woehoe, ik denk dat ik de oplossing voel!

Ik dacht, laat ik die .htaccess maar zitten en een eigen 404 page gaan maken. Wat bleek nou, ddar had je ook .htaccess voor nodig. Dus ik voer dat keurig netjes in, en wat bleek nou. Het werkte WEL online!!!

Dus iemand heeft de oplossing:
Rien:
Ik heb hier ook een keer last van gehad. Waarschijnlijk heb je een onjuiste RewriteBase. Zet dit maar eens in je .htaccess, waarbij je rootdir zelf nog moet veranderen (de goede rootdir vind je in je phpinfo()).

Alleen nou weet ik niet hoe ik aan m'n rootdir moet komen :( Je zou me heel gelukkig maken als je dan wist :)

groeten, Wessel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/09/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Controleer dan of de rewrite module wel geactiveerd is (te checken via phpinfo()) en of je AllowOverride instellingen in je httpd.conf wel goed staan.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

04/09/2007 16:09:00
Quote Anchor link
In de phpinfo() staat dat de module is geactiveerd, en ik heb geen idee hoe ik in de httpd.conf moet komen. Misschien dat je me daarmee wilt helpen?
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

05/09/2007 07:28:00
Quote Anchor link
Iemand die de oplossing heeft?
Zo niet, dan zal ik jullie hiermee ook niet meer lastigvallen :|
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

05/09/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Iemand nog??

Ik word er echt doodziek van dat het niet werkt, ben er al 5 dagen mee aan het kloten. Kan iemand me plzplz helpen??
 
Manaus

Manaus

05/09/2007 17:17:00
Quote Anchor link
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^~(.*)$ index.php?p_id=$1

moet je die ~ niet escapen?:P
 
Winston Smith

Winston Smith

05/09/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Je bent al een keertje gewaarschuwd voor bumpen, en vervolgens bump je nog twee keer achter elkaar. Hardleers?

Verder kan je eens kijken in de documentatie van Apache zelf, zoek maar op mod_rewrite en dan kom je er wel. Ik neem aan dat Engels geen probleem voor je is?

Edit:
Overigens krijg ik nu een Internal Server Error op je website, dus er klopt iets nog niet helemaal ;) Controleer de error logs als je daarbij kan. Overigens kan je waarschijnlijk niet in de httpd.conf (indien je hosting huurt, wel als je zelf host maar dan had je waarschijnlijk wel geweten wat httpd.conf is en waar te vinden).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.