isset error werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Hey,

ik ben net begonnen met HBO informatica en om te oefenen moet ik in xampp dus een formulier maken.
Dit formulier is al gedeeltelijk voorgeschreven dus ik hoef maar een beetje aan te vullen.

Nu stuit ik echter op het volgende probleem:
Wanneer ik na de index op "versturen" druk moet er aan de hand van ingevulde waarden dus aangegeven worden of het goed is gegaan of niet.

Dit is het script die de fout moet aangeven (of juist niet):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {

if ($_POST['voornaam'] == "") {    $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['achternaam'] == "") {   $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";   }
if ($_POST['postcode'] == "" ) {    $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";     }
  
             if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";
        
        }
else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br />";

    }
   }
else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>



Nu geeft hij elke keer "U moet eerst het formulier invullen !" aan. Maakt niet uit hoe ik het formulier invul hij geeft altijd deze melding.
Wat doe ik nou fout?

P.S. ik ben echt nog een COMPLETE leek op dit gebied, heb er echt 0 verstand van.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 16:51:31
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 16:58:15
Quote Anchor link
Weet je zeker dat de naam van je button wel "submit" is?
anders zou het gewoon moeten werken..
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 16:59:17
Quote Anchor link
Waarschijnlijk stuur je geen veld vanuit je formulier mee welke een name heeft met "submit"... probeer regel 2 een te vervangen

van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>



complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    if ($_POST['voornaam'] == "") {    
        $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['achternaam'] == "") {  
        $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";  
    }

    if ($_POST['postcode'] == "" ) {    
        $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

  
    if (!isset($error)) {    
    echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";    
    }

    else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br/>".$error;
    }  
}

else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:02:27 door Marvin H
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/10/2012 17:00:33
Quote Anchor link
(= antwoord op de eerste post; de rest stond hier nog niet)

Als je submit-knop er zo uit ziet:
<input type="submit" name="submit" value="Verzend">
zal dit wel werken. Ik vermoed dat je die name="submit" niet hebt.

----

Maar, ik zou altijd afraden of dit te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


Ik zou dat altijd vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>


Jij vraagt: "heeft iemand op de knop gedrukt?"
Ik vraag: "Is er een POST formulier verzonden?"

De tweede is beter.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:01:27 door Kris Peeters
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

11/10/2012 17:02:32
Quote Anchor link
Het begin moetje

If($_SERVER['REQUET_METHOD']='POST')
{
// jou code

}

Plaatsen

Toevoeging op 11/10/2012 17:03:21:

Sorry moet =="post")
{
}
Zijm
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:05:41
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties!
De submit knop miste inderdaad de name.
Echter nu geeft hij dit:


Notice: Undefined index: voornaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 4

Notice: Undefined index: achternaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5

Notice: Undefined index: postcode in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 6

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !


En Kris, ik moet het eerst met een submit knop doen om te oefenen maar bedankt voor je input!

Ik heb overigens alleen de submit knop gewijzigd, verder niks. Ik gebruik PPTs van school en wil graag die wijze eerst aanhouden.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:07:26 door kaas stengel
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:08:32
Quote Anchor link
@kaas: Plaats je volledige code eens inclusief het formulier...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:09:18
Quote Anchor link
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>
</form>


<FORM METHOD="post" ACTION=“verwerken3.php" >

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

</FORM>


<FORM METHOD="post" ACTION="verwerken3.php">

Kies minimaal 1 tijdschrijft:


<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

</FORM>

<FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" >

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>


</FORM>
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 17:11:48
Quote Anchor link
Wat je nu doet is vier formulieren maken, terwijl al je textvelden bij hetzelfde formulier horen, toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

Kies minimaal 1 tijdschrijft:

<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>

</FORM>

zoiets moet het worden, al moet ik wel zeggen dat dit wel een beetje een zooitje is met die tabellen en formulieren door elkaar heen.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:14:11 door Bo Ter Ham
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:11:50
Quote Anchor link
Verstuur je drie verschillende forms in 1x? omdat ik meerdere keren <FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" > tegenkom...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:18:04
Quote Anchor link
Tja ik weet niet anders dan dat het zo moest, school is niet de duidelijkste namelijk..

En Bo, met jouw code verdwijnt het stukje witregel voor de submit knop waardoor hij dus nogal tegen de tekst erboven staat aangeplakt. Dit moet niet.
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:19:00
Quote Anchor link
@kaas: de opmaak is niet het belangrijkste, je moet eerste testen of het werkt en daarna kan je altijd de opmaak nog beter maken...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:25:43
Quote Anchor link
Ja, snap ik..
Anyway hij geeft nu dit als ik niks invul:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !

Vul ik overal wat in doet ie dit:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:29:05
Quote Anchor link
verander tijdschrijft eens in tijdschrift :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_POST['tijdschrift'] == "" ) {
?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:30:02 door Marvin H
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:32:56
Quote Anchor link
Wat een domme fout zeg :P
Maar goed hij geeft dan nog dezelfde fout (maar dan niet tijdschrijft :P)
 
Marvin H

Marvin H

12/10/2012 09:14:36
Quote Anchor link
Maak van je checkboxes een "array", door [] achter de name te zetten...

NAME="tijdschrift[]"

in je verwerken3.php doe je dan het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['tijdschrijft'])) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

?>
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 12:42:15
Quote Anchor link
Het werkt nog steeds niet goed, als ik 1 tekstvak invul geeft ie steeds weer een error.
Als ik helemaal niks invul geeft hij geen error maar hij laat ook niet zien wat nog ingevuld moet worden.
Vul ik bv. de voornaam in, geeft hij een error bij de achternaam? Vul ik de achternaam in, geeft hij hetzelfde aan als dat ik helemaal niks invul.

Snap er niks meer van.. hier een voorbeeld van de error:
Notice: Undefined variable: error in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Frank WD

Frank WD

14/10/2012 12:53:45
Quote Anchor link
Kijk hier eens na, er zit formulier afhandeling in. En je kunt beetje zien hoe een formulier er uit ziet als je de goede tags gebruikt.

KLIK
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 13:54:33
Quote Anchor link
Hey Frank, is dat niet wat te ingewikkeld? Het gaat hier om het eerste formulier die ik ooit maak en volgens mij hoef ik MySQL daar nog niet bij te betrekken (aangezien dat moet met arrays?).

Ik moet eigenlijk heel simpel gewoon hebben dat er wordt aangegeven dat er wat niet is ingevuld en ook precies wat.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 14:11:48
Quote Anchor link
Dan sla je dat gedeelte toch over.

Er wordt daar prima uitgelegd hoe de opbouw zou kunnen zijn.
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 15:44:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu bijna goed, ook al is de code nu te uitgebreid eigenlijk en snap ik van de helft niet wat de code doet maar dat even ter zijde.
Als ik nu gegevens niet invul geeft hij de juiste error weer alleen kom(t)en er onder de error(rs) altijd 3 zwarte balletjes te staan. Dit zijn de zelfde balletjes die voor een error komt. Dit zit natuurlijk ergens in de code maar ik weet niet waar.
Dit is mijn code nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$aErrors
= array();

if ( !isset($_POST['voornaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['voornaam'] )
         or trim($_POST['voornaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['voornaam'] = 'Je bent vergeten je voornaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['achternaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['achternaam'] )
         or trim($_POST['achternaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['achternaam'] = 'Je bent vergeten je achternaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['postcode']) or !preg_match( '~^\d{4} ?[a-zA-Z]{2}$~', $_POST['postcode'] ) ) {
  $aErrors['postcode'] = 'Je bent vergeten je postcode in te vullen!';
}



 if ( isset($aErrors) and count($aErrors) > 0 ) {
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul>';
      }


echo isset($aErrors['voornaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['achternaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['postcode']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['tijdschrift']) ? '<li class="error">' : '<li>';

if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";

}

?>


Klopt dit een beetje? En zo niet kan iemand het even mooi zetten?

Oh ja, ik heb alleen nog een error code nodig voor het tijdschrift. Dus dat er minimaal 1 aangerkuist moet worden.
Gewijzigd op 14/10/2012 15:45:38 door kaas stengel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.