Kan dit korter?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:23:03
Quote Anchor link
En dan gaat het voornamelijk over de if'jes.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

$vnaam = $_POST['voornaam'];
$anaam = $_POST['achternaam'];
$dag = $_POST['dag'];
$maand = $_POST['maand'];
$jaar = $_POST['jaar'];
$voetbal = $_POST['voetbal'];
$username =  $_POST['username'];
$trainer = $_POST['trainer'];
$club = $_POST['club'];

if(empty($vnaam))
{

    echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";    
}


elseif(empty($anaam))
{

    echo "U heeft geen achternaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($username))
{

    echo "U heeft geen gebruikersnaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($trainer))
{

    echo "U heeft geen trainer ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


else
{

    if($club == "kies")
    {

        echo "U heeft geen geldige club ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
    }


    else
    {
        echo "<fieldset style='width: 300px;'><legend>Controleer uw gegevens: </legend>";
        echo "Voornaam: " . $vnaam . "<br />";
        echo "Achternaam: " . $anaam . "<br />";
        echo "Geboortedatum: " . $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar . "<br />";
        echo "Voetbal je? - ";    
        
        if($voetbal == "ja")
            {

                echo "Ja ik voetbal <br /><br />";
            }

            
        else
            {
                echo "Nee ik voetbal niet <br /><br />";    
            }

                
        echo "Gebruikersnaam: " . $username . "<br />";
        echo "Naam van de trainer: " . $trainer . "<br />";
        echo "Uw club: " . "<b>". $club ."</b><br />";
        echo "<input type='submit' name='submit' value='Bevestigen' />";
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
        echo "</fieldset>";
    }
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 12:38:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:38:44
Quote Anchor link
Ja, je kan de if-elseif-elseif-elseif-else sowieso vervangen door een switch(). En lijn 4 t/m 12 is onzin, waarom zou je alle waardes dubbel opslaan?

Onnodig geheugenverbruik van de server.

Lijn 55 t/m 63 kan met de shorthandmethode.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo (($voetbal=="ja")? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!");
?>

Je kan beter die string met "ja" laten vervallen. Met booleans werken in PHP (true/false) is een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:45:45 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:45:26
Quote Anchor link
wat betekend dit dan exact?

(($voetbal)? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!")
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:46:14
Quote Anchor link
((voorwaarde)? true: false )

Wat het verder doet, hetzelfde als lijn 55 t.m 63, maar dan veel korter.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:47:29 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:47:25
Quote Anchor link
Dus wat bedoel je met die voorwaarde en die true en false?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:50:55
Quote Anchor link
een if-statement begint toch met een voorwaarde, die true of false wordt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$iets
= "gaan"; // waarde toekennen aan $iets (definiëren genoemd)
if($iets=="gaan") { // voorwaarde
 echo "Het is 'gaan'"; // true / waar
} else { // anders..
echo "Nope, we mogen niet gaan"; // false / onwaar
}
?>


Mag jij raden of dit true of false wordt.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:52:22 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:52:03
Quote Anchor link
En als het nu een if is met al die elseif enzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:53:58
Quote Anchor link
Dan is de shorthand niet functioneel. Die werkt alleen voor if-else.

Voor een elseif is de switch() handiger.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:54:36
Quote Anchor link
oke. dankje!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:56:46
Quote Anchor link
Nog een opmerking. empty is geen goede controle, gebruik liever een vergelijking met een lege string i.c.m. met trim(). Empty() geeft ook false als je bijv. 0 of null gebruikt als waarde.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:01:02
Quote Anchor link
Hoe zou die hier moeten dan?

if(trim($vnaam))
{
echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";
echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:07:38
Quote Anchor link
if(trim($_POST['vnaam']==""))

probeer dit eens, en vergeet $vnaam.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:08:34
Quote Anchor link
Dus dan gaat het zeg maar vergelijken of die vnaam geen value heeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:13:27
Quote Anchor link
je weet wat trim() doet?
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:13:39
Quote Anchor link
Ik heb even gekeken naar die switch, maar hoe zou ik dat ooit moeten doen met mijn ifjes?

Toevoeging op 13/10/2011 20:14:14:

niet precies, maar ben het al aant zoeken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:16:55
Quote Anchor link
Kijk eens naar php.net/switch, en probeer eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:18:21
Quote Anchor link
Ja ik ben aan het kijken, maar ik heb allemaal andere variabelen enzo.. dus ik snap het niet? Kan je een voorbeeld van mijn php geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:19:10
Quote Anchor link
Probeer eerst zelf eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:20:01
Quote Anchor link
Ja maar kijk, over staat dit:

switch ($i)

maar ik ehb allemaal verschillende vars


Toevoeging op 13/10/2011 20:31:18:

toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:31:34
Quote Anchor link
Dat is wel zo...

Nee, in zo'n geval heb je er niks aan.
Gewijzigd op 13/10/2011 20:33:19 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:32:51
Quote Anchor link
ik kom er echt niet uit.. ik ben steeds aan het kijken.
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.