Kan dit korter?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:23:03
Quote Anchor link
En dan gaat het voornamelijk over de if'jes.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

$vnaam = $_POST['voornaam'];
$anaam = $_POST['achternaam'];
$dag = $_POST['dag'];
$maand = $_POST['maand'];
$jaar = $_POST['jaar'];
$voetbal = $_POST['voetbal'];
$username =  $_POST['username'];
$trainer = $_POST['trainer'];
$club = $_POST['club'];

if(empty($vnaam))
{

    echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";    
}


elseif(empty($anaam))
{

    echo "U heeft geen achternaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($username))
{

    echo "U heeft geen gebruikersnaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($trainer))
{

    echo "U heeft geen trainer ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


else
{

    if($club == "kies")
    {

        echo "U heeft geen geldige club ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
    }


    else
    {
        echo "<fieldset style='width: 300px;'><legend>Controleer uw gegevens: </legend>";
        echo "Voornaam: " . $vnaam . "<br />";
        echo "Achternaam: " . $anaam . "<br />";
        echo "Geboortedatum: " . $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar . "<br />";
        echo "Voetbal je? - ";    
        
        if($voetbal == "ja")
            {

                echo "Ja ik voetbal <br /><br />";
            }

            
        else
            {
                echo "Nee ik voetbal niet <br /><br />";    
            }

                
        echo "Gebruikersnaam: " . $username . "<br />";
        echo "Naam van de trainer: " . $trainer . "<br />";
        echo "Uw club: " . "<b>". $club ."</b><br />";
        echo "<input type='submit' name='submit' value='Bevestigen' />";
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
        echo "</fieldset>";
    }
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:09:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:38:44
Quote Anchor link
Ja, je kan de if-elseif-elseif-elseif-else sowieso vervangen door een switch(). En lijn 4 t/m 12 is onzin, waarom zou je alle waardes dubbel opslaan?

Onnodig geheugenverbruik van de server.

Lijn 55 t/m 63 kan met de shorthandmethode.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo (($voetbal=="ja")? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!");
?>

Je kan beter die string met "ja" laten vervallen. Met booleans werken in PHP (true/false) is een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:45:45 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:45:26
Quote Anchor link
wat betekend dit dan exact?

(($voetbal)? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!")
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:46:14
Quote Anchor link
((voorwaarde)? true: false )

Wat het verder doet, hetzelfde als lijn 55 t.m 63, maar dan veel korter.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:47:29 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:47:25
Quote Anchor link
Dus wat bedoel je met die voorwaarde en die true en false?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:50:55
Quote Anchor link
een if-statement begint toch met een voorwaarde, die true of false wordt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$iets
= "gaan"; // waarde toekennen aan $iets (definiëren genoemd)
if($iets=="gaan") { // voorwaarde
 echo "Het is 'gaan'"; // true / waar
} else { // anders..
echo "Nope, we mogen niet gaan"; // false / onwaar
}
?>


Mag jij raden of dit true of false wordt.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:52:22 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:52:03
Quote Anchor link
En als het nu een if is met al die elseif enzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:53:58
Quote Anchor link
Dan is de shorthand niet functioneel. Die werkt alleen voor if-else.

Voor een elseif is de switch() handiger.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:54:36
Quote Anchor link
oke. dankje!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:56:46
Quote Anchor link
Nog een opmerking. empty is geen goede controle, gebruik liever een vergelijking met een lege string i.c.m. met trim(). Empty() geeft ook false als je bijv. 0 of null gebruikt als waarde.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:01:02
Quote Anchor link
Hoe zou die hier moeten dan?

if(trim($vnaam))
{
echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";
echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:07:38
Quote Anchor link
if(trim($_POST['vnaam']==""))

probeer dit eens, en vergeet $vnaam.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:08:34
Quote Anchor link
Dus dan gaat het zeg maar vergelijken of die vnaam geen value heeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:13:27
Quote Anchor link
je weet wat trim() doet?
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:13:39
Quote Anchor link
Ik heb even gekeken naar die switch, maar hoe zou ik dat ooit moeten doen met mijn ifjes?

Toevoeging op 13/10/2011 20:14:14:

niet precies, maar ben het al aant zoeken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:16:55
Quote Anchor link
Kijk eens naar php.net/switch, en probeer eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:18:21
Quote Anchor link
Ja ik ben aan het kijken, maar ik heb allemaal andere variabelen enzo.. dus ik snap het niet? Kan je een voorbeeld van mijn php geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:19:10
Quote Anchor link
Probeer eerst zelf eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:20:01
Quote Anchor link
Ja maar kijk, over staat dit:

switch ($i)

maar ik ehb allemaal verschillende vars


Toevoeging op 13/10/2011 20:31:18:

toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:31:34
Quote Anchor link
Dat is wel zo...

Nee, in zo'n geval heb je er niks aan.
Gewijzigd op 13/10/2011 20:33:19 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:32:51
Quote Anchor link
ik kom er echt niet uit.. ik ben steeds aan het kijken.
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.