Kan dit korter?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:23:03
Quote Anchor link
En dan gaat het voornamelijk over de if'jes.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

$vnaam = $_POST['voornaam'];
$anaam = $_POST['achternaam'];
$dag = $_POST['dag'];
$maand = $_POST['maand'];
$jaar = $_POST['jaar'];
$voetbal = $_POST['voetbal'];
$username =  $_POST['username'];
$trainer = $_POST['trainer'];
$club = $_POST['club'];

if(empty($vnaam))
{

    echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";    
}


elseif(empty($anaam))
{

    echo "U heeft geen achternaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($username))
{

    echo "U heeft geen gebruikersnaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


elseif(empty($trainer))
{

    echo "U heeft geen trainer ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
    echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}


else
{

    if($club == "kies")
    {

        echo "U heeft geen geldige club ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";    
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
    }


    else
    {
        echo "<fieldset style='width: 300px;'><legend>Controleer uw gegevens: </legend>";
        echo "Voornaam: " . $vnaam . "<br />";
        echo "Achternaam: " . $anaam . "<br />";
        echo "Geboortedatum: " . $dag . "-" . $maand . "-" . $jaar . "<br />";
        echo "Voetbal je? - ";    
        
        if($voetbal == "ja")
            {

                echo "Ja ik voetbal <br /><br />";
            }

            
        else
            {
                echo "Nee ik voetbal niet <br /><br />";    
            }

                
        echo "Gebruikersnaam: " . $username . "<br />";
        echo "Naam van de trainer: " . $trainer . "<br />";
        echo "Uw club: " . "<b>". $club ."</b><br />";
        echo "<input type='submit' name='submit' value='Bevestigen' />";
        echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
        echo "</fieldset>";
    }
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 13:26:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:38:44
Quote Anchor link
Ja, je kan de if-elseif-elseif-elseif-else sowieso vervangen door een switch(). En lijn 4 t/m 12 is onzin, waarom zou je alle waardes dubbel opslaan?

Onnodig geheugenverbruik van de server.

Lijn 55 t/m 63 kan met de shorthandmethode.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo (($voetbal=="ja")? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!");
?>

Je kan beter die string met "ja" laten vervallen. Met booleans werken in PHP (true/false) is een stuk makkelijker.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:45:45 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:45:26
Quote Anchor link
wat betekend dit dan exact?

(($voetbal)? "Ja, ik voetbal" : "Nee, ik voetbal niet!")
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:46:14
Quote Anchor link
((voorwaarde)? true: false )

Wat het verder doet, hetzelfde als lijn 55 t.m 63, maar dan veel korter.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:47:29 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:47:25
Quote Anchor link
Dus wat bedoel je met die voorwaarde en die true en false?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:50:55
Quote Anchor link
een if-statement begint toch met een voorwaarde, die true of false wordt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$iets
= "gaan"; // waarde toekennen aan $iets (definiëren genoemd)
if($iets=="gaan") { // voorwaarde
 echo "Het is 'gaan'"; // true / waar
} else { // anders..
echo "Nope, we mogen niet gaan"; // false / onwaar
}
?>


Mag jij raden of dit true of false wordt.
Gewijzigd op 13/10/2011 19:52:22 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:52:03
Quote Anchor link
En als het nu een if is met al die elseif enzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:53:58
Quote Anchor link
Dan is de shorthand niet functioneel. Die werkt alleen voor if-else.

Voor een elseif is de switch() handiger.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 19:54:36
Quote Anchor link
oke. dankje!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 19:56:46
Quote Anchor link
Nog een opmerking. empty is geen goede controle, gebruik liever een vergelijking met een lege string i.c.m. met trim(). Empty() geeft ook false als je bijv. 0 of null gebruikt als waarde.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:01:02
Quote Anchor link
Hoe zou die hier moeten dan?

if(trim($vnaam))
{
echo "U heeft geen voornaam ingevoerd, probeer het nog eens.<br />";
echo "<a href='index.php'><input type='submit' value='Opnieuw' /></a>";
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:07:38
Quote Anchor link
if(trim($_POST['vnaam']==""))

probeer dit eens, en vergeet $vnaam.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:08:34
Quote Anchor link
Dus dan gaat het zeg maar vergelijken of die vnaam geen value heeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:13:27
Quote Anchor link
je weet wat trim() doet?
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:13:39
Quote Anchor link
Ik heb even gekeken naar die switch, maar hoe zou ik dat ooit moeten doen met mijn ifjes?

Toevoeging op 13/10/2011 20:14:14:

niet precies, maar ben het al aant zoeken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:16:55
Quote Anchor link
Kijk eens naar php.net/switch, en probeer eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:18:21
Quote Anchor link
Ja ik ben aan het kijken, maar ik heb allemaal andere variabelen enzo.. dus ik snap het niet? Kan je een voorbeeld van mijn php geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:19:10
Quote Anchor link
Probeer eerst zelf eens wat.
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:20:01
Quote Anchor link
Ja maar kijk, over staat dit:

switch ($i)

maar ik ehb allemaal verschillende vars


Toevoeging op 13/10/2011 20:31:18:

toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2011 20:31:34
Quote Anchor link
Dat is wel zo...

Nee, in zo'n geval heb je er niks aan.
Gewijzigd op 13/10/2011 20:33:19 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

13/10/2011 20:32:51
Quote Anchor link
ik kom er echt niet uit.. ik ben steeds aan het kijken.
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.