Kleine toets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Voor school moet ik wat met PHP doen, maar ik snap er niet veel van.. Ik zal even de 2 opdrachten hier neerzetten

Opdracht 1:

Afbeelding

Het is een formulier waarmee een rit met het openbaar vervoer in Amsterdam kan worden berekend. Deze prijs is afhankelijk van de leeftijd en van het aantal zones van het rit. De prijs wordt als volgt berekend:

Personen jonger dan 4 jaar reizen gratis
Voor personen van 65 jaar of ouder wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.55 * ($aantalzones +1)

Voor alle overige personen wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.9 * ($aantalzones +1)


a. Maak dit HTML formulier. De waarden moeten gepost worden naar ritprijs.php (10 punten)

b Maak de applicatie af met het bestand ritprijs.php waarmee de juiste prijs van een rit wordt berekend (15 punten).

Opdracht 2:

Uit een klein onderzoek naar de leeftijden van reizigers zijn de volgende waarden naar voren gekomen:

12, 34, 22, 3, 18, 67, 2, 15, 33, 55, 11

a. Maak een .php programma waarin je eerst deze waarden in een array met de naam $leeftijden zet (8 punten)

b. Breid het programma daarna uit met een mogelijkheid om het aantal volwassenen (leeftijd groter of gelijk aan 18) te bepalen met behulp van: de array, een for-each statement en een if-statement (12 punten)

------------------------------------------------------------------------------

Dat is dus de bedoeling.. Ik hoef niet perse antwoorden ofzo (zou het niet erg vinden), maar hoe werken de statements die ik moet gebruiken? Hoe stuur je de PHP-gegevens door, en hoe haal je ze op andere pagina's op?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ane Lenstra
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:15:52
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/06/2008 09:09:00
Quote Anchor link
Ik zou beginnen met een select in je formulier waarin men de leeftijd kan kiezen.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 10:19:00
Quote Anchor link
Handig ja, maar dat snap ik ook nog wel.. HTML is niet moeilijk, PHP is ontzettend lastig als je er weinig van weet..
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

25/06/2008 10:23:00
Quote Anchor link
he die eerste opddracht had ik pas voor iemand anders gemaakt:

censuur:
Beetje jammer als je het allemaal voor zou kauwen. Heb het dus maar even weggehaald, stuur hem liever de kant op waar die heen moet, dan leert hij er ook van.


Het was voor iemands school.

mod_edit:Robert Deiman:
Wel jammer dat je nu iemand zijn schoolwerk in zijn geheel gaat zitten voorkouwen.. Ze moeten er ook wat van leren, dus in de juiste richting sturen is een betere optie!!


EDIT: Daar zit wat in!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joris van Rijn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/06/2008 10:25:00
Quote Anchor link
@Ane

Het formulier maken lukt wel, en een action toevoegen naar ritprijs.php lukt je ook vast wel. Het verwerken van je formulier kan je hier wel vinden:
http://phphulp.nl/php/tutorials/8/575/1487/


Voor de volgende opdracht krijg je een variabele die er zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sLeeftijden
= '12, 34, 22, 3, 18, 67, 2, 15, 33, 55, 11';
?>

Kijk voor het omzetten naar een array eens hier: explode

En voor de werking van de foreach
 
Wim Smit

Wim Smit

25/06/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Als je dit voor school moet doen, dan heb je toch lesstof over dit onderwerp gehad en zijn basis dingen als een array, een for-each statement en het doorsturen van gegevens via een formulier uitgelegd? Met de PHP handleiding erbij moet je er dan m.i. toch uit kunnen komen. Anders moet je je toch afvragen of je de juiste opleiding hebt gekozen...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/06/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Wim Smit schreef op 25.06.2008 10:27:
Als je dit voor school moet doen, dan heb je toch lesstof over dit onderwerp gehad en zijn basis dingen als een array, een for-each statement en het doorsturen van gegevens via een formulier uitgelegd? Met de PHP handleiding erbij moet je er dan m.i. toch uit kunnen komen. Anders moet je je toch afvragen of je de juiste opleiding hebt gekozen...


Precies, daarom heb ik ook aan joris gevraagd of hij niet meer wil voorkauwen, (pm) en Ane zelf een beetje de juiste richting op gestuurd, met de PHP handleiding. Moet hem toch wel lukken dacht ik zo.
 
Jelmer -

Jelmer -

25/06/2008 10:30:00
Quote Anchor link
http://www.i-cey.net/handleidingen/php-programmeren.php

Dat is op zich een goeie tutorial om te beginnen met programmeren. Helaas is hij niet helemaal af, en moet je teruggrijpen op andere tutorials om het formulier te verwerken.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

25/06/2008 10:38:00
Quote Anchor link
Nogmaals sorry.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/06/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Joris schreef op 25.06.2008 10:38:
Nogmaals sorry.

Geen probleem, excuus was niet nodig, maar moest gewoon even gezegd worden.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Allen dank! Het was ook niet de bedoeling om alles te laten doen, want daar leer je niks van. Had ook geen zin gehad, want de leraar wil dat ik het uit kan leggen. Maar met de info en links die ik hier heb gekregen, kan ik de toets denk ik wel maken. Ik zal het eens proberen! Nogmaals heel erg bedankt!
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 12:00:00
Quote Anchor link
Weet iemand toevallig ook hoe je in een tekstveld in kan stellen dat alleen cijfers kunnen worden ingevoerd?
 
Wim Smit

Wim Smit

25/06/2008 12:02:00
Quote Anchor link
Met wat javascript lukt dat vast, met google moet vast een kant en klaar scriptje te vinden zijn.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/06/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Of je controleert het pas als je het formulier post. Via ctype_digit bijv. ;-)
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 14:21:00
Quote Anchor link
Oke nu word het lastig!
Ik heb het formulier klaar, en ritprijs.php kan de gegevens uit form1.html halen

Quote:
Personen jonger dan 4 jaar reizen gratis
Voor personen van 65 jaar of ouder wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.55 * ($aantalzones +1)

Voor alle overige personen wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.9 * ($aantalzones +1)


Nu moet hij aan de hand van die gegevens de prijzen berekenen.

Met welke variabele kan ik dit het beste doen doen?
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

25/06/2008 14:24:00
Quote Anchor link
$i = 22;
$k = 3;
echo $i + $k;

Wat ik wil zeggen, je kan in php gewoon de rekenkundige operators gebruiken die je in het echte leven ook gebruikt
+, -, *, /
Wil je kwadraten, hogere machten, wortels, grotere machts wortels, gonio, ed gebruiken verwijs ik door naar de math pagina van php.net

Edit:

$aantalzones = 2;
$prijs1 = 0.55 * ($aantalzones +1);

$prijs2 = 0.9 * ($aantalzones +1);

echo 'Prijs 65+'.$prijs1.'<br />Prijs normaal:'.$prijs2
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Ooooow oke
Dus je wijst 22 aan "$i", om hem vervolgens in echo op te vragen en te gebruiken?

Ik ga eens even wat dingen proberen, bedankt!
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 14:59:00
Quote Anchor link
Ik heb nu voor ritprijs.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
///Het is een formulier waarmee een rit met het openbaar vervoer in Amsterdam kan worden berekend. Deze prijs is afhankelijk van de leeftijd en van het aantal zones van het rit. De prijs wordt als volgt berekend:

Personen jonger dan 4 jaar reizen gratis
Voor personen van 65 jaar of ouder wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.55 * ($aantalzones +1)

Voor alle overige personen wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.9 * ($aantalzones +1)



a.    Maak dit HTML formulier. De waarden moeten gepost worden naar ritprijs.php (10 punten)

b    Maak de applicatie af met het bestand ritprijs.php waarmee de juiste prijs van een rit wordt berekend (15 punten).
///

<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $aErrors = array();
    $aData = array();
    
    $aFormulierVelden = array('leeftijd', 'zones');
    foreach($aFormulierVelden as $sVeld)
    {

        if(isset($_POST[$sVeld]))
        {
    
            $sValue = trim($_POST[$sVeld]);
            
            $aData[$sVeld] = $sValue;
        }

        else
        {
            $aErrors[] = 'Het veld '.$sVeld.' is niet gepost!';
        }
    }

    
    if(empty($aErrors))
    {

        echo '<p>Je hebt ingevoerd:</p>';
        echo '<p>Leeftijd: '.$aData['leeftijd'].'<br />';
        echo 'Aantal zones: '.$aData['zones'].'</p>';
    }

    else
    
        header('Refresh: 3; url=form1.html');
        foreach($aErrors as $sError)
        {

            echo '<p style="color:red">'.$sError.'</p>';
        }
    }

else
{
    $aantalzones = $zones;
$prijs1 = 0.55 * ($aantalzones +1);
$prijs2 = 0.9 * ($aantalzones +1);
}
{

echo 'Prijs:'.$prijs2.';
echo '
Prijs 65+:'.$prijs1.';
}

?>


Hij (PHPDesigner) geeft echter bij de laatste echo constant foutmeldingen aan.. Iemand enig idee?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/06/2008 15:09:00
Quote Anchor link
Je sluit de echo niet af? Kijk maar eens naar de kleuren.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 15:15:00
Quote Anchor link
Mmm ik zie het..
Hoe sluit ik die echo af? Ik zie namelijk geen verschil ten opzichte van de andere echo's, die eerder in de code voorkomen
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/06/2008 15:17:00
Quote Anchor link
Ik wel. Je opent een echo met '. Dan sluit je hem om die variabele te plaatsen ('). En dan na de variabele open je hem weer ('). Datzelfde geldt overigens voor je tweede echo daar. Je opent 2x maar sluit maar 1x af ;-).
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.