Locale

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

17/06/2017 22:18:59
Quote Anchor link
Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum              = date("j F Y", strtotime($origineleDatum));


geeft me de volgende output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
25 June 2017


Engels dus. Hoe krijg ik dit in het Nederlands? Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:20:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2017 22:27:09
Quote Anchor link
Korte zoektocht op Google levert dit op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
setlocale(LC_TIME, 'nld_nld'); // Windows
setlocale(LC_TIME, 'nl_NL', 'nld_nld'); // Meerdere is mogelijk, voor het geval de eerste niet herkend wordt


Ik zou dan i.p.v. date() dan strftime() gebruiken.
Gewijzigd op 17/06/2017 22:28:17 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

17/06/2017 22:58:56
Quote Anchor link
Hoi Ariën, Bedankt voor de reactie.

En aan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum              = date("j F Y", strtotime($origineleDatum));

hoef ik niets te veranderen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2017 23:02:26
Quote Anchor link
Zoals ik zei moet je strftime gebruiken. Zie de link.
 
Donald Boers

Donald Boers

17/06/2017 23:30:21
Quote Anchor link
Hoi bedooel je zoiets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo strftime("j F Y", strtotime($origineleDatum));


Sorry voor de onwetendheid maar ik loop altijd te kl...en met datum en tijd
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

17/06/2017 23:35:29
Quote Anchor link
Heb je al naar de link gekeken die meerdere malen gepost is? Daar staat precies wat je zou moeten gebruiken. %e %B %Y lijkt het meest logisch.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2017 23:36:50
Quote Anchor link
Kijk even goed naar de datumformatteringstabel op die link. ;-)
 
Donald Boers

Donald Boers

17/06/2017 23:46:28
Quote Anchor link
Hoi. dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
string strftime ( string $format [, int $timestamp = time() ] )

is werkelijk abacadabra voor mij. Heb werkelijk geen idee waar ik mij variabele hier moet plaatsen
Gewijzigd op 17/06/2017 23:47:50 door Donald Boers
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/06/2017 00:17:26
Quote Anchor link
Domme suggestie, maar heb je ook al naar de voorbeelden gekeken die vermeld worden? Daarnaast: dit geeft gewoon de gebruikte functiesyntax as in strftime('jeformat', $jedatum).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2017 09:08:48
Quote Anchor link
Die code die je gaf Donald, dat is de syntax, en geen werkelijke code.
Het omschrijft hoe de functie uiteindelijk wordt opgeroepen.

Allereerst geeft het aan dat er een string uit de functie strftime() komt: Een stuk tekst dus.
Binnen de ( ) staan vervolgens de parameters die je kan meegeven. De eerste parameter is de 'format': Deze beschrijft het format waarin je de datum wilt tonen. Daarna volgt een optionele parameter, dit is te zien aan de brackets [ en ] en heet hier de timestamp. Deze functie verwacht een timestamp in PHP die je bijv, genereert met strtotime en aan 'int' te zien is dit een 'integer' (een getal). Dat is wat strtotime() in jouw eerdere code doet, het maakt van een string een integer.
Je kan deze parameter ook leeg laten, en dan krijg je de datum/tijd van het huidige moment.

Duidelijk zo?
Als je meer wilt weten over string, integers en andere vormen dat datatypes, lees dan deze manual eens door. Dit is een must voor een PHP-programmeur.

Verder is het altijd fijn op door te scrollen naar de 'examples' in de PHP manuals.
Ik heb het idee dat er gisteren ook een hoop op je af kwam bij de zoektocht, daarom adviseer ik altijd om; als het niet lukt; even een pauze te nemen, of de volgende dag weer verder te gaan. Dan ben je weer 'fris & fruitig' ;-)
Gewijzigd op 18/06/2017 09:17:25 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

18/06/2017 11:50:39
Quote Anchor link
Hoi Arien en Ben. De datum komt van een jQuery datepicker en heeft het volgende format mm/dd/yyyy

Dus in de controler heb ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum    = date("j F Y", strtotime($nwDatum));


en het volgende voor de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= strftime('j F Y', $datum); ?>

zoals ben aangaf maar dan krijg ik de volgende fout
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
A non well formed numeric value encountered


Dit zal misschien heel stom lijken maar ik heb werkelijk geen idee wat ik moet doen. Ik ben door die links heen gegaan op PHP net. maar het kwartje valt gewoon niet.
Gewijzigd op 18/06/2017 11:53:07 door Donald Boers
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/06/2017 11:52:19
Quote Anchor link
Heel verrassend. Je moet je date aanroep veranderen naar strftime, niet de output van date gebruiken in strftime.
 
Donald Boers

Donald Boers

18/06/2017 11:55:42
Quote Anchor link
Nu raak ik je kwijt Ben? Hoe bedoel je precies?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum    = strftime("j F Y", strtotime($nwDatum));


Bedoel je dit, en zo ja wat gebruik ik dan in mijn echo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2017 12:12:58
Quote Anchor link
Donald, heb je nou die formattabel op strftime al gezien? Want deze functie accepteert niet de 'j F Y'.
Gewijzigd op 18/06/2017 12:13:21 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

18/06/2017 12:26:06
Quote Anchor link
Hi Arien. Dat heb ik zojuist gedaan, en het nu als volgd aangepast in de view:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= strftime('%A %e %B', $datum) ?>


Maar ik blijf die fout krijgen. Kan wel janken hahaha
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2017 12:28:16
Quote Anchor link
Logisch, omdat strftime een timestamp verwacht. Dus een date() voeren helpt niet.
Die hele functie date() heb je imho niet eens nodig.
 
Donald Boers

Donald Boers

18/06/2017 12:33:01
Quote Anchor link
Hi Arien. Wat stuur ik dan naar de view? Gewoon de datum zoals ik het viea de POST in de controller binnen krijg, want die is zoals ik al aangaf in het volgende format:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mm/dd/yyyy

Dat is toch geen timestamp?

Sorry hoor ik snap deze materie gewoon niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2017 13:03:45
Quote Anchor link
Dat is een string, die voer je aan strtotime() en die maakt er een timestamp van. En die voer je aan je strftime().

Laat anders je relevante code eens zien die je nu hebt.
Gewijzigd op 18/06/2017 13:08:39 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

18/06/2017 13:11:02
Quote Anchor link
Hi Arien. wederom bedankt voor de reactie. Even voor alle duidelijkheid. Dus dit in de Controller:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$rDatum      = filter_input(INPUT_POST, 'datum', FILTER_SANITIZE_STRING);
$datum    = strtotime($rDatum);


en dit in de View

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= strftime('%a %e %B' , $datum) ?>


Edit: nee dat werk dus ook niet want nu geeft ie niets meer weer in de View. Bovenstaand is hoe de structuur nu is
Gewijzigd op 18/06/2017 13:16:57 door Donald Boers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2017 13:18:42
Quote Anchor link
Bedoel je met controller en view het MVC-pattern? Dan moet je wel $datum beschikbaar maken voor in je view.
 
Donald Boers

Donald Boers

18/06/2017 13:29:48
Quote Anchor link
Ja dat bedoel ik. Dit staat in de Controller:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$rDatum     = filter_input(INPUT_POST, 'datum', FILTER_SANITIZE_STRING);
$datum   = strtotime($nwDatum);


En ik maak em beschikbaar voor in de Vieuw op de volgende wijze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bericht = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


en dit staat dus in de View:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= strftime('%a %e %B' , $datum) ?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.