Loginscript werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:09:37
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een PHP/SQL login script. Nu heb ik mijn script die checkt of wachtwoord en login naam in de database staan. maar als ik het goede wachtwoord en loginnaam invoer krijg ik toch de error. Wie kan me helpen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
 require("config.php");

if(!$_GET['act']){
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if($_GET['act'] == "login"){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
if(mysql_num_rows($res) == 1){
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}
if(mysql_num_rows($res) <= 0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}}

?>
Gewijzigd op 07/02/2012 21:10:32 door Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:26:37
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:18:54
Quote Anchor link
Een paar dingen:

- niet controleren met !$_GET, maar met isset($_GET)
- geen foutafhandeling
- geen variabelen kopieren op regel 12 en 13
- niet selecteren met *
- sql injectie gevoelig
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:20:42
Quote Anchor link
als je nou doet


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (mysql_num_rows($res) == 0 ) {

echo "the username/password not found";

}


else {

/rest van code

}

?>


dus als je NIKS vind krijg je error, en anders ga je verder.. nu chek je het dubbelop en daar gaat ergens fout ( volgens mij )

nu doe je de hele tijd een IF zonder foutafhandeling dus je weet ook niet waarom het komt je doet gewoon alless zonder antwoord te krijgen,
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:22:00
Quote Anchor link
- niet action=$PHP_SELF , maar geef de url op
- maak van de if op regel 22 een else
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:23:16
Quote Anchor link
Heey Jeroen,

Bedankt voor je reactie. Heb de isset aangepast: if (isset($_GET['act'])) {
Wat bedoel je met geen foutafhandeling en geen variabele kopieren??
Waar moet ik dan mee selecteren? username, password??
Wat betreft sql injectie dat klopt, maar wil hem eerst draaiend hebben en dan die beveiliging er op.

Matthijs
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Nog iets, in je form zeg je method = post. Maar toch roep je alles aan met get, hoe kan dit?

Toevoeging op 07/02/2012 21:29:03:

Op regel 12 en 13 'kopieer' je de get in een andere variabelen. Zet deze gewoon direct waar je ze hebben wilt, ipv kopieren. O

Zoek hier in de tutorials eens naar hoe je sql bouwt, en hoe je dat afhandelt.

O ja, variabelen buiten qoutes
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:30:27
Quote Anchor link
@jeroen
de get gebruik ik voor de login.php?act=login e.d. de post is voor ($_POST['username']); of klopt dat zo niet??

Verder heb ik het script nu aangepast maar als ik het nu uitvoer krijg ik na te zijn ingelogd een witte pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
 require("config.php");

if (!isset($_GET['act'])) {
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if (isset($_GET['?act=login'])){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
$count = mysql_num_rows($res);
if($count==0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}
else{
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}}

?>
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:30:48
Quote Anchor link
jeroen bedoelt

als jij een taart naar iemands gezicht gooit , krijg je geen reactie of je het goed hebt gedaan of niet goed hebt gedaan. ( oftewel een fouthandeling )

dat doe je doormiddel van een IF / ELSE

dus IF (ik gooi een taart op zijn gezicht ){
echo "de man rent achter me aan";
}

else {

echo "de man blijft stilstaan";
}
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:33:45
Quote Anchor link
@reshadd

Oke, klopt inderdaad, heb ik nu opgelost

@jeroen

Als ik doe:
'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "('$_POST['username']')" AND password = "('$_POST['password']')" ';
Krijg ik een error, komt ik doe denk ik iets verkeerd met de quoute's maar weet niet wat.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:47:28
Quote Anchor link
Eerst, je krijgt een wite pagina omdat regel 10 niet klopt. Dit moet zijn $_GET['act'] == login

Ten tweede, haal altijd variabelen buiten quotes:
"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password = '" . $_POST['password'] . "'"

Toevoeging op 07/02/2012 21:48:49:

Verder is het natuurlijk slecht om wachtwoorden plain-text op te slaan, maar dat terzijde
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:51:46
Quote Anchor link
Heey Jongens,

Allemaal hartstikke bedankt, login doet het.
Wat betreft plain-text dat was puur omdat hij het niet deed dat ik de md5 had weggehaald.
Nog een 2e vraag wat kan ik nog doen om sql-injection tegen te gaan??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:54:44
Quote Anchor link
Alle gegevens die van de gebruiker komen mysql_real_escape_string() omheen zetten. Nogmaals, ik verwijs je naar de tutorials over sql en foutafhandeling hier op phphulp
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:56:26
Quote Anchor link
Misschien iets voor jou: Beginnersfouten tegengaan
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:56:29
Quote Anchor link
@jeroen

Oke, ga ik zeker even gebruiken, hartstikke bedankt voor alle hulp. Mag dit topic nog even open blijfen voor evt. vragen?
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:57:52
Quote Anchor link
Maak je daarover geen zorgen; topics worden nooit gesloten tenzij daar een goede reden voor is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:58:51
Quote Anchor link
@roel

Oke, je ziet op veel forums dat ze worden gesloten als alles is opgelost. Ga zeker het script van beginnersfouten doornemen. Bedankt
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:59:07
Quote Anchor link
als je md5 gebruikt bij het registreren dan moet je dit ook weer decoden als je inlogt in je mysql

dat doe je als volgt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password='".md5($_POST['password'])."'


?>
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2012 22:02:47
Quote Anchor link
@reshadd, ga aub eerst zelf leren voordat je antwoorden wilt geven! Want ook dit script is hackgevoelig door geen gebruik mysql_real_escape_string.
En een wachtwoord met alleen md5 is allang niet veilig meer. Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 22:03:01
Quote Anchor link
Zeg het dan wel goed reshadd. MD5 is niet te decoderen.
Je moet wanneer je inlogt het ingevoerde wachtwoord encoden en DIE vergelijken met een record uit de database.

Overigens is MD5 niet aan te raden voor wachtwoord hashes.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 22:10:43
Quote Anchor link
Overigens, wat is de beste manier om te cobtroleren of een form verzonden is?
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 22:13:54
Quote Anchor link
ehm Wouter J als je even alles zou lezen zou je niet gelijk een dom antwoord geven,

matthijs raad hem aan om zijn wachtwoorden te beveiligen, hij zegt dat hij de MD5 weg had gehaald omdat het niet werkte met inloggen, dus ik legde hem uit hoe dat kan, het ging om de MD5! dus ik snap niet waarom jij over de mysql_real_escape_string komt terwijl we het over de MD5 hebben?

en dat je md5 beter niet kan gebruiken dat snap ik ook wel maar het ging hier even om waarom zijn md5 het NIET deed en hoe het wel ZOU KUNNEN werken

@roel encoden thats what i ment maar ik gaf er een voorbeeld bij toch ;) dus als ik ipv encoden per ongeluk decoden zeg dan gaat de wereld er niet ten onder van kan iedereen overkomen als je van 7 uur tot nu aan het werk bent -_- maar ik zal er voortaan op letten
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.