Loginscript werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:09:37
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een PHP/SQL login script. Nu heb ik mijn script die checkt of wachtwoord en login naam in de database staan. maar als ik het goede wachtwoord en loginnaam invoer krijg ik toch de error. Wie kan me helpen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
 require("config.php");

if(!$_GET['act']){
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if($_GET['act'] == "login"){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
if(mysql_num_rows($res) == 1){
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}
if(mysql_num_rows($res) <= 0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}}

?>
Gewijzigd op 07/02/2012 21:10:32 door Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:07:39
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:18:54
Quote Anchor link
Een paar dingen:

- niet controleren met !$_GET, maar met isset($_GET)
- geen foutafhandeling
- geen variabelen kopieren op regel 12 en 13
- niet selecteren met *
- sql injectie gevoelig
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:20:42
Quote Anchor link
als je nou doet


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (mysql_num_rows($res) == 0 ) {

echo "the username/password not found";

}


else {

/rest van code

}

?>


dus als je NIKS vind krijg je error, en anders ga je verder.. nu chek je het dubbelop en daar gaat ergens fout ( volgens mij )

nu doe je de hele tijd een IF zonder foutafhandeling dus je weet ook niet waarom het komt je doet gewoon alless zonder antwoord te krijgen,
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:22:00
Quote Anchor link
- niet action=$PHP_SELF , maar geef de url op
- maak van de if op regel 22 een else
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:23:16
Quote Anchor link
Heey Jeroen,

Bedankt voor je reactie. Heb de isset aangepast: if (isset($_GET['act'])) {
Wat bedoel je met geen foutafhandeling en geen variabele kopieren??
Waar moet ik dan mee selecteren? username, password??
Wat betreft sql injectie dat klopt, maar wil hem eerst draaiend hebben en dan die beveiliging er op.

Matthijs
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Nog iets, in je form zeg je method = post. Maar toch roep je alles aan met get, hoe kan dit?

Toevoeging op 07/02/2012 21:29:03:

Op regel 12 en 13 'kopieer' je de get in een andere variabelen. Zet deze gewoon direct waar je ze hebben wilt, ipv kopieren. O

Zoek hier in de tutorials eens naar hoe je sql bouwt, en hoe je dat afhandelt.

O ja, variabelen buiten qoutes
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:30:27
Quote Anchor link
@jeroen
de get gebruik ik voor de login.php?act=login e.d. de post is voor ($_POST['username']); of klopt dat zo niet??

Verder heb ik het script nu aangepast maar als ik het nu uitvoer krijg ik na te zijn ingelogd een witte pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
 require("config.php");

if (!isset($_GET['act'])) {
  echo("<form method='POST' action='$PHP_SELF?act=login'>
 Username: <input type='text' name='username' /><br />
 Password: <input type='password' name='password' /><br />
 <input type='submit' value='Login!' />
 </form"
);
}
if (isset($_GET['?act=login'])){
 
$username = ($_POST['username']);
$password = ($_POST['password']);

$check =     'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "$username" AND password = "$password" ';
$res = mysql_query($check);
$count = mysql_num_rows($res);
if($count==0){
echo("The username/password was not found. $username $password");
}
else{
//The user had the correct login details
echo("You have been logged in.");
$_SESSION['loggedin'] = "true";
$_SESSION['username'] = $_POST['username'];
}}

?>
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:30:48
Quote Anchor link
jeroen bedoelt

als jij een taart naar iemands gezicht gooit , krijg je geen reactie of je het goed hebt gedaan of niet goed hebt gedaan. ( oftewel een fouthandeling )

dat doe je doormiddel van een IF / ELSE

dus IF (ik gooi een taart op zijn gezicht ){
echo "de man rent achter me aan";
}

else {

echo "de man blijft stilstaan";
}
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:33:45
Quote Anchor link
@reshadd

Oke, klopt inderdaad, heb ik nu opgelost

@jeroen

Als ik doe:
'SELECT * FROM project2_members WHERE username = "('$_POST['username']')" AND password = "('$_POST['password']')" ';
Krijg ik een error, komt ik doe denk ik iets verkeerd met de quoute's maar weet niet wat.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:47:28
Quote Anchor link
Eerst, je krijgt een wite pagina omdat regel 10 niet klopt. Dit moet zijn $_GET['act'] == login

Ten tweede, haal altijd variabelen buiten quotes:
"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password = '" . $_POST['password'] . "'"

Toevoeging op 07/02/2012 21:48:49:

Verder is het natuurlijk slecht om wachtwoorden plain-text op te slaan, maar dat terzijde
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:51:46
Quote Anchor link
Heey Jongens,

Allemaal hartstikke bedankt, login doet het.
Wat betreft plain-text dat was puur omdat hij het niet deed dat ik de md5 had weggehaald.
Nog een 2e vraag wat kan ik nog doen om sql-injection tegen te gaan??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 21:54:44
Quote Anchor link
Alle gegevens die van de gebruiker komen mysql_real_escape_string() omheen zetten. Nogmaals, ik verwijs je naar de tutorials over sql en foutafhandeling hier op phphulp
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:56:26
Quote Anchor link
Misschien iets voor jou: Beginnersfouten tegengaan
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:56:29
Quote Anchor link
@jeroen

Oke, ga ik zeker even gebruiken, hartstikke bedankt voor alle hulp. Mag dit topic nog even open blijfen voor evt. vragen?
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 21:57:52
Quote Anchor link
Maak je daarover geen zorgen; topics worden nooit gesloten tenzij daar een goede reden voor is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/02/2012 21:58:51
Quote Anchor link
@roel

Oke, je ziet op veel forums dat ze worden gesloten als alles is opgelost. Ga zeker het script van beginnersfouten doornemen. Bedankt
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 21:59:07
Quote Anchor link
als je md5 gebruikt bij het registreren dan moet je dit ook weer decoden als je inlogt in je mysql

dat doe je als volgt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

"SELECT * FROM project2_members WHERE username = '" . $_POST['username'] . "' AND password='".md5($_POST['password'])."'


?>
 
Wouter J

Wouter J

07/02/2012 22:02:47
Quote Anchor link
@reshadd, ga aub eerst zelf leren voordat je antwoorden wilt geven! Want ook dit script is hackgevoelig door geen gebruik mysql_real_escape_string.
En een wachtwoord met alleen md5 is allang niet veilig meer. Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.
 
Roel -

Roel -

07/02/2012 22:03:01
Quote Anchor link
Zeg het dan wel goed reshadd. MD5 is niet te decoderen.
Je moet wanneer je inlogt het ingevoerde wachtwoord encoden en DIE vergelijken met een record uit de database.

Overigens is MD5 niet aan te raden voor wachtwoord hashes.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

07/02/2012 22:10:43
Quote Anchor link
Overigens, wat is de beste manier om te cobtroleren of een form verzonden is?
 
Reshad F

Reshad F

07/02/2012 22:13:54
Quote Anchor link
ehm Wouter J als je even alles zou lezen zou je niet gelijk een dom antwoord geven,

matthijs raad hem aan om zijn wachtwoorden te beveiligen, hij zegt dat hij de MD5 weg had gehaald omdat het niet werkte met inloggen, dus ik legde hem uit hoe dat kan, het ging om de MD5! dus ik snap niet waarom jij over de mysql_real_escape_string komt terwijl we het over de MD5 hebben?

en dat je md5 beter niet kan gebruiken dat snap ik ook wel maar het ging hier even om waarom zijn md5 het NIET deed en hoe het wel ZOU KUNNEN werken

@roel encoden thats what i ment maar ik gaf er een voorbeeld bij toch ;) dus als ik ipv encoden per ongeluk decoden zeg dan gaat de wereld er niet ten onder van kan iedereen overkomen als je van 7 uur tot nu aan het werk bent -_- maar ik zal er voortaan op letten
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.