Mijn eerste OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 17:33:41
Quote Anchor link
Hallo Heren,

Ik ben vandaag begonnen met OOP, na een uurtje of 2 gewerkt te hebben aan een scriptje zou ik graag jullie commentaar/tips willen op mijn script, alvast bedankt.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include ('cache.class.php');

$cache = new Cache;
$cache->setCacheTime(10);

if ($cache->existCheck() && $cache->validCheck()) {
    include($cache->getCachefile());
    exit;
}

ob_start();
?>


<html>
<head>
Head.
</head>
<body>
</body>
</html>

<?php
$cache
->writeCache(ob_get_contents());
ob_end_flush();
?>


cache.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
class Cache {
    private $_cachefile;
    private $_cacheTime;
    
    //Cache will be made of the current file.
    public function __construct() {
        $this->_cachefile = 'cache' . $_SERVER['PHP_SELF'];
    }

    
    //Sets the lifetime of the cached file.
    public function setCacheTime($time) {
        $this->_cacheTime = $time;
    }

    
    //Returns the name of the cachefile.
    public function getCachefile() {
        return $this->_cachefile;
    }

    
    //Returns the name of the lifetime of the cached file.
    public function getCacheTime() {
        return $this->_cacheTime;
    }

    
    //Returns true cache is valid.
    public function validCheck() {
        if (time() - $this->_cacheTime < filemtime($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Returns true if file exists.
    public function existCheck() {
        if (file_exists($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Writes the cache to the file.
    public function writeCache($text) {
        if (empty($this->_cacheTime)) {
            echo '<br/><b>Error</b>: Function: "' . __FUNCTION__ . '" requires CacheTime, please set with function "setCacheTime"';
            exit;
        }

        $fp = fopen($this->getCachefile(), 'w');
        fwrite($fp, '<!--Cached ' . date("d-m-Y H:i:s",time()+3600) . '--> ' . $text);
        fclose($fp);
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:36:26
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 17:59:19
Quote Anchor link
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 21:34:21
Quote Anchor link
Wouter J op 01/02/2011 17:59:19:
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().

Bedankt voor je reactie, heb ik veel aan.

Nog andere mensen die er wat in zien ? :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 21:37:20
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 21:48:57
Quote Anchor link
En als je de OOP denkwijze wilt leren begrijpen, dat leg ik kort uit in dit topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/oop-login/75926/
 
Pim -

Pim -

01/02/2011 22:44:13
Quote Anchor link
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 22:49:33
Quote Anchor link
Pim - op 01/02/2011 22:44:13:
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.

Oke klinkt goed, het kwartje valt, maar ik snap het verschil tussen "::" en "->" nog niet helemaal, wanner gebruik je nu precies "::"?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.