Mijn eerste OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 17:33:41
Quote Anchor link
Hallo Heren,

Ik ben vandaag begonnen met OOP, na een uurtje of 2 gewerkt te hebben aan een scriptje zou ik graag jullie commentaar/tips willen op mijn script, alvast bedankt.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include ('cache.class.php');

$cache = new Cache;
$cache->setCacheTime(10);

if ($cache->existCheck() && $cache->validCheck()) {
    include($cache->getCachefile());
    exit;
}

ob_start();
?>


<html>
<head>
Head.
</head>
<body>
</body>
</html>

<?php
$cache
->writeCache(ob_get_contents());
ob_end_flush();
?>


cache.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
class Cache {
    private $_cachefile;
    private $_cacheTime;
    
    //Cache will be made of the current file.
    public function __construct() {
        $this->_cachefile = 'cache' . $_SERVER['PHP_SELF'];
    }

    
    //Sets the lifetime of the cached file.
    public function setCacheTime($time) {
        $this->_cacheTime = $time;
    }

    
    //Returns the name of the cachefile.
    public function getCachefile() {
        return $this->_cachefile;
    }

    
    //Returns the name of the lifetime of the cached file.
    public function getCacheTime() {
        return $this->_cacheTime;
    }

    
    //Returns true cache is valid.
    public function validCheck() {
        if (time() - $this->_cacheTime < filemtime($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Returns true if file exists.
    public function existCheck() {
        if (file_exists($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Writes the cache to the file.
    public function writeCache($text) {
        if (empty($this->_cacheTime)) {
            echo '<br/><b>Error</b>: Function: "' . __FUNCTION__ . '" requires CacheTime, please set with function "setCacheTime"';
            exit;
        }

        $fp = fopen($this->getCachefile(), 'w');
        fwrite($fp, '<!--Cached ' . date("d-m-Y H:i:s",time()+3600) . '--> ' . $text);
        fclose($fp);
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:46:50
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 17:59:19
Quote Anchor link
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 21:34:21
Quote Anchor link
Wouter J op 01/02/2011 17:59:19:
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().

Bedankt voor je reactie, heb ik veel aan.

Nog andere mensen die er wat in zien ? :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 21:37:20
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 21:48:57
Quote Anchor link
En als je de OOP denkwijze wilt leren begrijpen, dat leg ik kort uit in dit topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/oop-login/75926/
 
Pim -

Pim -

01/02/2011 22:44:13
Quote Anchor link
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 22:49:33
Quote Anchor link
Pim - op 01/02/2011 22:44:13:
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.

Oke klinkt goed, het kwartje valt, maar ik snap het verschil tussen "::" en "->" nog niet helemaal, wanner gebruik je nu precies "::"?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.