Mysqli error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 14:19:25
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een totale site gebrouwd met mysql coderingen, nu wilde ik kijken of ik het ook verbouwd kreeg naar mysqli , verschillende tuts gevolgd maar telkens krijg ik een error mischien ziet iemand een fout graag dan mededelen


PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in

$result = $mysqli->query("SELECT veld FROM users_profile WHERE user_id=" . $data['id'] . "");
$row = $result->fetch_assoc();
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 06:19:41
 
Benny Lava

Benny Lava

14/08/2011 14:23:56
Quote Anchor link
Ben je toevallig vergeten het MySQLi object aan te maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new MySQLi('host', 'username', 'password', 'database');
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 14:27:20
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om php.net eens te raadplegen?

$mysqli is geen object, het lijkt mij dan ook dat je in een voorgaande stap iets vergeet dan wel fout doet.

Je post nu alleen maar de regel waarop het fout loopt, maar dat is niet wat er verstaan wordt onder "post relevante code"
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 14:29:40
Quote Anchor link
uiteraard heb ik dit in mijn config staan

Toevoeging op 14/08/2011 14:34:18:

De reactie van Noppes Homeland slaat natuurlijk nergens op zo kan ik ook aan mijn postings komen.


Iemand anders wel een serieus andwoord ?
Gewijzigd op 14/08/2011 14:30:37 door Mike de jong
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 15:03:09
Quote Anchor link
Post dan eens meer relevante code, want je doet toch echt iets fout!!

Dus je moet niet klagen dat je terugverwezen wordt naar: http://www.php.net/mysqli

Blijkbaar ontbreekt er ook nog eens fatsoenlijke foutafhandeling.......
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:26:50
Quote Anchor link
foutafhandeling ontbreekt 100% niet.

In mijn config staat het volgende.

(config)
$mysqli = new mysqli('host', 'user', 'password', 'database');
if(mysqli_connect_errno())
{
trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
}

(script)
$result = $mysqli->query("SELECT veld FROM users_profile WHERE user_id=" . $data['id'] . "");
$row = $result->fetch_assoc();

{error)
PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/08/2011 16:38:50
Quote Anchor link
Waar en hoe wordt je config bestand geladen?
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:43:51
Quote Anchor link
Alles loopt via de index , in de index worden de scripts aangeroepen via ?p={scriptnaam}

In de index gebruik ik de volgende codering om de config te laten laden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if ( !@include('_config.php') )
{

    die('Fatal Error: Please contact admin if you keep getting this error.');
}

if ( defined('ON_INDEX') )
{

    redirect('./');
}

define('ON_INDEX', __FILE__);
?>


en dan in de desbetreffende scripts gebruik ik om de link te leggen via index

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if ( !defined('ON_INDEX') )
{

    header('Location:./');exit;
}

define('ON_PAGE', __FILE__);
if ( !USER_SESSION )
{

    redirect('./');
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 16:45:36
Quote Anchor link
Wel als je kiest voor object georienteerd dan is het wel zo handig alles op die wijze te doen.

En if(mysql_connect_errno()) geeft geen true/false terug dus kan je dat ook niet op deze manier uitschrijven

En laten we het er maar op houden dat het nog steeds geen correcte foutafhandeling is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
=
"SELECT veld
FROM    users_profile
WHERE user_id="
. $data['id'] . ""; // hier gaat ook wat fout

$result = $mysqli->query($sql); // waar is hier dan de foutafhandeling
// je fiets fvrolijk verder met

$row = $result->fetch_assoc();
?>


En je hebt nog steeds niet aangetoond dat je config op een of andere Post wijze geinclude hebt.

Not maar een keer dan verwijzen naar de handleiding van mysqli
http://www.php.net/mysqli
Gewijzigd op 14/08/2011 16:46:59 door Noppes Homeland
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 16:46:18
Quote Anchor link
Ik denk dat het bij de connect fout gaat. Het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($mysqli->connect_errno) {...


Je gebruikt dus object en procedural door elkaar.
Gewijzigd op 14/08/2011 16:49:21 door Eric Wagener
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:53:52
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 14/08/2011 16:45:36:
Wel als je kiest voor object georienteerd dan is het wel zo handig alles op die wijze te doen.

En if(mysql_connect_errno()) geeft geen true/false terug dus kan je dat ook niet op deze manier uitschrijven

En laten we het er maar op houden dat het nog steeds geen correcte foutafhandeling is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
=
"SELECT veld
FROM    users_profile
WHERE user_id="
. $data['id'] . ""; // hier gaat ook wat fout

$result = $mysqli->query($sql); // waar is hier dan de foutafhandeling
// je fiets fvrolijk verder met

$row = $result->fetch_assoc();
?>


En je hebt nog steeds niet aangetoond dat je config op een of andere Post wijze geinclude hebt.

Not maar een keer dan verwijzen naar de handleiding van mysqli
http://www.php.net/mysqli



Volgends mij moet je beter mijn bovenstaande reactie lezen er staat toch duidelijk hoe en wat ik alles laat lopen ook de config ;)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 16:54:22
Quote Anchor link
en dit soort zaken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ( !@include('_config.php') )
?>

moet je ook afleren

ook hier hetzelfde verhaal als bij de mysqli_connect_error
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:59:08
Quote Anchor link
Laat ik met 1 ding duidelijk zijn Noppes , ik moet helemaal niets , ik doe wat ik wil ik vraag enkelt wat de fout kan zijn , je moet niet denken dat je me de les kan lezen want ik heb veeeeel meer ervaring als je denkt...
Gelieve niet meer te reageren op mijn postings dit verkracht enkelt mijn posting....

Toevoeging op 14/08/2011 16:59:59:

Eric Wagener op 14/08/2011 16:46:18:
Ik denk dat het bij de connect fout gaat. Het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($mysqli->connect_errno) {...


Je gebruikt dus object en procedural door elkaar.


ik behoud nog steeds de zelfde error ondanks de aanpassing.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 17:24:01
Quote Anchor link
Probeer eerst eens alles in een bestand te zetten, ga dan per regel na of het resultaat is wat het moet zijn. Zo kun je stap voor stap kijken waar het fout gaat.
De include is inderdaad enigszins ongebruikelijk op die manier. Als je toch die() wil/moet gebruiken, dan kun je dat beter op de plek doen waar het nodig is (in de config zelf dus).

Noppes bedoeld het waarschijnlijk goed, maar het komt altijd enorm rottig zijn strot uit. Daarom negeren de meeste mensen hem ook.
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 17:28:34
Quote Anchor link
@Eric mooitje ivm Noppes :'-).

Ik zie wel niet in waarom die() nodig zou zijn. Volgens mij is een goede if-else(if) structuur in dit geval een bete oplossing. En natuurlijk, geen @include toestanden.
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 17:35:02
Quote Anchor link
De resultaten moeten natuurlijk kloppen anders werkt het met mysql_query ook niet , en dat doet het dus wel.

Wij hebben een goede if-else(if) structuur , enkelt ga ik niet mijn hele bestanden tonen dat schiet gewoon niet op.

De fout zit in de nieuwe mysqli , enkelt ziet niemand de fout blijkbaar.... want er word enkelt maar gepraat over dit niet goed dat niet goed , terwijl alles perfect werkt zonder enig memory load.

Dus graag het probleem waarom het niet werkt...
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 17:59:57
Quote Anchor link
Nou, blijf jij dan maar lekker zo die if elsjes definieren. Je komt er vanzelf nog wel een keer achter dat dat niet echt doordacht is.

maar nogmaals: http://www.php.net/mysqli

$mysqli is in jouw geval geen geldig mysqli object

En beschuldig ons niet van het feit dat wij de fout niet zien, we kunnen alleen hetgeen beoordelen wat jij ons hier toont.

Dus gaat zelf maar lekker opzoek met wat er met $mysqli allemaal wel in niet gebeurt tussen het connecten en de foutmelding.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 18:04:45
Quote Anchor link
Zo perfect werkt het nou ook weer niet, anders had je deze post niet geplaatst. Omdat de melding is dat er geen object is aangemaakt, moet het probleem daar ergens voor zitten. Om het duidelijk te krijgen waar het probleem precies zit, worden een aantal suggesties gedaan.
Check eerst eens of na het aanmaken van $mysqli het wel een object is: is_object($mysqli).
Als dat zo is, check dat dan nog eens voordat je er iets mee gaat doen.
 

14/08/2011 18:06:28
Quote Anchor link
Antwoord is heel simpel, je roept een methode aan zonder dat hij is gedeclareerd.
Dus je config wordt niet ingeladen.

Makkelijker zou zijn als je de relevante code hier toont, en niet alleen een paar kleine stukjes.
Gewijzigd op 14/08/2011 18:07:52 door
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 18:12:21
Quote Anchor link
Nog maar kleine aanpassing.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
require('_config.php'); //Als dit niet lukt, treed er fatal error op. Error mooier weergeven kan met eigen error handler
if(defined('ON_INDEX')) {
    redirect('./');
}
else {
    define('ON_INDEX', __FILE__);
}

?>
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 18:31:59
Quote Anchor link
Beste write down,

Het is grappig dat je mijn code aanpast enkelt heb ik daar niet om gevraagd.

het is heel simpel , als een website werkt op mysql_query met de huidige if else etc.

zal het natuurlijk met mysqli ook moeten kunnen gaan werken , het heeft er dus geen zak mee te maken kwa if else structuur of hoe de config word ingeladen (want dat wordt hij duidelijk met bijna 1 miljoen online leden)

Het is toch niet zo moeilijk om mij ipv te verwijzen naar een dom engels forum phpnet , of enkelt maar kritiek te leveren te helpen ?

Waar is de kwaliteit gebleven van phphulp ?

de bakker zegt ook niet ik heb liever dat je het zo en zo doet als je enkelt om een brood vraagt.


En als het dan zo moeilijk is om normaal andwoord te geven en hulp te bieden mag je dat ook zeggen hoor geen enkel probleem zoek ik gewoon een ander forum waar de kwaliteit beter is..
Gewijzigd op 14/08/2011 18:34:25 door Mike de jong
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.