optel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Samet

samet

07/10/2005 10:17:00
Quote Anchor link
ik heb een formulier waarbij ik een script nodig heb die de veldjes automatisch optelt.
kan iemand mij hiermee helpen...
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:18:25
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/10/2005 10:32:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Samet

samet

07/10/2005 10:46:00
Quote Anchor link
het ziet er zo ongeveer uit:

naam prijs aantal kosten

artikel 1: €1,30 ---2--- €2,60
artikel 2: €1,00 ---1--- €1,00
artikel 3: €1,00 ---4--- €4,00
artikel 4: €1,00 ---2--- €2,00

totaal: €9,60


dus als je invult hoeveel je van een artikel wilt dat het dan automatisch optelt hoeduur dat is en aan het einde het totale bedrag uitrekend
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:10:00
Quote Anchor link
Als je wilt dat het totaal uitgerekend wordt zodra een veld verandert, zul je dat client-side moeten doen, dus met JavaScript.

Als je het met PHP doet, kan dat pas nadat het formulier verzonden is, en dan is het eenvoudig een kwestie van alle kosten-velden bij elkaar optellen.

Je moet dus eerst beslissen welke methode je voorkeur heeft.
 
Samet

samet

07/10/2005 11:16:00
Quote Anchor link
dan lijkt javascript mij een beter idee enig idee hoe dat gaat?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:30:00
Quote Anchor link
Ik zal een voorbeeldpagina maken.
 
Samet

samet

07/10/2005 11:37:00
Quote Anchor link
bedankt:)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 12:13:00
Quote Anchor link
Op deze pagina staat een voorbeeld. Geef even een seintje als er dingen onduidelijk zijn. Veel code spreekt voor zich, maar ik weet niet hoe ver je bent met JavaScript ;-)
 
Jelmer -

Jelmer -

07/10/2005 12:30:00
Quote Anchor link
Zou je in plaats van eval() niet beter parseInt() kunnen gebruiken?
(just wondering ;) )
 
Samet

samet

07/10/2005 12:59:00
Quote Anchor link
sooooooooooooo bedankt maaaannnnn
echt vet precies wat ik zocht

hartelijk bedankt
 
Samet

samet

07/10/2005 13:09:00
Quote Anchor link
ik heb nog een probleem,

hij berekend het totale bedrag wel alleen berekend hij niet de prijs van dat artikel . dus als je invoert dat je 3 van 1,30 wil dan staat er nog steeds 2,60.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 14:07:00
Quote Anchor link
@Jelmer:
ja, of misschien beter parseFloat?

@samet:
ga ik straks nog even naar kijken. Ik heb eerst een andere klus. Check die pagina vanavond nog maar eens.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 14:23:00
Quote Anchor link
Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan!

aanpassingen aan het script:

1) subtotalen worden nu correct berekend
2) parseInt () en parseFloat (), in plaats van eval (), zoals Jelmer voorstelde
3) getallen rechts laten uitlijnen dmv toepassing multiple classes in CSS
4) tabvolgorde van velden "aantal" aangepast, zodat iemand gewoon met de tab-toets door de aantallen heen kan gaan

Edit: Een mogelijke uitbreiding zou zijn, dat het script zelf kijkt hoeveel rijen er in de tabel staan. Nu is het een statisch script dat uitgaat van vier rijen.
Gewijzigd op 07/10/2005 14:25:00 door Jan Koehoorn
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

07/10/2005 19:34:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dit toch ook gewoon in php?
Is er een reden om dit zo op te lossen?

Groet, lissy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 19:39:00
Quote Anchor link
lissy:
Volgens mij kan dit toch ook gewoon in php?
Is er een reden om dit zo op te lossen?

Groet, lissy


Hoi Lissy,

jazeker is er een reden om het zo te doen, en een heel goeie! Met JavaScript kun je de velden aanpassen zonder dat de pagina opnieuw hoeft in te laden. Alles gebeurt op de computer van de bezoeker van de site, vandaar de term client-side.

Als je het in PHP zou doen, zou het zo gaan:

1) de bezoeker haalt de pagina op
2) de bezoeker verandert iets in een van de velden en de informatie wordt naar de server gestuurd
3) PHP verwerkt de pagina en rekent alle waarden uit
4) de pagina wordt teruggestuurd naar de client en het scherm wordt opnieuw geladen

punt 2 t/m 4 worden elke keer doorlopen als de bezoeker een veldje verandert. Dus als hij bij elk van de vier artikelen het aantal verandert, moet de pagina 4 keer opnieuw ingeladen worden.

Dat is dus nogal wat traffic en met JavaScript is dat niet nodig.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

07/10/2005 20:48:00
Quote Anchor link
Jij bent echt te goed voor deze wereld Jan...
Voor bijna iedere vraag maak je een voorbeeldscript :-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 21:18:00
Quote Anchor link
Hoi Willem-Jan,

dankjewel!

Ik vind programmeren te gek en dingen uitleggen vind ik ook heel leuk. En ik kan me de tijd nog goed herinneren dat ik zelf heb leren programmeren en toen was ik ook altijd blij als iemand de moeite nam om het uit te leggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2005 21:33:00
Quote Anchor link
@Willem-Jan: Ik ben het helemaal met je eens....

@Jan: Ja, het kan soms heel donker zijn.... Ik ben het ook roerend met jou eens.

PS Saaie post eigenlijk van mij.;-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 21:54:00
Quote Anchor link
@ SanThe: cker niet saai!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/10/2005 09:56:00
Quote Anchor link
Jan:
Als je het in PHP zou doen, zou het zo gaan:

1) de bezoeker haalt de pagina op
2) de bezoeker verandert iets in een van de velden en de informatie wordt naar de server gestuurd
3) PHP verwerkt de pagina en rekent alle waarden uit
4) de pagina wordt teruggestuurd naar de client en het scherm wordt opnieuw geladen

punt 2 t/m 4 worden elke keer doorlopen als de bezoeker een veldje verandert. Dus als hij bij elk van de vier artikelen het aantal verandert, moet de pagina 4 keer opnieuw ingeladen worden.

Dat is dus nogal wat traffic en met JavaScript is dat niet nodig.
Dat ligt er natuurlijk helemaal aan hoe je het doet.

Je kan het ook zonder al die formulier velden doen... Geef gewoon in tekst een omschrijving, in een formulierveld het aantal, en weer in tekst een door PHP uitgerekend totaal.

Vervolgens geef je de gebruiker de mogelijkheid om alle velden te veranderen (de aantallen dus) en zet je onderop een knop 'Ververs'.

Dan ga je naar een andere pagina waar je de vars (makkelijkste zijn dan sessie vars) opnieuw neergooit en dan laat je het hele boeltje weer zien.

(in de sessie vars zit dan alleen het productnummer en het aantal ofzo, de rest kan je altijd uit de DB blijven halen).

Maar het is maar net hoe je het fijnste vindt...

Elwin
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2005 10:30:00
Quote Anchor link
Klopt, dat kan ook. Maar dan moet iemand toch het hele formulier invullen en een submit doen om het resultaat te kunnen bekijken.

Deze oplossing werkt gebruiksvriendelijker, want zodra iemand één getalletje verandert, krijgt hij het resultaat gepresenteerd.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.