optel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Samet

samet

07/10/2005 10:17:00
Quote Anchor link
ik heb een formulier waarbij ik een script nodig heb die de veldjes automatisch optelt.
kan iemand mij hiermee helpen...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:27:00
 
Erik Rijk

Erik Rijk

07/10/2005 10:32:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je?
 
Samet

samet

07/10/2005 10:46:00
Quote Anchor link
het ziet er zo ongeveer uit:

naam prijs aantal kosten

artikel 1: €1,30 ---2--- €2,60
artikel 2: €1,00 ---1--- €1,00
artikel 3: €1,00 ---4--- €4,00
artikel 4: €1,00 ---2--- €2,00

totaal: €9,60


dus als je invult hoeveel je van een artikel wilt dat het dan automatisch optelt hoeduur dat is en aan het einde het totale bedrag uitrekend
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:10:00
Quote Anchor link
Als je wilt dat het totaal uitgerekend wordt zodra een veld verandert, zul je dat client-side moeten doen, dus met JavaScript.

Als je het met PHP doet, kan dat pas nadat het formulier verzonden is, en dan is het eenvoudig een kwestie van alle kosten-velden bij elkaar optellen.

Je moet dus eerst beslissen welke methode je voorkeur heeft.
 
Samet

samet

07/10/2005 11:16:00
Quote Anchor link
dan lijkt javascript mij een beter idee enig idee hoe dat gaat?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:30:00
Quote Anchor link
Ik zal een voorbeeldpagina maken.
 
Samet

samet

07/10/2005 11:37:00
Quote Anchor link
bedankt:)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 12:13:00
Quote Anchor link
Op deze pagina staat een voorbeeld. Geef even een seintje als er dingen onduidelijk zijn. Veel code spreekt voor zich, maar ik weet niet hoe ver je bent met JavaScript ;-)
 
Jelmer -

Jelmer -

07/10/2005 12:30:00
Quote Anchor link
Zou je in plaats van eval() niet beter parseInt() kunnen gebruiken?
(just wondering ;) )
 
Samet

samet

07/10/2005 12:59:00
Quote Anchor link
sooooooooooooo bedankt maaaannnnn
echt vet precies wat ik zocht

hartelijk bedankt
 
Samet

samet

07/10/2005 13:09:00
Quote Anchor link
ik heb nog een probleem,

hij berekend het totale bedrag wel alleen berekend hij niet de prijs van dat artikel . dus als je invoert dat je 3 van 1,30 wil dan staat er nog steeds 2,60.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 14:07:00
Quote Anchor link
@Jelmer:
ja, of misschien beter parseFloat?

@samet:
ga ik straks nog even naar kijken. Ik heb eerst een andere klus. Check die pagina vanavond nog maar eens.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 14:23:00
Quote Anchor link
Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan!

aanpassingen aan het script:

1) subtotalen worden nu correct berekend
2) parseInt () en parseFloat (), in plaats van eval (), zoals Jelmer voorstelde
3) getallen rechts laten uitlijnen dmv toepassing multiple classes in CSS
4) tabvolgorde van velden "aantal" aangepast, zodat iemand gewoon met de tab-toets door de aantallen heen kan gaan

Edit: Een mogelijke uitbreiding zou zijn, dat het script zelf kijkt hoeveel rijen er in de tabel staan. Nu is het een statisch script dat uitgaat van vier rijen.
Gewijzigd op 07/10/2005 14:25:00 door Jan Koehoorn
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

07/10/2005 19:34:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dit toch ook gewoon in php?
Is er een reden om dit zo op te lossen?

Groet, lissy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 19:39:00
Quote Anchor link
lissy:
Volgens mij kan dit toch ook gewoon in php?
Is er een reden om dit zo op te lossen?

Groet, lissy


Hoi Lissy,

jazeker is er een reden om het zo te doen, en een heel goeie! Met JavaScript kun je de velden aanpassen zonder dat de pagina opnieuw hoeft in te laden. Alles gebeurt op de computer van de bezoeker van de site, vandaar de term client-side.

Als je het in PHP zou doen, zou het zo gaan:

1) de bezoeker haalt de pagina op
2) de bezoeker verandert iets in een van de velden en de informatie wordt naar de server gestuurd
3) PHP verwerkt de pagina en rekent alle waarden uit
4) de pagina wordt teruggestuurd naar de client en het scherm wordt opnieuw geladen

punt 2 t/m 4 worden elke keer doorlopen als de bezoeker een veldje verandert. Dus als hij bij elk van de vier artikelen het aantal verandert, moet de pagina 4 keer opnieuw ingeladen worden.

Dat is dus nogal wat traffic en met JavaScript is dat niet nodig.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

07/10/2005 20:48:00
Quote Anchor link
Jij bent echt te goed voor deze wereld Jan...
Voor bijna iedere vraag maak je een voorbeeldscript :-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 21:18:00
Quote Anchor link
Hoi Willem-Jan,

dankjewel!

Ik vind programmeren te gek en dingen uitleggen vind ik ook heel leuk. En ik kan me de tijd nog goed herinneren dat ik zelf heb leren programmeren en toen was ik ook altijd blij als iemand de moeite nam om het uit te leggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2005 21:33:00
Quote Anchor link
@Willem-Jan: Ik ben het helemaal met je eens....

@Jan: Ja, het kan soms heel donker zijn.... Ik ben het ook roerend met jou eens.

PS Saaie post eigenlijk van mij.;-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 21:54:00
Quote Anchor link
@ SanThe: cker niet saai!
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/10/2005 09:56:00
Quote Anchor link
Jan:
Als je het in PHP zou doen, zou het zo gaan:

1) de bezoeker haalt de pagina op
2) de bezoeker verandert iets in een van de velden en de informatie wordt naar de server gestuurd
3) PHP verwerkt de pagina en rekent alle waarden uit
4) de pagina wordt teruggestuurd naar de client en het scherm wordt opnieuw geladen

punt 2 t/m 4 worden elke keer doorlopen als de bezoeker een veldje verandert. Dus als hij bij elk van de vier artikelen het aantal verandert, moet de pagina 4 keer opnieuw ingeladen worden.

Dat is dus nogal wat traffic en met JavaScript is dat niet nodig.
Dat ligt er natuurlijk helemaal aan hoe je het doet.

Je kan het ook zonder al die formulier velden doen... Geef gewoon in tekst een omschrijving, in een formulierveld het aantal, en weer in tekst een door PHP uitgerekend totaal.

Vervolgens geef je de gebruiker de mogelijkheid om alle velden te veranderen (de aantallen dus) en zet je onderop een knop 'Ververs'.

Dan ga je naar een andere pagina waar je de vars (makkelijkste zijn dan sessie vars) opnieuw neergooit en dan laat je het hele boeltje weer zien.

(in de sessie vars zit dan alleen het productnummer en het aantal ofzo, de rest kan je altijd uit de DB blijven halen).

Maar het is maar net hoe je het fijnste vindt...

Elwin
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/10/2005 10:30:00
Quote Anchor link
Klopt, dat kan ook. Maar dan moet iemand toch het hele formulier invullen en een submit doen om het resultaat te kunnen bekijken.

Deze oplossing werkt gebruiksvriendelijker, want zodra iemand één getalletje verandert, krijgt hij het resultaat gepresenteerd.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.