Pagina tegelijkertijd bezoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:35:32
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een systeem waarin meerdere gebruikers aan een draaiboek met daarin onderwerpen kunnen werken.
Nu is het niet de bedoeling dat als iemand in een onderwerp aan het werken is, iemand anders het onderwerp tegelijkertijd bewerkt.
Dan zou informatie verloren kunnen gaan.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat maar een iemand tegelijkertijd een pagina (met daarin het formulier) kan bezoeken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:43:22
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2016 17:04:10
Quote Anchor link
Bijhouden welke pagina is opgevraagd en als iemand anders die pagina op wil vragen binnen x-tijd dan blokkeren met een melding. Als degene die bewerkt kiest voor opslaan, dan de blokkade opheffen.

Vragen zijn wel: hoe lang kan/mag iemand aan een onderwerp werken? Stel je hier een max aan? Want wat als iemand, om welke reden ook, wel een pagina opvraagt, maar daarna de browser afsluit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2016 17:37:15
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk in plaats van updaten de nieuwe INSERTEN. En als de begintijd die je bij het open eerst opslaat, bij het submitten niet meer de nieuwste is (iemand wad jou dus voor met wijzigen) kan je een formulier tonen die beide versies kan zien en de verschillen.

Net als bij een Wikipagina dus.
Gewijzigd op 10/01/2016 17:38:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/01/2016 19:37:47
Quote Anchor link
Of beide: vergrendelingsmechanisme èn versiebeheer. Volgens mij valt dit onder workflow.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 16:21:25
Quote Anchor link
Obelix en Idefix, lijkt me een prima oplossing.
Maar de vraag blijft: hoe maak ik zoiets met php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 16:29:00
Quote Anchor link
Ik zou zelf niet een bericht gaan locken. Maar wel gebruik maken van een INSERT-query om steeds de wijziging mee op te slaan. Zoals ik al zei kan je bij het openen van de bewerkpagina de huidige datum opslaan. En bij het versturen kijken of deze datum de nieuwste is. Als dit niet zo is, dan is iemand je voor gegaan.

Eventueel kan je in dat geval kan je met dit script: van beide versies de verschillen tonen:
http://code.stephenmorley.org/php/diff-implementation/
Gewijzigd op 11/01/2016 16:30:13 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 16:55:44
Quote Anchor link
@Ariën, maar dat is wat Daan wil.

Dit zou je kunnen bereiken door bij de resource wat extra informatie op te slaan:
- het user id van de eerste persoon die het formulier van deze resource bezoekt
- het tijdstip waarop dit gebeurt

Als iemand de resource inhoudelijk wil wijzigen (de persoon klikt op een edit-icoon o.i.d.) wordt eerst gekeken of iemand die al in gebruik heeft (en mogelijk hoe lang). Is er niemand bezig dan "claimt" deze gebruiker de resource. Indien dit wel het geval is toon je een melding.

Vervolgens heb je verschillende strategieën voor het weer vrijgeven van de resource:
- een timeout (maar dan heb je nog steeds kans op dataverlies), je zou evt nog een bevestiging in kunnen bouwen en kunnen controleren of de desbetreffende gebruiker "online" is om de kans dat je werk overschrijft te verkleinen
- het handmatig vrijgeven wanneer je klaar bent

Het is waarschijnlijk wel handiger wanneer niet iedereen op hetzelfde moment bezig is in 1 document. Je zou ook kunnen nadenken over alternatieve oplossingen.
Gewijzigd op 11/01/2016 16:57:52 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 17:18:35
Quote Anchor link
De vraag is of locken wel gewenst is? Het klinkt erg veilig, maar is het ook gebruiksvriendelijk?
Conflicten tussen twee versies kan je prima herkennen met mijn aangedragen oplossing, en er gaat gaan fysieke data verloren. En een extra voordeel: Je hebt een perfecte geschiedenis om op terug te vallen als je een aanpassing van iemand wilt undo'en.

Feitelijk spreek je dan gewoon van een vereenvoudigd versiebeheer systeem.
Gewijzigd op 11/01/2016 17:19:02 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 11:21:10
Quote Anchor link
Ik zou het toch fijn vinden om te locken.
Alleen de vraag is: hoe unlock je als iemand het browser afsluit.
Voor de rest denk ik dat ik met php-sessies kan werken?
Heeft iemand misschien een aardig voorbeeld? Of opzetje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 11:47:40
Quote Anchor link
Je kan met een regelmatige AJAX request kijken of iemand zich nog op die pagina bevindt. En zo niet, dan geef je hem vrij.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 13:33:39
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeld(link) Ariën? Want ik heb geen idee hoe ik zoiets kan maken....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:45:38
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/jquery/ajax_ajax.asp

Hiermee kan je een AJAX-request uitvoeren. Deze voer je regelmatig uit met setInterval, bijv.elke 30 sec.
Hierin geef je de userID mee van diegene die hem bewerkt, en de huidige tijd en datum.

Als deze bij het openen van het wijzigingsformulier jonger dan +/- 1 minuut is, dan wordt er aan gewerkt en geef je een foutmelding.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 15:19:13
Quote Anchor link
Als je grotere artikelen aan het schrijven bent submit je lang niet zo vaak / zo snel teksten. Wat je ook zou kunnen doen is een soort van crontaak inroosteren voor het vrijgeven van de lock, en elke keer als iemand een wijziging doet schuif je deze een uur verder in de tijd. Je zult ook enigszins met inactiviteit van een gebruiker en/of sessie-timeouts rekening moeten houden en misschien is het doorstarten van sessies wel naadloos in het systeem geïntegreerd dus enkel een sessie-timeout zegt ook lang niet alles.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 16:07:09
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeldregel Ariën?
Ik bekijk je voorbeeld, maar heb nog nooit gewerkt met AJAX... Ik heb geen idee hoe ik er elke 30 seconden voor kan zorgen dat er een SQL-update wordt uitgevoerd...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 16:20:46
Quote Anchor link
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
Gewijzigd op 12/01/2016 16:21:30 door - Ariën -
 
Anton Fgtfgtfgt

Anton Fgtfgtfgt

12/01/2016 17:35:39
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2016 16:20:46:
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});


Je vergeet hier wel de loadData() functie aan te roepen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 17:47:24
Quote Anchor link
Goed gezien, hoewel ik had het al wel duidelijk gemaakt in mijn post.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:13:26
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar het werkt niet... Iemand enig idee?

pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$itemID
= '5';
?>


<script>
            $(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'<? echo $itemID; ?>':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
</script>


shared/blocktime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(isset($_POST['itemID'])){
$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:16:34
Quote Anchor link
Je roept de loadData() functie nergens aan.
<? - shorttags zijn niet meer toegestaan.
Je mist een connectie met MySQL.
De foutafhandeling mist.

PS: Stap liever over op de MySQLi functies of PDO. De mysql-functies gaan er in PHP uit.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:19:53
Quote Anchor link
De connectie met mysql heb ik ondertussen toegevoegd.
Hoe roep ik dan de loadData() aan? En welke foutafhandeling mist?
En moet <script> in de head of mag het ook in de body?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:24:48
Quote Anchor link
Bedenk eerst een welke data je mee wilt sturen in je POST-request naar blocktime.php.

De userID en de ItemID lijken me het interessants, evenals de huidige datum: 2016-01-12 18:23:00.
Deze data moet je in de loadData functie aanroepen, en verwerk je dus in de data-event van je $.ajax() functie.

Verder kan je PHP-variabelen niet direct in JavaScript gebruiken. Je moet ze uiteraard eerst echo'en. PHp draait op de server, en JavaScript bij de client.
Gewijzigd op 12/01/2016 18:30:36 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.