Pagina tegelijkertijd bezoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:35:32
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een systeem waarin meerdere gebruikers aan een draaiboek met daarin onderwerpen kunnen werken.
Nu is het niet de bedoeling dat als iemand in een onderwerp aan het werken is, iemand anders het onderwerp tegelijkertijd bewerkt.
Dan zou informatie verloren kunnen gaan.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat maar een iemand tegelijkertijd een pagina (met daarin het formulier) kan bezoeken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:22:45
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2016 17:04:10
Quote Anchor link
Bijhouden welke pagina is opgevraagd en als iemand anders die pagina op wil vragen binnen x-tijd dan blokkeren met een melding. Als degene die bewerkt kiest voor opslaan, dan de blokkade opheffen.

Vragen zijn wel: hoe lang kan/mag iemand aan een onderwerp werken? Stel je hier een max aan? Want wat als iemand, om welke reden ook, wel een pagina opvraagt, maar daarna de browser afsluit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2016 17:37:15
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk in plaats van updaten de nieuwe INSERTEN. En als de begintijd die je bij het open eerst opslaat, bij het submitten niet meer de nieuwste is (iemand wad jou dus voor met wijzigen) kan je een formulier tonen die beide versies kan zien en de verschillen.

Net als bij een Wikipagina dus.
Gewijzigd op 10/01/2016 17:38:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/01/2016 19:37:47
Quote Anchor link
Of beide: vergrendelingsmechanisme èn versiebeheer. Volgens mij valt dit onder workflow.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 16:21:25
Quote Anchor link
Obelix en Idefix, lijkt me een prima oplossing.
Maar de vraag blijft: hoe maak ik zoiets met php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 16:29:00
Quote Anchor link
Ik zou zelf niet een bericht gaan locken. Maar wel gebruik maken van een INSERT-query om steeds de wijziging mee op te slaan. Zoals ik al zei kan je bij het openen van de bewerkpagina de huidige datum opslaan. En bij het versturen kijken of deze datum de nieuwste is. Als dit niet zo is, dan is iemand je voor gegaan.

Eventueel kan je in dat geval kan je met dit script: van beide versies de verschillen tonen:
http://code.stephenmorley.org/php/diff-implementation/
Gewijzigd op 11/01/2016 16:30:13 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 16:55:44
Quote Anchor link
@Ariën, maar dat is wat Daan wil.

Dit zou je kunnen bereiken door bij de resource wat extra informatie op te slaan:
- het user id van de eerste persoon die het formulier van deze resource bezoekt
- het tijdstip waarop dit gebeurt

Als iemand de resource inhoudelijk wil wijzigen (de persoon klikt op een edit-icoon o.i.d.) wordt eerst gekeken of iemand die al in gebruik heeft (en mogelijk hoe lang). Is er niemand bezig dan "claimt" deze gebruiker de resource. Indien dit wel het geval is toon je een melding.

Vervolgens heb je verschillende strategieën voor het weer vrijgeven van de resource:
- een timeout (maar dan heb je nog steeds kans op dataverlies), je zou evt nog een bevestiging in kunnen bouwen en kunnen controleren of de desbetreffende gebruiker "online" is om de kans dat je werk overschrijft te verkleinen
- het handmatig vrijgeven wanneer je klaar bent

Het is waarschijnlijk wel handiger wanneer niet iedereen op hetzelfde moment bezig is in 1 document. Je zou ook kunnen nadenken over alternatieve oplossingen.
Gewijzigd op 11/01/2016 16:57:52 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 17:18:35
Quote Anchor link
De vraag is of locken wel gewenst is? Het klinkt erg veilig, maar is het ook gebruiksvriendelijk?
Conflicten tussen twee versies kan je prima herkennen met mijn aangedragen oplossing, en er gaat gaan fysieke data verloren. En een extra voordeel: Je hebt een perfecte geschiedenis om op terug te vallen als je een aanpassing van iemand wilt undo'en.

Feitelijk spreek je dan gewoon van een vereenvoudigd versiebeheer systeem.
Gewijzigd op 11/01/2016 17:19:02 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 11:21:10
Quote Anchor link
Ik zou het toch fijn vinden om te locken.
Alleen de vraag is: hoe unlock je als iemand het browser afsluit.
Voor de rest denk ik dat ik met php-sessies kan werken?
Heeft iemand misschien een aardig voorbeeld? Of opzetje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 11:47:40
Quote Anchor link
Je kan met een regelmatige AJAX request kijken of iemand zich nog op die pagina bevindt. En zo niet, dan geef je hem vrij.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 13:33:39
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeld(link) Ariën? Want ik heb geen idee hoe ik zoiets kan maken....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:45:38
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/jquery/ajax_ajax.asp

Hiermee kan je een AJAX-request uitvoeren. Deze voer je regelmatig uit met setInterval, bijv.elke 30 sec.
Hierin geef je de userID mee van diegene die hem bewerkt, en de huidige tijd en datum.

Als deze bij het openen van het wijzigingsformulier jonger dan +/- 1 minuut is, dan wordt er aan gewerkt en geef je een foutmelding.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 15:19:13
Quote Anchor link
Als je grotere artikelen aan het schrijven bent submit je lang niet zo vaak / zo snel teksten. Wat je ook zou kunnen doen is een soort van crontaak inroosteren voor het vrijgeven van de lock, en elke keer als iemand een wijziging doet schuif je deze een uur verder in de tijd. Je zult ook enigszins met inactiviteit van een gebruiker en/of sessie-timeouts rekening moeten houden en misschien is het doorstarten van sessies wel naadloos in het systeem geïntegreerd dus enkel een sessie-timeout zegt ook lang niet alles.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 16:07:09
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeldregel Ariën?
Ik bekijk je voorbeeld, maar heb nog nooit gewerkt met AJAX... Ik heb geen idee hoe ik er elke 30 seconden voor kan zorgen dat er een SQL-update wordt uitgevoerd...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 16:20:46
Quote Anchor link
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
Gewijzigd op 12/01/2016 16:21:30 door - Ariën -
 
Anton Fgtfgtfgt

Anton Fgtfgtfgt

12/01/2016 17:35:39
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2016 16:20:46:
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});


Je vergeet hier wel de loadData() functie aan te roepen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 17:47:24
Quote Anchor link
Goed gezien, hoewel ik had het al wel duidelijk gemaakt in mijn post.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:13:26
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar het werkt niet... Iemand enig idee?

pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$itemID
= '5';
?>


<script>
            $(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'<? echo $itemID; ?>':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
</script>


shared/blocktime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(isset($_POST['itemID'])){
$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:16:34
Quote Anchor link
Je roept de loadData() functie nergens aan.
<? - shorttags zijn niet meer toegestaan.
Je mist een connectie met MySQL.
De foutafhandeling mist.

PS: Stap liever over op de MySQLi functies of PDO. De mysql-functies gaan er in PHP uit.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:19:53
Quote Anchor link
De connectie met mysql heb ik ondertussen toegevoegd.
Hoe roep ik dan de loadData() aan? En welke foutafhandeling mist?
En moet <script> in de head of mag het ook in de body?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:24:48
Quote Anchor link
Bedenk eerst een welke data je mee wilt sturen in je POST-request naar blocktime.php.

De userID en de ItemID lijken me het interessants, evenals de huidige datum: 2016-01-12 18:23:00.
Deze data moet je in de loadData functie aanroepen, en verwerk je dus in de data-event van je $.ajax() functie.

Verder kan je PHP-variabelen niet direct in JavaScript gebruiken. Je moet ze uiteraard eerst echo'en. PHp draait op de server, en JavaScript bij de client.
Gewijzigd op 12/01/2016 18:30:36 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.