Pagina tegelijkertijd bezoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:35:32
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een systeem waarin meerdere gebruikers aan een draaiboek met daarin onderwerpen kunnen werken.
Nu is het niet de bedoeling dat als iemand in een onderwerp aan het werken is, iemand anders het onderwerp tegelijkertijd bewerkt.
Dan zou informatie verloren kunnen gaan.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat maar een iemand tegelijkertijd een pagina (met daarin het formulier) kan bezoeken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:12:17
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2016 17:04:10
Quote Anchor link
Bijhouden welke pagina is opgevraagd en als iemand anders die pagina op wil vragen binnen x-tijd dan blokkeren met een melding. Als degene die bewerkt kiest voor opslaan, dan de blokkade opheffen.

Vragen zijn wel: hoe lang kan/mag iemand aan een onderwerp werken? Stel je hier een max aan? Want wat als iemand, om welke reden ook, wel een pagina opvraagt, maar daarna de browser afsluit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2016 17:37:15
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk in plaats van updaten de nieuwe INSERTEN. En als de begintijd die je bij het open eerst opslaat, bij het submitten niet meer de nieuwste is (iemand wad jou dus voor met wijzigen) kan je een formulier tonen die beide versies kan zien en de verschillen.

Net als bij een Wikipagina dus.
Gewijzigd op 10/01/2016 17:38:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/01/2016 19:37:47
Quote Anchor link
Of beide: vergrendelingsmechanisme èn versiebeheer. Volgens mij valt dit onder workflow.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 16:21:25
Quote Anchor link
Obelix en Idefix, lijkt me een prima oplossing.
Maar de vraag blijft: hoe maak ik zoiets met php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 16:29:00
Quote Anchor link
Ik zou zelf niet een bericht gaan locken. Maar wel gebruik maken van een INSERT-query om steeds de wijziging mee op te slaan. Zoals ik al zei kan je bij het openen van de bewerkpagina de huidige datum opslaan. En bij het versturen kijken of deze datum de nieuwste is. Als dit niet zo is, dan is iemand je voor gegaan.

Eventueel kan je in dat geval kan je met dit script: van beide versies de verschillen tonen:
http://code.stephenmorley.org/php/diff-implementation/
Gewijzigd op 11/01/2016 16:30:13 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/01/2016 16:55:44
Quote Anchor link
@Ariën, maar dat is wat Daan wil.

Dit zou je kunnen bereiken door bij de resource wat extra informatie op te slaan:
- het user id van de eerste persoon die het formulier van deze resource bezoekt
- het tijdstip waarop dit gebeurt

Als iemand de resource inhoudelijk wil wijzigen (de persoon klikt op een edit-icoon o.i.d.) wordt eerst gekeken of iemand die al in gebruik heeft (en mogelijk hoe lang). Is er niemand bezig dan "claimt" deze gebruiker de resource. Indien dit wel het geval is toon je een melding.

Vervolgens heb je verschillende strategieën voor het weer vrijgeven van de resource:
- een timeout (maar dan heb je nog steeds kans op dataverlies), je zou evt nog een bevestiging in kunnen bouwen en kunnen controleren of de desbetreffende gebruiker "online" is om de kans dat je werk overschrijft te verkleinen
- het handmatig vrijgeven wanneer je klaar bent

Het is waarschijnlijk wel handiger wanneer niet iedereen op hetzelfde moment bezig is in 1 document. Je zou ook kunnen nadenken over alternatieve oplossingen.
Gewijzigd op 11/01/2016 16:57:52 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 17:18:35
Quote Anchor link
De vraag is of locken wel gewenst is? Het klinkt erg veilig, maar is het ook gebruiksvriendelijk?
Conflicten tussen twee versies kan je prima herkennen met mijn aangedragen oplossing, en er gaat gaan fysieke data verloren. En een extra voordeel: Je hebt een perfecte geschiedenis om op terug te vallen als je een aanpassing van iemand wilt undo'en.

Feitelijk spreek je dan gewoon van een vereenvoudigd versiebeheer systeem.
Gewijzigd op 11/01/2016 17:19:02 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 11:21:10
Quote Anchor link
Ik zou het toch fijn vinden om te locken.
Alleen de vraag is: hoe unlock je als iemand het browser afsluit.
Voor de rest denk ik dat ik met php-sessies kan werken?
Heeft iemand misschien een aardig voorbeeld? Of opzetje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 11:47:40
Quote Anchor link
Je kan met een regelmatige AJAX request kijken of iemand zich nog op die pagina bevindt. En zo niet, dan geef je hem vrij.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 13:33:39
Quote Anchor link
Heb je misschien een voorbeeld(link) Ariën? Want ik heb geen idee hoe ik zoiets kan maken....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:45:38
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/jquery/ajax_ajax.asp

Hiermee kan je een AJAX-request uitvoeren. Deze voer je regelmatig uit met setInterval, bijv.elke 30 sec.
Hierin geef je de userID mee van diegene die hem bewerkt, en de huidige tijd en datum.

Als deze bij het openen van het wijzigingsformulier jonger dan +/- 1 minuut is, dan wordt er aan gewerkt en geef je een foutmelding.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/01/2016 15:19:13
Quote Anchor link
Als je grotere artikelen aan het schrijven bent submit je lang niet zo vaak / zo snel teksten. Wat je ook zou kunnen doen is een soort van crontaak inroosteren voor het vrijgeven van de lock, en elke keer als iemand een wijziging doet schuif je deze een uur verder in de tijd. Je zult ook enigszins met inactiviteit van een gebruiker en/of sessie-timeouts rekening moeten houden en misschien is het doorstarten van sessies wel naadloos in het systeem geïntegreerd dus enkel een sessie-timeout zegt ook lang niet alles.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 16:07:09
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeldregel Ariën?
Ik bekijk je voorbeeld, maar heb nog nooit gewerkt met AJAX... Ik heb geen idee hoe ik er elke 30 seconden voor kan zorgen dat er een SQL-update wordt uitgevoerd...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 16:20:46
Quote Anchor link
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
Gewijzigd op 12/01/2016 16:21:30 door - Ariën -
 
Anton Fgtfgtfgt

Anton Fgtfgtfgt

12/01/2016 17:35:39
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2016 16:20:46:
In het JavaScript jQuery-framework zou dit moeten helpen. Je moet dan de loadData functie eenmalig aanroepen met de username en tijd.

In script.php sla je die doorgegeven data op in je database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "script.php",
        type: "POST",
        data: "{'username':'" + username+ "', 'time':'" + time+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});


Je vergeet hier wel de loadData() functie aan te roepen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 17:47:24
Quote Anchor link
Goed gezien, hoewel ik had het al wel duidelijk gemaakt in mijn post.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:13:26
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar het werkt niet... Iemand enig idee?

pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$itemID
= '5';
?>


<script>
            $(document).ready(function(){
function loadData(username,time) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'<? echo $itemID; ?>':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
</script>


shared/blocktime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(isset($_POST['itemID'])){
$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:16:34
Quote Anchor link
Je roept de loadData() functie nergens aan.
<? - shorttags zijn niet meer toegestaan.
Je mist een connectie met MySQL.
De foutafhandeling mist.

PS: Stap liever over op de MySQLi functies of PDO. De mysql-functies gaan er in PHP uit.
 
Daan Vee

Daan Vee

12/01/2016 18:19:53
Quote Anchor link
De connectie met mysql heb ik ondertussen toegevoegd.
Hoe roep ik dan de loadData() aan? En welke foutafhandeling mist?
En moet <script> in de head of mag het ook in de body?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 18:24:48
Quote Anchor link
Bedenk eerst een welke data je mee wilt sturen in je POST-request naar blocktime.php.

De userID en de ItemID lijken me het interessants, evenals de huidige datum: 2016-01-12 18:23:00.
Deze data moet je in de loadData functie aanroepen, en verwerk je dus in de data-event van je $.ajax() functie.

Verder kan je PHP-variabelen niet direct in JavaScript gebruiken. Je moet ze uiteraard eerst echo'en. PHp draait op de server, en JavaScript bij de client.
Gewijzigd op 12/01/2016 18:30:36 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.