Pagina tegelijkertijd bezoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 11:14:29
Quote Anchor link
Ik ben iets verder, maar het werkt nog niet...
Ik wil alleen een itemID meesturen naar shared/blocktime.php

In de head van pagina.php staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<script>
            $(document).ready(function(){
function loadData(itemID) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
</script>


In shared/blocktime.php staat: (databaseconnectie is gemaakt in globals)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
include("includes/globals.php");
if(isset($_POST['itemID'])){
$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}

?>


Het werkt nog niet...
Volgens mij moet ik de Ajax oproepen, maar hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:49:59
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 12:13:32
Quote Anchor link
Heb je gecontroleerd of itemID niet leeg is? 'Het werkt niet' is niet duidelijk genoeg. Geef foutmeldingen mee of leg uit waar het fout gaat.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 12:29:56
Quote Anchor link
Er komt geen itemID aan op blocktime.php omdat ik die ergens moet meegeven.
Ik heb <script> in de head staan (zie post hierboven). Maar het lijkt me dat ik in de body ook een actie moet geven?
Want ergens moet ik de variabel $itemID instoppen....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 14:01:24
Quote Anchor link
Je moet loadData(itemID) aanroepen.
loadData(12345);
Gewijzigd op 13/01/2016 14:01:59 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 14:20:47
Quote Anchor link
Ergens gaat het fout, maar ik weet niet waar... De post komt niet door.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script>
            $(document).ready(function(){
function loadData(itemID) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});
</script>

<?
loadData($itemID);
?>


Of doe ik het zo helemaal fout? Alleen het itemID moet doorgepost worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 14:30:53
Quote Anchor link
Javascript is geen PHP ?
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 14:42:20
Quote Anchor link
Maar ergens moet ik mijn variabel $itemID meesturen die via een $_GET wordt binnengehaald op pagina.php waarin het javascript staat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/01/2016 14:50:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script>
$(document).ready(function(){
function loadData(itemID) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});

loadData(<?php echo $_GET['itemID']; ?>);

</script>
Gewijzigd op 13/01/2016 14:50:35 door Ozzie PHP
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 14:57:09
Quote Anchor link
Hoe kan ik nu checken of de informatie wordt doorgepost naar shared/blocktime.php?
Want er wordt geen update gedaan in de database, db-connectie werkt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
include("includes/globals.php");
if(isset($_POST['itemID'])){
$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/01/2016 15:00:09
Quote Anchor link
Werkte mijn oplossing?
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 15:01:48
Quote Anchor link
Ja, ik zie ook in de broncode dat 'ie erbij komt te staan met het juiste ID.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 15:23:40
Quote Anchor link
Ik zou ook even foutafhandeling toevoegen. En eventueel een waarde teruggeven als het mislukt is.
Zodat je die alsnog in je gegenereerde HTML kan plaatsen ter verduidelijking.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 15:44:32
Quote Anchor link
Ik ben echt een leek in javascript... Hoe voeg ik die hieronder toe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script>
$(document).ready(function(){
function loadData(itemID) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 30000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});

loadData(<?php echo $_GET['itemID']; ?>);

</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 15:54:21
Quote Anchor link
Ik raad aan om de loadData(...)-aanroep boven je loadData-functie te plaatsen, en dus binnen de ready-statement van jQuery.

Nog mooier is als je het item-ID enkel in je HTML-document defineert in een nieuwe variabele. En deze variabele overneemt in je functie die je in een js-bestand zet, die je dan inlaadt.

Dan hoef je niet steeds deze hele code bij elk bezoek op te halen.
Zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<script type="text/javascript">var itemID= '<?php echo $_GET['itemID']; ?>';</script>
<script type="text/javascript" src="script.js"></script>


En dan in je script.js:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script>
$(document).ready(function(){
loadData(itemID);

function loadData(id) {
    // De rest van het script!
    // Let op: Gebruik dan wel id i.p.v. itemID binnen de functie.
}
});

</script>
Gewijzigd op 13/01/2016 16:00:06 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 16:25:44
Quote Anchor link
Ik heb nu letterlijk het volgende, maar de database wordt niet ge-update, ondanks er wel connectie is.
Ook krijg ik op test.php geen foutmelding in beeld...

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
$itemID
= '17';

echo $itemID;
?>



<script type="text/javascript">var itemID= '<?php echo $itemID; ?>';</script>
<script>
$(document).ready(function(){
loadData(itemID);

function loadData(id) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + id+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(id);
                }, 3000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});

</script>


shared/blocktime.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
include("includes/globals.php");

$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 16:41:31
Quote Anchor link
En wat gebeurt er als je je PHP-script handmatig uitvoert via een POST-request.
(Maak anders een tijdelijk formuliertje, of download een browser-addon zoals Poster voor Firefox))

PS: Gebruik van de shorttag <? raad ik af. Deze kan op sommige servers uitstaan met gevolg dat je PHP-source niet geparsed wordt en direct bij de client zichtbaar is(!!)
Gewijzigd op 13/01/2016 16:49:32 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 16:49:07
Quote Anchor link
Dan update 'ie wel...
Dus het lijkt in het script op test.php fout te gaan... Maar waar?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 16:50:45
Quote Anchor link
test.php?
Wordt de AJAX-request zelf wel uitgevoerd? Zet anders eens op diverse plekken een alert() met een logische tekst op wat strategische plekken in je JavaScript. Dan heb je een idee hoe je script wordt doorlopen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2016 17:07:41
Quote Anchor link
Ben je serieus nieuwe code aan het schrijven met mysql_ functies?

Daarbij:
- zet het melden + weergeven van fouten in PHP eens aan
- krijg je javascript foutmeldingen?
- dump je query eens in shared/blocktime.php

Je vraagt je keer op keer hardop af waar je informatie vandaan kunt halen maar je laat ook nergens informatie tot je komen...

GOKJE:
De include in shared/blocktime.php werkt niet omdat dit een verkeerd pad is, include zal hier verder geen biet om geven, gebruik voor kritieke bestanden altijd een require, dan krijg je tenminste een foutmelding...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 17:26:42
Quote Anchor link
@Thomas: Ook include() geeft foutmeldingen als het pas niet klopt.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.