private, public, global...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 09:40:00
Quote Anchor link
Ik had mijn laatste post ge edit, wou niet bumpen... :$
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 11:44:29
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 09:41:00
Quote Anchor link
Misschien eens tijd voor wat leeswerk:

http://www.php.net/manual/en/language.oop5.decon.php
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 09:42:00
Quote Anchor link
Jim schreef op 28.01.2010 09:40:
wesley schreef op 28.01.2010 09:30:
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

En ik snap de constructor nog steeds niet. Wat ik probeer te bereiken is dat ik bij het aanmaken van de class de keuzen heb of ik al een waarde meegeef of niet. Zoals een database connectie zou wel fijn zijn. Al heb ik geen idee hoe ik dat doe.


Private is het beste te gebruiken. Deze kan je met een public get_x functie ophalen. Wie zegt dat private evil is, snapt het denk ik niet.

Een constructor wordt gebruikt om het object aan te maken.


Ik denk dat je nog veel te leren hebt. Ik zeg dat private evil is, protected is veel beter.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 09:44:00
Quote Anchor link
@Jim: Hou jij van leeswerk? Nee he :P Daarom maak ik 1 topic, met vragen over het OOP. :$ mensen hoeven op zich ook niet te reageren hoor. Ik bedoel, ik heb de constructor net opgezocht en ik snap het, is vrij simpel. wat ik me wel nog afvraag is wat er gebeurd, als je een constructor hebt... maar:

$class = new class();

doet. dus geen waardes meegeeft. wat de constructor dan doet
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 09:59:00
Quote Anchor link
RichardvV schreef op 28.01.2010 09:42:
Jim schreef op 28.01.2010 09:40:
wesley schreef op 28.01.2010 09:30:
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

En ik snap de constructor nog steeds niet. Wat ik probeer te bereiken is dat ik bij het aanmaken van de class de keuzen heb of ik al een waarde meegeef of niet. Zoals een database connectie zou wel fijn zijn. Al heb ik geen idee hoe ik dat doe.


Private is het beste te gebruiken. Deze kan je met een public get_x functie ophalen. Wie zegt dat private evil is, snapt het denk ik niet.

Een constructor wordt gebruikt om het object aan te maken.


Ik denk dat je nog veel te leren hebt. Ik zeg dat private evil is, protected is veel beter.


Wellicht dat het tijd is om even iets over polymorfism te lezen.

Private variabelen en functie's gebruikje om deze var/func te beschermen van gebruik van buitenaf.

Stel je hebt een Klasse User
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class User {
    
    public $username;
    
    public function __construct($username)
    {

        $this->username = $username;
    }
}

Je maakt een nieuwe User-object nadat je de login hebt gevalideerd
$User = new User('gebruiker');

Je kan op deze manier de gebruikersnaam aanpassen wat je echt niet wilt!!!
$User->$username = 'root';

?>

Op het moment dat je de $username variabele private maakt
ben je beschermd tegen dit gevaar.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:04:00
Quote Anchor link
en ik wil nog steeds gebeuren wat er gebeurd als je een constructor hebt, maar geen waardes meestuurt met het aan maken van het object :P
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class Test {

    public function __construct($name)
    {

        echo $name;
    }
}
    
new
Test();
?>


Warning: Missing argument 1 for Test::__construct(), called in path/to/file.php on line x and defined in path/to/file.php on line y
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:15:00
Quote Anchor link
wat ik me eigenlijk afvroeg is...
kan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class Test {

    public function __construct($setupValue)
    {

        if(!$setupValue)
        {

             $setupValue = "default waardes oid";
        }
    }
}
    
new
Test();
?>
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 10:16:00
Quote Anchor link
Jim, waar de hel zie jij staan dat ik zeg dat alles public moet zijn? Als het aan mij lag zou je members alleen maar protected kunnen maken.

Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:24:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 28.01.2010 10:15:
wat ik me eigenlijk afvroeg is...
kan dit:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
class Test {

    // Je verplicht hier dat er een waarde opgegeven moet worden.
    public function __construct($setupValue)
    {

        // Deze controle is dan overbodig, omdat de contructor een waarde ontvangen afdwingt.
        if(!$setupValue)
        {

             // Default waardes doe je in de contructor-sgnature. (Zie class: test2)
             $setupValue = "default waardes oid";
        }
    }
}

new
Test();


class Test2 {
        
    public function __construct($name = 'DitIsDeDefaultValue')
    {

        echo $name;
    }
}


// Creeer een TEST2 object met param.
new Test2('JouwNaam');
// Echo-ed 'JouNaam'


// Creeer een TEST object met de default-value

new Test2();
// Echo-ed 'DitIsDeDefaultValue'


?>
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:30:00
Quote Anchor link
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Jim, waar de hel zie jij staan dat ik zeg dat alles public moet zijn? Als het aan mij lag zou je members alleen maar protected kunnen maken.

Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


RichardvV schreef op 28.01.2010 09:42:
Jim schreef op 28.01.2010 09:40:
wesley schreef op 28.01.2010 09:30:
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

Ik denk dat je nog veel te leren hebt.

Ik zeg dat private evil is, protected is veel beter.


1) Ik zeg NIET dat je alles public moet maken!
2) Ik zeg WEL dat private enorm nuttig is!
3) Wil jij dan verklaren waarom Private Evil is en Protected veel beter?

overigens :
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


Waar baseer je dit op???

p.s.: RichardvV: You are the bomb!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Jim -
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 10:33:00
Quote Anchor link
Jim schreef op 28.01.2010 10:30:
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Jim, waar de hel zie jij staan dat ik zeg dat alles public moet zijn? Als het aan mij lag zou je members alleen maar protected kunnen maken.

Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


1) Ik zeg NIET dat je alles public moet maken!
2) Ik zeg WEL dat private enorm nuttig is!

Ik zeg dat precies hetzelfde, behalve dan private => protected.

Quote:
en :
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


Waar baseer je dit op???

p.s.: RichardvV: You are the bomb!

Dat baseer ik op je mening.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:35:00
Quote Anchor link
Bedankt Jim. Ik snap het nu.

Dus als ik het goed begrijp, moet ik variabelen die alleen IN de class gebruikt mogen worden, private maken. of protected? maakt niet uit welke? en public is voor beide. En global is goor, want dat pushed het alle scripts en functies in. toch?
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:37:00
Quote Anchor link
Ik had nog een edit:
Wil je met jou ervaring, aan ons allen duidelijk maken waarom protected veel beter is dan private?

Dan kunnen we daar actie op ondernemen...
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:40:00
Quote Anchor link
@RichardvV: Als je zoveel beter bent, stop dan met bitchen op mijn topic en post wat nuttigs.
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:45:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 28.01.2010 10:35:
Bedankt Jim. Ik snap het nu.

Dus als ik het goed begrijp, moet ik variabelen die alleen IN de class gebruikt mogen worden, private maken. of protected? maakt niet uit welke? en public is voor beide. En global is goor, want dat pushed het alle scripts en functies in. toch?


Als die variabele alleen voor de betreffende klasse is, zou ik hem private maken. (ook al bestaan daar meningsverschillen over)

Als je met overerving gaat werken en je wilt dat het bovenliggende object de variabele rechtstreeks mag aanspreken en wijzigen, zou ik hem protected maken.
Een andere oplossing hiervoor kan ook zijn dat je de variabele private houd, en een public function maakt waarin je de variabele kan setten en getten.

Global pushed niet! maar het is wel overal beschikbaar.

Php is niet echt een OOP taal die daar nauwkeurig mee omgaat. Om te begrijpen hoe OOP werkt kan je misschien beter refereren naar JAVA omdat java volledig OOP is, en wel heel strak omgaat met public, private en protected.
 
Remco nvt

Remco nvt

28/01/2010 10:46:00
Quote Anchor link
Ligt er gewoon aan waarom je de functie wilt gebruiken.
Bot weg gezegt:
public -> In je script, dus waar je het object hebt aangmaakt
protected -> Als je denkt dat de class wordt ge-extend en je deze functie daar ook handig gaat zijn
private -> Als de functie enkel in class kan worden gebruikt

Variable geld hetzelfde.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:47:00
Quote Anchor link
ah.... nou, het enige wat ik wil, is dat als ik een class maak, dat vars die in die class horen, daarin blijven. Want, waarom zou je meerdere classes maken? 1 is toch genoeg?
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 10:47:00
Quote Anchor link
Is het zo moeilijk te bedenken? Overerving betekent dat een bepaalde klasse *overerft* van een andere. Het *is* dus ook die klasse. Geef mij eens een voorbeeld waarin een kindklasse zijn eigen waardes niet mag bewerken?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:54:00
Quote Anchor link
Ik heb geen idee wat je bedoeld...
Wel weer een vraag. als je vars wilt gebruiken in je class.. moet je dan alle vars die je gebruikt eerst aangeven bovenaan de class? of is dit niet nodig? of is dit niet nodig, maar wel de nette manier om iets te doen?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.