private, public, global...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Robert Deiman

Robert Deiman

28/01/2010 11:06:00
Quote Anchor link
Sorry RichardvV, maar ik moet me wel aansluiten bij Jim in dit geval. Ik zal dit dan ook onderbouwen door een korte uitleg te geven.

Public -> Is beschikbaar ook voor buitenaf, is in elke class aan te roepen (bij een extend class ook gewoon net als een protected variabele)
Private -> Is alleen in de eigen class aan te roepen, niet in classes die de class waarin deze variabele is gedefinieerd extenden.
Protected -> is in de eigen class (waar die gedefinieerd wordt) aan te roepen en in alle classes die deze class extenden.

Goed, nu kan het zijn dat je "gebruik maakt van een class" door deze te extenden met een andere class. Echter de class die je extend gebruikt Intern een aantal variabelen, maar retourneerd slechts 1 variabele aan je terug. (dat laatste is vaak de bedoeling, al dan niet in de vorm van 1 array met waarden)
Je gaat dan niet de variabelen waar de extend class niets mee te maken heeft protected maken, maar die hou je private.

Als je het verschil niet goed weet of niet precies weet óf je de variabele ook buiten de class (in een extend class) moet kunnen aanroepen gebruik je protected, zo weet je wel zeker dat je daar geen problemen mee tegen komt. Echter om "altijd protected" te gebruiken (of public of course) is niet handig. Je kan zo onbewust ook variabelen van buiten een class aanpassen / lekken veroorzaken die er met een private variabele niet waren geweest. (doordat je in een andere/ extend class die waarde dan wel kan aanpassen terwijl dat eigenlijk niet mag/ zou moeten kunnen bijv)

Mijn tip in deze is dan ook: Zorg dat je goed het verschil weet tussen deze 3 mogelijke opties en gebruik deze ook op de manier (waar mogelijk) waarvoor ze bedoeld zijn. Private is niet evil.

Een voorbeeld zou je zelf (met ál jouw programmeerkennis) ook wel moeten kunnen bedenken aan de hand van het bovenstaande.
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 12:38:29
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 11:09:00
Quote Anchor link
Een kindklasse mag altijd wel de eigen waardes aanpassen, maar niet die van de ouder.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

class Person {
    
    private $id;
    // NIET VOOR KINDKLASSE BEREIKBAAR.
    private $biologische_vader;
    private $biologische_moeder;
    
    public function __construct($id)
    {

        $this->id = intval($id);
        $this->biologische_vader = "Haal ergens de vader-id";
        $this->biologische_moeder = "Haal ergens de moeder-id";
    }

    
    // Alleen de eigen klasse en het kind-klasse mogen deze gebruiken.
    protected function getBioVader()
    {

        return $this->biologische_vader;
    }

    
    // Deze mag iedereen gebruiken.
    public function getBioMoeder()
    {

        return $this->biologische_moeder;
    }
}


// Breidt Person uit.
class Lid extends Person {
    
    private $id;
    
    public function __construct($id)
    {

        // Contruct do ouder
        parent::__contruct($id);
        $this->id = intval($id);
    }

    
    public function getBioVader()
    {

        return parent::getBioVader();
    }

    
    // Haal het moeder-id (private) van parent
    // public function getBioMoeder(), maar deze is al in de ouder public en hoeft dus niet nogmaals gedeclareerd te worden.


}

?>


Je kan niet je biologische ouders aanpassen!
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 11:12:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 28.01.2010 11:06:
Sorry RichardvV, maar ik moet me wel aansluiten bij Jim in dit geval. Ik zal dit dan ook onderbouwen door een korte uitleg te geven.

....

Als je het verschil niet goed weet of niet precies weet óf je de variabele ook buiten de class (in een extend class) moet kunnen aanroepen gebruik je protected, zo weet je wel zeker dat je daar geen problemen mee tegen komt. Echter om "altijd protected" te gebruiken (of public of course) is niet handig. Je kan zo onbewust ook variabelen van buiten een class aanpassen / lekken veroorzaken die er met een private variabele niet waren geweest. (doordat je in een andere/ extend class die waarde dan wel kan aanpassen terwijl dat eigenlijk niet mag/ zou moeten kunnen bijv)

Mijn tip in deze is dan ook: Zorg dat je goed het verschil weet tussen deze 3 mogelijke opties en gebruik deze ook op de manier (waar mogelijk) waarvoor ze bedoeld zijn. Private is niet evil.

...


Mooie uitleg!
"Zorg dat je goed het verschil weet tussen deze 3 mogelijke opties en gebruik deze ook op de manier (waar mogelijk) waarvoor ze bedoeld zijn."

Vooral gebruik ze waar ze voor bedoeld zijn!!!
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/01/2010 12:00:00
Quote Anchor link
Deze blog laat nog wat zien: http://elmuerte.blogspot.com/2004/12/private-vs-protected.html

private is niet altijd evil.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

28/01/2010 12:02:00
Quote Anchor link
@Jim
Je mag ook (is zelfs gewenst) je posts ook aanpassen om dan die quote + reactie daarin te zetten hoor, is wel zo netjes. Ow, en dank voor het compliment over de uitleg. Veel duidelijker kon ik het niet maken.

@RichardvV
Maar je wilt niet al die variabelen kunnen aanroepen/ opvragen uit je childs, omdat een aantal zaken in de parent gebeuren die vast staan. Daar wil je niet van buitenaf invloed op hebben door dit zelf alsnog aan te roepen bijvoorbeeld.

Ikzelf heb dit gebruikt met een xml class (verzameling van meerdere classes) die vanuit gegevens die uit een database komen een xml genereerd. Er is een "master class" die puur functies heeft voor het genereren van de xml (voeg item toe, voeg waarde toe etc.) en die uiteindelijk de xml teruggeeft. Je geeft wel input, maar ik wil geen beschikking hebben over de variabelen (domelements in dit geval) die binnen de master class worden gebruikt. Ik krijg keurig een return value terug in dit geval, omdat ik dar iets mee wil doen.

Maar ook het aanpassen vanuit mijn child class van die domelements is niet wenselijk, dus daarom is het een private variabele, geen public of protected. Het is iets voor de parent class zelf, en de child heeft geen boodschap aan wat er intern gebeurt/ welke variabelen gebruikt worden in de parent class. Die verwacht alleen maar een xml string terug en die krijgt die ook.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 12:08:00
Quote Anchor link
Kan iemand mijn vraag nog beantwoorden :(?

moet ik alle vars die ik in een class gebruik defineren bovenin de class?

en moet dit dan boven de constructor?

btw, kan ik ook een constructor maken, zonder waarde? dat ik gewoon bepaalde handelingen wil uitvoeren bij het aanmaken van de class, en dus doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function __construct()
    {
        //Mijn handelingen.    
    }
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 12:17:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 28.01.2010 12:08:
Kan iemand mijn vraag nog beantwoorden :(?

moet ik alle vars die ik in een class gebruik defineren bovenin de class?
// Ja, maar het kan zijn dat je binnen een methode variabelen gebruikt om bijvoorbeeld een loop te maken. Die moet je daar niet plaatsen.

De variabelen die je 'boven de constructor' plaatst noem je properties of eigenschappen.

en moet dit dan boven de constructor?
// Boven de constructor moet niet, ja mag zo ook verspreiden, maar dan wordt het snel een speurwerk naar viraibelen en loop je het risico dat je een var dubbel wilt gaan declareren.


btw, kan ik ook een constructor maken, zonder waarde? dat ik gewoon bepaalde handelingen wil uitvoeren bij het aanmaken van de class, en dus doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function __construct()
    {
        //Mijn handelingen.    
    }

// Ja dat kan, en dat is afhankelijk van het soort object dat je er van wilt maken.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

28/01/2010 12:19:00
Quote Anchor link
@Wesley:
ik gebruik bijvoorbeeld vaak:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
Class Test {
  private $array;

  public function __construct() {
    $this->array = array();
    $this->prepare();
  }


  private function prepare() {
    //ik ben een dummy
  }
}

?>

Hier haal ik bijvoorbeeld bij het aanmaken van mijn klasse al wat nodige gegevens op uit de database.


Daarnaast heeft het definieren van variable boven in de klasse te maken met de 'scope' van de variable.

Als jij je variable definieerd boven in de klasse word hij in de scope van de klasse gezet op de Heap.

Dit betekent dat ik deze variable kan benaderen via $object->variable;

op het moment dat je dat niet doet en dus je variable definieerd in de functie word die op de stack gegooit en kun je henm gebruiken in deze functie.

op het moment dat jij uit die functie gaat verdwijnt ook deze variable van de stack en is deze niet oproepbaar in je script op andere plaatsen. (zoals standaard functies).


ps. Fouten in benamingen voorbehouden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs Damen
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 12:29:00
Quote Anchor link
Bedankt! Daar had ik heel veel aan... volgens mij heb jij mij al eerder zo geholpen, met een uitleg die ik WEL snap hihi. Hier, kudos *geeft kudos* :P

EDIT:

weer een vraag.

als ik ergens in mijn class dit heb staan:

protected function checkSaveData($deck, $us=false)

moet ik dan ook boven de constructor zetten:

protected function checkSaveData($deck, $us=false);
?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Neej, omdat :
protected function checkSaveData($deck, $us=false);..

is een functie en geen variable/property.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 13:32:00
Quote Anchor link
Ah. Merci...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

28/01/2010 13:33:00
Quote Anchor link
Neej, dat hoeft niet..
functions (methods) hoef je niet bovenaan in de class te definiëren.

De variabelen die je definieert bij een class zijn alleen de variabelen die je binnen verschillende functies binnen die class moet kunnen bereiken zonder ze eerst in die functie aan te moeten maken, of variabelen die je mee kan geven.

De variabelen die je in je aanroep van de constructor zet worden eigenlijk altijd wel gedefinieerd binnen je class.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.