Regular Expressions adres formaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 18:56:23
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een grote lijst met adressen en telefoonnummers. Die lijst wil ik netjes verwerken en in een mysql database stoppen. Het lastige is dat er een aantal verschillende formaten zijn waarin de adressen worden weergeven. Ik dacht dat ik er met regular expressions uit zou komen, maar mijn kennis daarvan is niet groot genoeg. Graag krijg ik hier wat hulp bij.

Dit zijn de straatformaten:

Rodekruislaan 23
2e Rodekruislaan 23
2e Rode Kruislaan 23
Rodekruislaan 23 B
2e Rodekruislaan 23 B
2e Rode Kruis Laan 23 B
Rodekruislaan 23/C
2e Rodekruislaan 23/C
Rodekruislaan 23C 001
2e Rodekruislaan 23C 001
Rodekruislaan 23 C 001
Rodekruislaan 23 C 001B
etc

Ik wil graag de straat, het nummer en de toevoeging opsplitsen. Tot nu toe heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
       if (preg_match('/(?P<straat>.*)\s(?P<nummer>\d*)\s(?P<toevoeging>\w*)$/', $string, $matches)) {
          
          var_dump($matches);
        
   }

?>


Ik krijg dan de volgende array terug:

array (size=8)
0 => string 'Rode Kruislaan 1302' (length=19)
'straat' => string 'Rode Kruislaan' (length=14)
1 => string 'Rode Kruislaan' (length=14)
'nummer' => string '130' (length=3)
2 => string '130' (length=3)
3 => string '2' (length=1)
'toevoeging' => string '' (length=0)
4 => string '' (length=0)

Ik snap niet waarom het nummer afgebroken wordt. Kan iemand mij dat vertellen? En weet jij of er een formaat is waarmee ik alle typen adressen kan formateren? Het kan dus zijn dat een straatnaam meerdere spaties heeft, wat het ook lastig maakt, denk ik. Ook kan het zijn dat de string begint met een nummer, zoals je ziet in de voorbeelden hier bovven.

Alvast super bedankt, ik weet dat dit een lastige vraag is.

Groetjes,

Arthur
Gewijzigd op 06/09/2016 18:58:39 door Arthur Nolles
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:20:29
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/09/2016 19:47:22
Quote Anchor link
Grappig, hoe ga je adressen als Laan 1940-1945 12 dan goed oppakken? Dit soort dingen leidt *altijd* tot gezeur, laat mensen gewoon zelf hun adres invullen zoals het hoort. Dus met gewoon velden voor straat, huisnummer etc. Mensen weten veel beter waar ze wonen dan wat jij denkt ervan te kunnen maken.
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 19:51:18
Quote Anchor link
Beste Ben,

Het gaat om een lijst die ik al heb, dus niet om data die ik nog moet verzamelen.

Toevoeging op 06/09/2016 20:10:24:

Daarnaast weet ik dat er altijd uitzonderingen zullen zijn. In het geval van Laan 1945 zal ik gewoon handmatig een aanpassing moeten doen en dat vind ik niet zo erg. Maar ik wil graag dat het bulk van de straatnamen goed geformateerd worden en daarbij kan ik hulp gebruiken. Ik stel hulp dan ook zeer op prijs.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/09/2016 22:34:28
Quote Anchor link
Dit moet je een eind op weg helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

echo '<h3>Array</h3>';

$haystack = array("Rodekruislaan 23",
"2e Rodekruislaan 23",
"2e Rode Kruislaan 23",
"Rodekruislaan 23 B",
"2e Rodekruislaan 23 B",
"2e Rode Kruis Laan 23 B",
"Rodekruislaan 23/C",
"2e Rodekruislaan 23/C",
"Rodekruislaan 23C 001",
"2e Rodekruislaan 23C 001",
"Rodekruislaan 23 C 001",
"Rodekruislaan 23 C 001B");

echo '<pre>';
print_r($haystack);
echo '</pre>';

echo '<h3>Output Array na preg_match</h3>';

$output = array();

for($x = 0; $x < count($haystack); $x++) {

    preg_match("/^(.+)\s(\d+)\s?(.?)(.*)?/", $haystack[$x], $output_array);

    if(count($output_array) > 0) {
        $output[] = $output_array;
    }

}


echo '<pre>';
print_r($output);
echo '</pre>';

echo '<h3>Netjes geprint</h3>';

for($i = 0; $i < count($output); $i++) {
    for($x = 0; $x < count($output[$i]); $x++) {
        echo ' {' . $output[$i][$x] . '} ';
    }

    echo "<br>";
}


?>
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 23:11:09
Quote Anchor link
Wauw adoptive solutions! Dat lijkt al een heel eind in de goede richting. Toch gaat het nog niet helemaal goed. Bij de laatste vier worden de huisnummers niet gescheiden. Is daar nog een oplossing voor te vinden? Hartelijk bedankt, ik ben hier al heel blij mee, je helpt me echt enorm!

Toevoeging op 06/09/2016 23:11:42:

"Netjes geprint" wordt het zo weergegeven:

{Rodekruislaan 23} {Rodekruislaan} {23} {} {}
{2e Rodekruislaan 23} {2e Rodekruislaan} {23} {} {}
{2e Rode Kruislaan 23} {2e Rode Kruislaan} {23} {} {}
{Rodekruislaan 23 B} {Rodekruislaan} {23} {B} {}
{2e Rodekruislaan 23 B} {2e Rodekruislaan} {23} {B} {}
{2e Rode Kruis Laan 23 B} {2e Rode Kruis Laan} {23} {B} {}
{Rodekruislaan 23/C} {Rodekruislaan} {23} {/} {C}
{2e Rodekruislaan 23/C} {2e Rodekruislaan} {23} {/} {C}
{Rodekruislaan 23C 001} {Rodekruislaan 23C} {001} {} {}
{2e Rodekruislaan 23C 001} {2e Rodekruislaan 23C} {001} {} {}
{Rodekruislaan 23 C 001} {Rodekruislaan 23 C} {001} {} {}
{Rodekruislaan 23 C 001B} {Rodekruislaan 23 C} {001} {B} {}

Toevoeging op 06/09/2016 23:13:56:

Nog een vraag; ik snap niet goed waarvoor de vraagtekens gebruikt worden, bijvoorbeeld: \s?. Kun je me dat vertellen, want in de documentatie kom ik er niet echt uit.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/09/2016 23:37:09
Quote Anchor link
Introduceer eerst een fout met zoek vervang en maak van 23C en 23 C > 23/C

Dan wordt het netjes gesplits.

EDIT : te vroeg gegokt, dan maar met de hand wijzigen.

\s? kijkt of er een spatie is.
Gewijzigd op 06/09/2016 23:41:52 door Adoptive Solution
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 23:43:32
Quote Anchor link
Hoi Adoptive Solution. Wat bedoel je met 'introduceer eerst een fout'? En misschien een stomme vraag, hoe voeg ik die slash toe, wanneer we het punt bereiken waarop we als straat Rodekruislaan 23 C krijgen, is de code al uitgevoerd. Kun je me hier nog mee helpen? Ik ben er ondertussen wel mee aan 't stoeien. Ik kan nadat de code is uitgevoerd wel een str_replace doen, maar dan is het nog niet gescheiden?

Toevoeging op 06/09/2016 23:50:04:

Ik volg je niet helemaal, wat bedoel je met 'te vroeg gegokt'? Ik kan de records niet echt met de hand wijzigen, ik heb 2 miljoen records die geformateerd moeten worden.
Gewijzigd op 06/09/2016 23:44:06 door Arthur Nolles
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/09/2016 00:05:06
Quote Anchor link
Ik weet niet hoeveel straatnamen er zijn, maar haal eerst de goede adressen eruit en corrigeer de rest met de hand.

Toevoeging op 07/09/2016 00:18:40:

Verwijder met zoek/vervang de spaties en / uit de huisnummers en gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
preg_match("/^(.+)\s(\d+)\s?(.?)\s?(.*)?/", $haystack[$x], $output_array);


Het resultaat is dan beter.

Je moet dan alleen nog bv. 001B met de hand splitsen.
Gewijzigd op 07/09/2016 00:19:44 door Adoptive Solution
 
Ivo P

Ivo P

07/09/2016 09:13:05
Quote Anchor link
ik zou een oplossing met een regex alleen loslaten op een adres met hooguit 1 getal (getal, dus niet cijfer) erin.

En dan ga ik er nog vanuit dat er ook werkelijk een huisnummer in je adres staat.

Alles wat je overhoudt:
plein 1940 12
Willem 3 laan 13
1e kerkstraat 3
kerkstraat 42F1

laat je door een stagiair oplossen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2016 10:46:33
Quote Anchor link
Deze oplossing in JavaScript is wel aardig:

https://gist.github.com/devotis/c574beaf73adcfd74997

Maar ik denk dat ik zelf een andere 'oplossingsstrategie' zou volgen. Voor Nederlandse adressen gelden enkele beperkingen: het huisnummer en de huisnummertoevoeging mogen beide niet langer zijn dan 5 karakters. Inclusief scheidingsteken tussen huisnummer en huisnummertoevoeging kom je daarmee op maximaal 11 karakters vanaf het einde van de adresregel. Die regels zijn het uitgangspunt van de volgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
/**
 * @param string $address
 * @return array
 */

function getAddressArray($address)
{

    $address = trim($address);
    $street = $address;
    $home_number_extension = '';
 
    $home_number = substr($address, -11);
    $max = strlen($home_number);

    for ($i=0; $i < $max; $i++) {
        if (is_numeric($home_number{$i})) {
            $home_number = substr($address, -$max + $i);
            $street = substr($address, 0, strlen($address) - $max + $i);
            break;
        }
    }


    if ($i == $max) {
        $home_number = '';
        $home_number_extension = '';
    }


    for ($i = 0; $i < strlen($home_number); $i++) {
        if (!is_numeric($home_number{$i})) {
            $home_number_extension = substr($home_number, $i);
            $home_number = substr($home_number, 0, $i);
            break;
        }
    }


    return array(trim($street), trim($home_number), trim($home_number_extension));
}


// Test cases
$cases = array(
    'Rodekruislaan 23',
    '2e Rodekruislaan 23',
    '2e Rode Kruislaan 23',
    'Rodekruislaan 23 B',
    '2e Rodekruislaan 23 B',
    '2e Rode Kruis Laan 23 B',
    'Rodekruislaan 23/C',
    '2e Rodekruislaan 23/C',
    'Rodekruislaan 23C 001',
    '2e Rodekruislaan 23C 001',
    'Rodekruislaan 23 C 001',
    'Rodekruislaan 23 C 001B',
);


// Test
echo '<pre>';
foreach ($cases as $case) {
    var_dump($case);
    var_dump(getAddressArray($case));
}

?>
 
Ivo P

Ivo P

07/09/2016 11:32:30
Quote Anchor link
In Ede is een "Laan 1933"

Woon je daar op nummer 12, dan verhuist bovenstaand script je naar huisnummer 1933 met toevoeging 12.

Misschien zou het nog een optie zijn om op basis van de postcode via een API een straatnaam erbij te zoeken voor de twijfelgevallen.
Met een beetje geluk matcht de gevonden straatnaam ook met de schrijfwijze van het adres in je lijst.

Maar met "BURG. WUITEWEG" vs "Burgemeester Wuiteweg" heb je evengoed nog een uitdaging.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2016 11:42:37
Quote Anchor link
Alle cases van de TS worden wel gematcht, maar het blijft inderdaad een drama wat uitzonderingen betreft. Ik denk dat je zoiets in een nette gebruikersinterface moet verpakken die twijfelgevallen markeert voor een menselijke correctie. Bijvoorbeeld alle adresregels met getallen op twee verschillende posities.

Straatnamen vergelijken via een postcode-API is inderdaad ook slim. Eventueel kun je dat nog combineren met een soort spellingcorrectie die alle 'Burg. ' vervangt door 'Burgemeester '.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/09/2016 12:04:02
Quote Anchor link
Mensen in Ede kunnen gerust zijn. Hun straatnaam wordt netje gepregd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[1] => Array
        (
            [0] => Laan 1933 123
            [1] => Laan 1933
            [2] => 123
            [3] =>
            [4] =>
        )

    [2] => Array
        (
            [0] => Plein 40-45 99
            [1] => Plein 40-45
            [2] => 99
            [3] =>
            [4] =>
        )
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

07/09/2016 15:44:14
Quote Anchor link
Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken, vooral Ward van der Put. Jouw oplossing lijkt in alle gevallen de juiste data te weergeven. Heel veel dank.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 11:58:57
Quote Anchor link
Neemt niet weg dat het probleem waarschijnlijk is ontstaan doordat je voor het hele adres één invulveld had. Je kunt dan geen onderscheid maken tussen de delen waaruit deze is opgebouwd. Deze wens is er nu blijkbaar?

De enige manier om dit probleem (naar de toekomst toe) op te lossen / te voorkomen is zoals @Ben aangeeft: het introduceren van aparte invoervelden.

Ik snap dat je je invoer die je nu reeds hebt wil fixen maar ik hoop dat dit ook duidelijk maakt dat deze ook soms echt niet klopt. Je moet niet proberen recht te breien wat krom is.

Idealiter heb je dus een mechanisme die al bij invoer kijkt of de informatie klopt. Bijvoorbeeld een autocomplete op grond van huisnummer + postcode. En voor de randgevallen kun je je adres handmatig in- of aanvullen.

Dit alles zodat de informatie die de database ingaat klopt en gestructureerd staat opgeslagen zodat je niet achteraf hier doorheen moet baggeren met allerlei vage regexes om de boel weer te fixen :/.
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

09/09/2016 12:03:19
Quote Anchor link
Beste Thomas,

Het is altijd lekker makkelijk om e.e.a. aan te nemen. Maar zoals ik eerder zei heb ik deze data zo aangeleverd gekregen en heb ik het hier mee te doen - ik was niet degene die de data heeft verzameld. Is inderdaad vervelend, maar geen preek waard. Ik denk dat wat je zegt voor iedereen wel duidelijk was.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 14:26:30
Quote Anchor link
Als deze data aangeleverd wordt dan kun je in het vervolg wellicht ook wat kritischer zijn over de vorm waarin dit aangeleverd wordt, anders maak je het op deze manier je eigen probleem waarbij je van een zwik ongestructureerde data iets gestructureerds moet maken.

En als dat ook niet mogelijk is dat loont het wellicht de moeite om eens een balletje op te gooien bij deze partij zodat ze hun eigen informatiehuishouding op orde stellen.

Misschien zit men niet te wachten op dit soort (bijdehante?) opmerkingen. Aan de andere kant, als ik door de luiheid / stupiditeit van anderen meer werk heb, dan zou ik daar iets van zeggen.

Je hoeft niet zomaar alles te accepteren wat over de schutting gegooid wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2016 14:35:04
Quote Anchor link
Een balletje opgooien kan altijd, maar soms kan je er niks aan doen dat het nou eenmaal zo aangeleverd wordt. Niet iedereen is in alles zo efficiënt, en dan moet je roeien met de riemen die je nou eenmaal hebt om toch met omweggetjes de boel fatsoenlijk te kunnen verwerken.
Soms moet je gewoon keuzes maken!

Verder is dit ook niet echt de vraag van de topicstarter, en heeft die ook aangegeven niet anders te kunnen. Dus we kunnen ons maar beter bij deze 'wereldverbetering' neerleggen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 14:52:40
Quote Anchor link
Deze website gaat toch over het oplossen van programmeervraagstukken? Het probleem hier is dat je input ongestructureerde bagger is (of, in ieder geval, er wordt te weinig onderscheid gemaakt tussen de verschillende onderdelen waarin je geinteresseerd bent (straatnaam, huisnummer, toevoeging etc.). De topicstarter is vervolgens op zoek naar een maatwerk oplossing om dit recht te breien).

De enige juiste oplossing is dan ook het repareren van (het aanleveren van) de input. Alle andere oplossingen, hoe goed deze ook werken, zijn symptoombestrijdingen van (lees: ad hoc oplossingen voor) het oorspronkelijke probleem.

Dit is geen wereldverbetering, dit is mensen confronteren met gemaakte keuzen. En proberen te achterhalen of deze beslissingen ergens op gebaseerd zijn. Of dat er uberhaupt is nagedacht over hoe je informatie wilt gaan gebruiken / inzetten.

Niets is zo verkwistend als voortborduren op een slecht ontwerp. Dit is dan ook niet iets wat aangemoedigd zou moeten worden.

EDIT: kan het ergens wel plaatsen dat TS enigszins geagiteerd reageert, niemand vind het immers leuk om andermans rommel op te ruimen. Zeg daar dan ook wat van.
Gewijzigd op 09/09/2016 15:05:07 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2016 15:09:35
Quote Anchor link
Daarom kan je bij de derde partij een balletje opgooien, en dan afwachten. Anders is het zoals ik net ook al zei, roeien met de riemen die je hebt. Je kan iemand ook niet altijd dwingen om de juiste informatie aan te leveren. Ik heb vroeger ook wel eens ranzige convertertjes moeten maken om data op te halen, en nee dat kon niet anders.

Een discussie over het 'hoe wel/niet aanleveren van adressen en in welk formaat' vind ik niet veel waard in dit topic. Daar mag wat mij betreft een nieuw topic voor worden aangemaakt. De topicstarter heeft immers al aangegeven zijn lijst al zo te hebben, en daar weinig aan te kunnen veranderen.
Gewijzigd op 09/09/2016 15:12:50 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 21:37:53
Quote Anchor link
Edit:
**knip**
Ja, nu weten we je standpunt wel! Maar dat had ook vriedelijker gemogen!
Gewijzigd op 09/09/2016 23:24:57 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.